Давам , даже ще се постарая да е цялата история.
Така започва историята на моят голф 2 в моите ръце.
Годината е 2018та и тогава бях в засилено търсене на читав голф 2 ГТИ с цел освежаване и кола която да си ми седи в гаража. Вече 2бр ми бяха минали през ръцете но далеч не бяха годни за тази цел. През септември същата година се появи обява на този голф във фейсбук - видях я почти веднага след публикуването и веднага разбрах с продавача за оглед. На следващия ден бях при него, но неговите думи и състоянието на колата не бяха много съпоставими. В крайна сметка имах интерес да взема колата, но за сума почти наполовина, и разбирасе той не бе съгласен. Така обявата поседя няколко дни и изчезна. Седмици по късно пак се появи, от интерес реших да попитам какво е станало - той обясни че се е явил клиент които я капарирал, но в последствие не се появил до уговорената дата, опитах отново да преговарям за цената но пак без успех, докато няколко дни по късно - при третият ни разговор, вече успяхме да постигнем договорка и съответно още на следващият ден колата беше в мен.
Снимки от обявата:

Снимки вече като моя собственост.

Положението на колата беше следното:
Ръжда и гнило почти отсъстваха, боята беше оригинална на голяма част от детайлите, но в лошо състояние. Двигателят палеше и работеше добре. но нямаше никаква мощност. Втора скорост хъркаше. Имаше малко намачкано в най предната част отгоре на левият рог - явно от удар който беше изпънат, но без финно завършване. Салонът беше хубав и в сравнително годно състояние - само шофьорската седалка беше за ремонт. Всъщност салонът беше нещото което ме грабна да прибера тази кола.
Тогава през това време, сравнително често излизаха обяви на Голф 2 ГТИ на цени 1000-4000лв, но повечето бяха в далеч от добро състояние. Този го купих, като може би резервен вариант и продължавах да се оглеждам за подобни екземпляри, но бих казал, че и до днес за дори по-висока сума не съм виждал нещо по-добро.