Ами, Парада на Спасовден в течение на десетилетията придоби за мащабите на нашата страна такъв според мен престиж и авторитет, че да се изпляскат коли на някакъв си паркинг на зала, или на покрив на Кауфланд, ще си е велико падение.
По-добре без парад, отколкото в такава лоша от естетична гледна точка среда.
Все пак, това не е Карс и кофи евент.
Алтернатива за мен би било, дали може да се ползва предния площад, или поне задния двор на НДК сградата.
В 2007 год. отзад на НДК се направи Купе и Кабриолет Шоу, тогава организирано само за нови спортни и лукс коли от офиц. автовносители, и стана много готски там Евент.
Там се събраха доста над 50-60 коли на това място, вкл. имаше с ТИР-ове даже докарани и яхти и катери.
За мен лично, а сигурно и за много хора и собственици на Ретроколи, не половината, ами даже 3/4 от цялото усещане на Спасовден деня на парада, беше именно изгледа и цялата атмосфера на площада пред катедралата.
Та ако не може да е някое подобно място, няма смисъл въобще да се прави, така си мисля.
Репутацията и авторитета на БАК-Ретро просто го изискват.
Иначе, за коли от типа на чипосани дизелови БМВ-тройка, със съответните им карачи и фенове, паркингите на всеки Мол и всяко кино Арена, са повече от удачни места да си се събират.
Ами какво казват общината примерно за площада пред Картинната галерия.
Видимо от идването на белгийците от Тура сега, и от двата Соф. парада на САРК в 2021 и 2022 год, значи дават още тоя площад под наем.
А как е като вариант паркинга през Историческия музей в Бояна, или пък още по-добре, алеите вътре в двора пред сградата.
Преди 2 години Влади направи там страхотно изложение, и се събраха и доста количество коли вътре по тези алеи...