Ако все пак не е реплика, е точно наследника на 356 Спийдстър - Порше 356 А Кабриолет Д/Porsche 356 A Convertible D. Де-то в края идва от Drautz, производителят на бодито от град Heilbronn. Произведени са само 1331 бройки между август 1958 и сепрември 1959та година. Това, което леко ме притеснява е, че в нета не излиза нито едно такова Кабрио с тези стопове, като на това варненско 356. И още нещо - осветлението на задния номер на тези Кабриота в нета е ниско долу под номера, а на варненсоко е доста високо на задния капак над номера! Като изключим стоповете и осветлението на номера на външен вид варнеското си e 356 А Кабриолет Д/Drautz. Ето едно такова от нета.
ПС. Сега забелязвам и разлика в рамката и формата на предния прозорец. Поне това виждам аз от снимките. Ами Люска, може все пак и да е реплика!

Ники, да, разликата в рамката на предния прозорец ме накара априори и аз да мисля, че не е кабриолета Д на Драуц, правен на база 356 тип А.
Другото освен тия купешки стопове кръглите, което също навежда на мисълта за реплика, са прекалено нископрофилните и широки гуми, които в този им видим размер и пропорции, категорично не биха се събрали на стандартните отн. тесни 356 джанти.
А малкото правени кабриолет Д бройки, както казваш ти, излезли от каросерийната работилница в Хайлброн, са вече толкова скъпи, че към днешна дата е абсурд на оригинална кола да се кичат такива селски широки джанти и гуми.
Разликата спрямо гумите на екземпляра от твоите снимки е очевидна.