Автор Тема: Календар 2023  (Прочетена 26593 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Септември 18, 2024, 22:16:11
Отговор #40

Неактивен GT 51

• Публикации: 1882
Къци, чакам отговор....
Абе вземи си нещо ретро, и не се занимавай с глупости !

Септември 18, 2024, 22:41:54
Отговор #41

Неактивен kaci

• Публикации: 984
Къци, чакам отговор....

Какво точно ме попита, че нещо не разбрах  ???

Септември 18, 2024, 23:29:27
Отговор #42

Неактивен GT 51

За м.Август бях приготвил страница с Кармана на Ники(niki38), но плагиатите не спят :)
Поне да не бяха толкова некадърни в кражбите си, но ще си го получат в даден подходящ момент  O0

Дай да обясним на потребителите кой краде, кой е некадърен, кой ще се обяснява и кой ще се извинява....

Септември 19, 2024, 11:03:28
Отговор #43

Неактивен kaci

Дай да уточним първо - кое е категорично вярно!

Категорично вярно ли е, че снимката с Кармана е моя и е публикувана в последният пост на тази тема през 2020г. ?
https://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,10745.msg156661.html#new

От доста време правя някои от снимките с малки разлики за да следя откъде „изтичат“.
Въпросната снимка на Кармана обаче, мисля(почти съм сигурен), че е публикувана само и единствено в този форум. Нямам спомен да съм я пращал дори и на Ники(собственика).
В такъв случай, може да се направи обосновано предположение, че е взета от тук и то по некадърен начин, а след това, някой и некадърно я е манипулирал.
Не е ясно дали заради базовите му умения или заради факта, че е работил върху малък по размер файл.

Нямам идея, кой физически я е присвоил и я е манипулирал, но е видно, че е използвана от БАК Ретро за корица на събитие, което те са създали(заедно с теб Влади или поне така е обявено)!

Няма човек, който да застане с името и лицето си и да каже, че съм му отказал файл(ове) в голям размер и чисти откъм надписи и водни знаци(в случай, че ги е имало).
Също така, няма и човек, който да каже, че съм му поискал дори и една бира за да ги получи!
Това ме и кара да се чудя и мая – защо е нужно да крадеш нещо, което някой би ти предоставил безвъзмездно!?

Обяснението смятам го направих, а извинение ще очаквам евентуално от теб!

Септември 19, 2024, 12:11:36
Отговор #44

Неактивен USfan

• Публикации: 10999
Ахах, забавно.
Вярно е замръчкана вляво горе, некадърно с Фотошоп, Пейнт, или нещо подобно.
На виждащия се оригинал от Къци от 2020 год, на заден план седи едно авторемарке, с бризент със щанцован Джаг Е-тайп на него на брезента.
А после на копието от анонса на парада в Кубрат, това ремарке с Джага го няма, а на негово място вярно вече седи замръчкано петно, но издайнически прекопирано, с петно с нещо като намачканата структура на бризента на ремаркето.

Освен липсата на ремаркето, отстранени са, вече по-лесно, щото са по-малки, стълбовете на уличното осветление, че и една електрическа кутия към един от тия стълбове.
А понеже копието снимка е стеснена и на ширините /съвсем леко от дясно, но доста повече от ляво/, в наше ляво /дясно на Кармана/, вече почти не се вижда и едно стърчащо към 1-метрово или повече на дължина бордюрче-прагче, ограничаващо едно от паркоместата върху паважната част от настилката.
Наистина доста кекаво замръчкване, но не може да се отрече желанието да се поработи уж да се преправи снимката. ))

А и за какво е скрито ремаркето и другите дреболии, като ел. стълбовете и бордюрчето, като болшинството видимо идентичен и разпознаваем фон си седи.
Парапетите на пътя отзад, както и явно виждащата се смесена настилка на паркинга- половината паваж и половината асфалт, и точно както е разделението между тях, че и жълтата маркировка отгоре, са оставени в копието да си седят, и са си видимо идентични и на двете снимки.

И да, по-замъгления образ на тази титулна снимка на плаката от Кубрат, показва прекопирване от отн. вече лоша резолюция, с вече зърнеста структура на ползваната снимка.
« Последна редакция: Септември 19, 2024, 12:32:09 от USfan »

Септември 19, 2024, 23:34:13
Отговор #45

Неактивен GT 51

Дай да уточним първо - кое е категорично вярно!

Категорично вярно ли е, че снимката с Кармана е моя и е публикувана в последният пост на тази тема през 2020г. ?
https://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,10745.msg156661.html#new

От доста време правя някои от снимките с малки разлики за да следя откъде „изтичат“.
Въпросната снимка на Кармана обаче, мисля(почти съм сигурен), че е публикувана само и единствено в този форум. Нямам спомен да съм я пращал дори и на Ники(собственика).
В такъв случай, може да се направи обосновано предположение, че е взета от тук и то по некадърен начин, а след това, някой и некадърно я е манипулирал.
Не е ясно дали заради базовите му умения или заради факта, че е работил върху малък по размер файл.

Нямам идея, кой физически я е присвоил и я е манипулирал, но е видно, че е използвана от БАК Ретро за корица на събитие, което те са създали(заедно с теб Влади или поне така е обявено)!

Няма човек, който да застане с името и лицето си и да каже, че съм му отказал файл(ове) в голям размер и чисти откъм надписи и водни знаци(в случай, че ги е имало).
Също така, няма и човек, който да каже, че съм му поискал дори и една бира за да ги получи!
Това ме и кара да се чудя и мая – защо е нужно да крадеш нещо, което някой би ти предоставил безвъзмездно!?

Обяснението смятам го направих, а извинение ще очаквам евентуално от теб!
Къци, аз заставам с името си, това е ясно. Кармана спечели наградата на кмета, и ние решихме тя да бъде на плаката. Ники ми изпрати над 20 снимки на колата, имам комуникацията запаметена. От всички снимки, само две са брандирани, но ние не се спряхме на тях. Останалите снимки са чисти. Ние не знаем, и няма как да знаем, кой е автора. Ники ми ги праща. Следователно, ние избираме една от тях. Ти си ги пратил на Ники, той ми ги праща на мен. Ако имаше лого, лично аз щях да ти звънна за разрешение, защото като председател на БАК Ретро, аз не мога да си позволя плегиатство. Това е. Познаваме се, и няма шанс да злоупотребя. Така, че е редно ти да се извиниш, защото екипа ни, не е направил нищо нередно. Предполагам, че Ники когато ми е пращал снимките, не е предполагал, че ще се налага да се съобразява с авторско право. Факт, снимката е хубава, и ако знаехме, че ти си я правил, естествено, щяхме да искаме твоето разрешение. Ние не сме крадци и шмекери. Ние сме ентусиасти и хора обичащи хобито си.

Октомври 01, 2024, 21:09:52
Отговор #46

Неактивен kaci