Доста отложен ъпдейт на прогреса, но от няколко дена се заканвам да го направя.
Доста неща се случиха от тогава. Бабата се прибра от заварчика на ход преди официално да стане зима. От последната снимка пусната явно тогава още съм правил филтърната кутия..ааами филтърната кутия артиса.. и набарах от Таз тунинг филтър за Солекса, който филтър..стана и филтър за Айсан...но това е по-надолу в темата

Случиха се някои визуални промени, някои механични промени и т.н. Някои от които продължават да са в процес на довършване, но за да се довършат и те с голямо нетърпение чакам времето да се стопли, че не си чувам псувните от вятъра.
Едно от нещата, които направих още докато бях там беше да подредя багажника. С любезното съдействие на едно ауди и един мерцедес, на този етап багажника изглежда по-добре от колкото като е излезнала от завода. Заводско имаше няколко парчета "шумоизолация" и останалото беше из цяло метал. Супер доволен най-вече от страничните кори. Предстои доизкусуряване и леко осветление в багажника да се сложи бих казал, че е готов багажника. (шагрена в джобовете си е отделна част

)

От там вече най-накрая свърших нещо, което от самото начало ми бъркаше в очите. Рамките се изтъркаха, напръскаха с епокси и боядисаха в черен мат. Най-накрая можех да сложа триъгълниците зад задните врати, които втасваха с месеци.

Следващата част въобще не беше предвидена и непланирана за кола, която дори не може да навърти километри на гумите, които и бяхме взели, но.. офертата беше прекалено добра, а джантата беше един път. Все още търся две летни 165/65/14 гуми, но другия месец сигурно ще взема някакви. Не възнамерявам да я качвам на по-големи или тежки джанти. Пациента и 13ките не може да си завърти в момента.

Всеки случай съм изгубил подредбата на кое кога съм правил на този етап, но поради факта, че имах два такива волана да ми се търкалят в нас, реших, че единия ще си го направя. Та един волан за Рено с фланеца му, един волан от тойота с 33 шлици и турски фланец за голф 2ка + леки интервенции от стругар..имаме волан за Тойота Карина.

И да, помежду другото направих и платче за таблото. 2-3 часа чертане и рязане на багажника на тойотата пред нас и имах мостра, от там още толкова за да направя платчето от Алкантара. По принцип ги правят от друг материал, но след известно лутане в магазина за тапицерии, реших да си пробвам късмета с Алкантарата. Като за пръв път е супер. Скрива всичко до лятото, когато БИ трябвало да почвам таблото

. Най-вероятно ще остане и след възстановяването на таблото, но така или иначе се връзва с колата имайки в предвид, че всички от тея години вече са с нацепени табла.

Въртях суках и накрая и тази изгъзица си взех и не, не говоря за третия стоп хаха.
Pioneer TS-X3. Макар и да не са същите, които всички виждат по снимки на такива стари коли из интернета, все пак доста добре се вързаха и бих казал, че за годините си свирят супер. На етап "доизкусуряване" е възможно да се пребоядисат и освежат кутиите, тъй като на места са доста одраскани.
Имам и други планирани неща за задната част от колата, но просто не съм стигнал до него. Така да го кажем, нещо трябва да прави завет на перденцата.

Та ако не беше ясно от снимката с джантата, впуснах се и в този филм с препасването на друга броня. Цялата тридневна хамалогия беше поради предния лип. Опитах първоначално да го напасна на металната престилка, но както и да го въртях и разтягах просто не седеше добре без сериозна занимавка с разширяването на липа, което поне на този етап предпочитах да не си причинявам. Оригиналната броня разбира се я пазя. На някакъв етап може и да се върне на колата, но поради факта, че видях няколко Карини из нета с брони от Други тойоти (корола, кресида, креста и т.н.) реших, че може да се опита същото. Общо взето седи и чака да се стопли времето за да почна да я търкам, донапасвам и в един момента да я боядисам. Смятам, че момента, в който се боядиса колата ще добие малко по-оригинален вид. Има и тънкия шанс да си харесам още един сходен на нейния цвят и да я направя двутонна като много от колите по онова време.
И да, липа наистина е от голф 1 ГТИ. А бронята от ае80 Корола, за която все още продават нови мигачи.

За пореден път късмета с тая кола беше на моя страна. Отивам в скрападжийницата един ден и какво да видя... Тойота Старлет.. 1Е с Айсан карбуратор..механичен смукач.
Прегледах го, ясна беше работата. Новия донор на Лададжийския карб дойде. За пореден път правих фланец за карбуратор. След няколко дена заигравка и чесане по врата, най-накрая го сложих на колата. За щастие, жигльорите (джетовете) на оригиналния карбуратор и на Старлетския бяха еднакви. Прехвърлих оригиналните в старлетския, изчистих го до колкото беше възможно, бонус точки, че свалих и двете гарнитури по тялото цели и здрави. Механичния смукач се навърза с жилото от старлета. Газта премина леки интервенции докато напасна жилото.
Филтъра тъй като беше сравнително нов реших, че все пак ще го напасна да стане на този карбуратор. Направихме лек преходник да покрие огромната дупка отдолу тъй като Айсана е с кръгъл отвор, няколко болтчета и представете си..парче от оригиналното уплътнение пред дросела на Сивика (което ми седи в торбата с чарколяци от 7 години) и всичко стана тамън

.

Цялата хамалогия се случи с абсолютно никакво четене, гледане в ютуб и т.н. . Вакуумите са по принцип навързани на магия, но мисля, че всичко работи, поне от това, което съм усетил от последните карания. Карбуратора работи супер минус вакуумния теч, който просто е задължителен на този етап. 3 карбуратора и винаги дърпа от някъде хаха. На скоро мисля, че намерих един от вакуумните течове, но се налага да сваля карбуратора, което хич не ми е приоритет в момента, но и това ще се случи.
Относно коша, има и още нещо което свърших по него, но в момента просто нямам снимки. Това ще е за следващия път

.
Книжката все още е пълна и периодично се зачертва нещо в нея, нещата седят и чакат по-хубаво време тъй като условията са предблокови, но и те винаги са били предблокови. Нищо ново.
Има и още нещо интересно, но..за момента само седи в стаята ми.

Предполагам ще има смесени чувства относно развитието и посоката на проекта, но да сме си честни. Това не е 86ца, нито Селика или някоя Карина седяла в гараж последните 30 години. Тази е карана, болежки има бол. Да, може да се реставрира до напълно стоков вид, но в края на деня, това си остава един скучен седан. За това толкова често японците ги забиват в земята, с разширени джанти и перденца по стъклата.

Освен, че това е в техен стил, същевременно вкарват живот в нещо, което не би ти направило толкова впечатление като не се забележи с някакви промени по него.
Там където се налага или е желателно се връща в заводски вид, но и се старая да ми е забавно и на мен. В крайна сметка за това я взех.