Точно хора като теб (със съвършени фотографски умения) би трябвало да подтикват потребителите на форума за продължаване на традицията!
Знам,че не е елементарна работа ... иска се финансиране,ангажиране на професионалисти за печат и още куп неща.
Благодаря за оценката на фотографските ми умения и се радвам, че снимките се харесват от някой. За нещо повече от харесване обаче, нито имам таланта, нито пък самочувствието на фотограф. Гледам и да не се мисля за такъв, защото първо наистина не съм и второ - защото ще е обида към тези които знаят и умеят да снимат.
Снимки във форума обаче ще продължавам да слагам.
Да бе, ще се кооперираме с тия, как па не. Това ще е да е нещо като договор с дявола. ))
Днеска беше официалната премиера на календара в хотела.
Къци ако е ходил и му е направил снимки, ако може да ги сподели, да ги разгледаме, готовия му вид и аз не съм го виждал още.
Календара техния е реално безстойностен, понеже чичо си го спонсорира сам, вкл. и участието на балерините от Нац. опера и балет.
А кадри специално със снимането на Алпина А610 и една балерина за фон, ще кача утре в темата с Алпина.
Искрен лично ме помоли да не се качват в Нета преди премиерата на календара на 2ри Декември, та аз пък помолих Дидо, и той свали фотосите с Алпина, от темата с колата, в раздела с френските коли.
Като цяло не го намирам за много интересен, дори и без именно да съм го виждал готов, понеже фона общо взето е един и същ- вратите на разните заведения на хотела.
Щеше да е по-интересно различни фонове да се ползват за колите на всеки месец.
Но това ще да е доста по-трудно логистично, да се влачат 12 коли и примерно 12 балерини-моделки, и фотограф и осветители, по разни различни места по и около София.
Някъде преди 1 месец го снимаха техния календар, на фона именно на фасадите на хотела Метрото.
Аз не членувам и не участвам в никакви клубове и сдружения и по тая причина може да се каже, че съм равно отдалечен от всички тях. Редно е да отбележа и, че не ме и канят по кафани, гаражни клубни помещения, мазета и т.н.
Това би трябвало да ме прави и що годе обективен в оценката ми било то на събитията им, било то на страниците им в социалните мрежи.
Няма да крия, че някои от събитията са ми по интересни и се старая да не ги пропускам, други не бих посетил дори и да са ми под прозореца, но тези неща би трябвало да се подразбират от снимките ми в раздел „Ретро събори и паради“
Ако приемем, че горенаписаното от мен е вярно, то следва да се приеме и за вярна оценката ми за календара им, който впрочем вчера получих като подарък от приятел.
Маана винаги може да намерим, ама аз нито съм направил, нито пък мога да покажа нещо мое, което да е по добре измислено и реализирано и поради тази причина и нетипично за българин, ще си замълча.
Сега за календара.
Това което веднага ми направи впечатление е, че като размер(68х48см.) е добре(даже на мен лично ми идва малко голям), с добре замислена и реализирана подредба на страниците като снимки и информативен текст.
Също така, добро впечатление прави и това, че в календарната част са отбелязани и събитията за текущия месец на национално ниво, а и на някои интересни такива в чужбина, на които явно „дяволът“ ще присъства.
Би трябвало да се подразбира, че снимки на календара няма да правя и да слагам тук защото не е редно.