Хм, ами Интеграле от каквато и да е версия не видях, макар че не много задълбочено обиколих колите, и то не в самото начало по време на парада, че аз и майстора Сашо Кобрата /който бе с неговия бял 1976 Мустанг Кобра 2/ закъсняхме на идване с колите ни, и дойдохме чак към 10.30 часа.
Може да е дошло някое Грале, но да си е тръгнало, като яко се усили дъжда.
Говорейки за Ланчии, моя добър познат и стар член на БАК Ретро- Миро от Овча Купел, който в дадени периоди и активно търгуваше с интересни коли, ми показа снимки на довършването на козметично-механичната реставрация на една 1984 Ланча Бета НРЕ 2.0 И.Е. /Инжеционе Елетроника/, която е купил наскоро в много добро състояние.
Колата е с оригинална бежава неметалик боя, и опционалните през 70-те години, а може би серийни при лифта след 1981 година, лети джанти.
Миро и прави сега разни работи по мотора и инжекциона, иначе на салон и на боя е като нова. Казва, че ще е готова със сигурност за Спасовден догодина, а може и по-рано.
За който не знае- НРЕ е да го кажем, лайфстайл

комбито на Бета серията Ланчии.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lancia_BetaАми някои други интересни коли, най-вече по-редки нютаймери и нови модели, не успях да ги снимам на парада /като от дошлите такива заслужават споменаване един сребрист Бенц СЛР Макларън, и новото Масерати МС20/, че ми падна батерията на телефона.
Не успях да снимам и една страхотна 8 серия Купе БМВ, във фабричен цвят отвън аубержин металик, и вътре аубержин кожа, вкл. и таблото бе в аубержин пластик отлято.
Бе видимо оригинално произведена в тази цветова гама, със сигурност и поръчана така през поделението БМВ Индивидуал.
Тази осмица беше с кръглите ауспуси, предна броня-маска, и джанти на 850 ЦСИ версия, както и с 6 ръчни скорости кутията.
Тая осмица обаче нямаше надписи отзад, така че би могла да е късна 850 ЦИ версия, или дори базово 840 И, но с оптически такъв пакет наслаган.
6-те и ръчни скорости са издайни за ЦСИ /понеже са единствените възможни за ЦСИ версията/, но тази бройка може и да е била обикновена 840-850, пък да е била поръчана със стандартните 6 ръчни скорости.
Префърцунената и цветова гама обаче ме кара да мисля, че може и да е оригинално ЦСИ.
Що са касае за дитирамбите за там уж мегаредките по няколкостотин бройки коли, това общо взето, са не чак толкова значими акценти в медийното представяне на салона от чичо Искрен.
Тия уж или пък реално правени в по няколкостотин бройки анонсирани возила, касаят върхови или специални версии на отн. едросерийни хилядни и многохилядно тиражирани топмодели на дадени фирми, което поне в моите очи на ги прави особено абсолютно редки.
Е, поне не редки от тертипа на 30-те бройки на Омологато версията на модела Ферари 250 ГТ, напр, или пък още по-мегауникати, от тертипа на 2-те бройки Уленхаут Купета на Бенц рейсъра 300 СЛР. ))
Та, такива от по няколкостотин бройките бяха напр. от дошлите янгтаймери коли- едно Порше 996 Турбо еС, едно 996 турбо кабрио, и един Лимитед на Бенц Е500 в124.
От по-новите коли заслужава внимание сребристата бройка от Блек Серията на едно АМГ ГТ купе /вижда се заедно с 3 нови Поршета в една фронтална снимка/, както и разбира се, паркираното до Масератито синйо 12 цил. Ферари от модел 812 Суперфаст, или каквото там беше.
От тия по-редките версии най ми бе интересно сребристото с серийните ръчни скорости 996 турбо кабрио, предвид че турбо-кабриолети на 996 са правени май само 2 непълни моделни години, и то наистина в отн. малко бройки, особено на фона на яко произвеждания му наследник- 997 турбо кабрио.
Говорейки за Поршета, най-скъпото дошло такова Порше тук от старите модели, и не отстъпващо много на сегашна цена в хубаво състояние на една актуална 997-991 ГТ3 напр, бе едно 60-ско пре-Гмодел 911 тарга.
Редките при него неща бяха две- че е къса база, тоест правено преди 1968 год, и че е с мекия заден джам, тоест ранна тарга.
Ранните тарги 911 са правени последно за моделна година 1969, преди Порше в 1970 моделна година да почнат да слагат серийно твърд заден джам на тарга версиите.
На това бяло с червен винил салон Порше 911, най-късно правено заради късата му колесна база, още през 1968 година, съм му направил снимки, вижда му се вдигнатия мек ПВЦ заден джам, вкл. и с ципа за свалянето му.
https://www.autobild.de/klassik/artikel/porsche-911-s-targa-1553388.htmlhttps://www.classicdriver.com/en/car/porsche/911/1968/850072