Автор Тема: Toyota Celica 1990 - Carlos Sainz replica  (Прочетена 32670 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Юни 04, 2024, 22:14:35
Отговор #60

Неактивен to6ko_opc

• Публикации: 264
Един въпрос: Като завършиш това чудовище трябва ли да минаваш на технотест?
Реално си оставам с моя блок където е номера на двигателя,въпреки,че ще е силно модифииран,но аз така или иначе не мисля да я карам по пътищата.В момента изкарвам лиценз за профисионален състезател и да се надваме,догодина Селиката да радва феновете по трасетата.След   като я бластирахме,последва моментално епокси грунд,там не съм снимал,но  пък имам снимки на боядисаното купе

Юни 06, 2024, 21:58:47
Отговор #61

Неактивен didotooo

• Публикации: 2860
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Аптека е !

Юни 10, 2024, 21:13:08
Отговор #62

Неактивен to6ko_opc

Докато гласихме купето,Митко,бластира предния и задния мост,носачите им и  още доста дреболий.След това ги боядиса на праховото.

Между времено с един приятел стругар изработихме тампони от полиреутан за предния задния мост и тампоните на мотора.Сега ще кача само на предното окачване,скоро ще направя по-подробно описание,какво съм направил по задния мост.

Пърна ревизия и на педала на съединителя

също и на рамената на чистачките

последваха и фаровете

И така вечерно време след работа си монтирам по някоя част

Юни 10, 2024, 21:56:14
Отговор #63

Неактивен Logrus

• Публикации: 326
Май и по-напред в темата ги бях мернал, но на последата снимка се виждат съвсем ясно - много странни перки за радиатора. Предполагам че умишлено не са симетрични лопатките, но лично не мога да си обясня защо.  ???

П.П. Ще се радвам да видя и някакво развитие в двутактовата тема  :D

Юни 20, 2024, 16:51:01
Отговор #64

Неактивен to6ko_opc

Май и по-напред в темата ги бях мернал, но на последата снимка се виждат съвсем ясно - много странни перки за радиатора. Предполагам че умишлено не са симетрични лопатките, но лично не мога да си обясня защо.  ???

П.П. Ще се радвам да видя и някакво развитие в двутактовата тема  :D
Да перките изглеждан странно,но са оригиналните на модела,и аз немога да си обесня,какво са имали в предвид японците.Скоро ще има развитие и при Вартбурга.
Ето с какво се занимавах,докато чакам да ми шлайфат коляновия вал и да събирам мотора,напрвих си копие на допълнителното арматурно табло на състезателната Селика,на него са изнесени всички копчета бушони и релета.

за съжаление няма по подробни снимки в нета на оригиналното за да се добие представа.
Таблото го направих от фибростъкло.Калъпа го изработих от ламарина,и лях в него детайла.Това е детайла след ваденето от калъпа

последва шприц и запълване на някой и друга шупла и накрая го боядисах със структорна боя

Юни 21, 2024, 17:11:43
Отговор #65

Неактивен Механджията

• Публикации: 1633
  • 1995 X300 Sovereign
когато мерак и сръчност работят заедно, стават ей такива неща, супер е  8))

Юли 28, 2024, 17:59:21
Отговор #66

Неактивен to6ko_opc

Настъпи момента да си събера мотора и да го монтирам в коша.За коляновия вал поръчах рейсингови лагери ремонтен размер  и докато чаках майстора да го направи,се заех да си поиграя с блока.Първо отстаних от вътрешната му част,грапавата част,за да има по малко съпротивление маслото,което се бие по стените на блока.

После Митко го бластира и аз го боядисах,последваха нови тапи за блока и челосване за да легне на перфектна равнина  металната гарнитура

коляновия вал,който е от кована стомана  е изработен от Yamaha.

Поръчах и нова маслена помпа от следващото поколение Селика,освен че дебита  е повишен с 18%,в отливката има място за датчик на хол,който чете от колелото на коляновия вал, съответно купих и датчика и колелото.

От мерак да го сглобя и да го сложа по бързо,за съжаление нямам снимки на сглабянето.Сложих и рейсингов кевларен феродов съединител  и  притискател,който бях поръчал от Америка.моя приятел стругаря направи от полиреутан и 4 тампона на мотора и го монтирах

Август 01, 2024, 14:43:15
Отговор #67

Неактивен Механджията

• Публикации: 1633
  • 1995 X300 Sovereign

Септември 19, 2024, 18:46:27
Отговор #68

Неактивен to6ko_opc

От последния ми пост се случиха доста неща по колата,като най важното,е че вече сме 4х4.Беше си играчка,но определено крайния резултат ми хареса.Първо моста,шенкелите  и носачите минаха през Митко,пясък и прахово,след това през моя човек на струга,изработихме тефлонови тампони за моста и диференциала,така реално моста става на твърдо към купето,също направихме и полиреутанови тампони за носачите.

След това беше най-трудната част да се напасне моста към купето.В интерес на истината се получи доста бързо,отколкото очаквах.Накрая след като приключих със всички заварки,Митко мина пода и подкалниците на пясък и ги боядисах.

Накрая ми остана приятната част да сглобя всичко

Тук на снимката се вижда и задната стойка на диференциала,която е направена изяло от метал,като по този начин избягваме оригиналния гумен тампон,който още от нов е много мек и при рязко тръгване,диференцциала неможе да си намери място.

И така вече сме офииално 4х4.Забравих да спомена,че дифенциала е с шпер.

Септември 19, 2024, 19:53:14
Отговор #69

Неактивен РумбатаБс

• Публикации: 3698
Адмирации!
retrobs.com