Зимата малко по малко си отива.
В града не сме имали кой знае какъв сняг тази година. Миналият уикенд в събота ме прихвана да се разходим до Витоша и да изпробвам как ще се държи 3102 на сняг.
На Алеко (1840 м. н.в.) пътят беше поразчистен. Все пак и рейс върви, а и дори и вечер е пълно с коли.
За Волгата - приятно съм изненадан от чудесното парно (почти като на Лада) и перфектната проходимост. Карам с всесезонни гуми - последно на Шкодата бях с два комплекта и последната година дори не ги и преобух. Реших да видя какво е измислено за мързеливиците и се оказа, че колата върви като луноход в снега без замисляне. Тук няма общо с Лада. Не боксува, тежи си, а и двигателят има сила от ниски обороти. В сравнение със Шкода 120 също е много по-добре. Там предницата е лека и при спиране се хлъзга, дори и със зимни гуми. Не е странно - волгата тежи колкото почти две шкоди.

На слизане един дебил със Спарк беше тръгнал да пързаля. Успешно се засади в канавката. Аз си слизах полека, на скорост - при -10 на заледено в тъмното не е разумно да се правиш на пилот. Колега с джип беше тръгнал да вади спарка.
Малко ни беше Витоша и решихме да се разходим до Стара планина - над Кремиковци гледката към София е супер. За нула време бяхме там. Снегът беше по-малко. Решихме да се върнем през Красно село и си стана една 4-часова разходка.
В неделята - нова идея - хайде да ходим на Златните да видим има ли сняг, няма ли.
Даже си и валеше.
Беше доста навалица. Къде къде, та на Боерица по пътя за Кумата. И там си е 1700м. н.в. Хапнахме на ресторанта и се върнахме обратно. Сняг имаше в изобилие и станаха добри снимки:

Дори и на повече сняг, 3102 се държи чудесно. Отделно парното е на ниво, а и си вози супер. Много съм доволен.
На връщане се отклонихме от Златните до Момина скала. Е там не беше чистено, а колата си е голяма и си беше интересно разминаването с други ентусиасти с по-скапани гуми. Като цяло никакви проблеми. Минахме над 300км и много се кефя.
Утре мисля да закарам Волгата на мивка, че е доста мръсна.