Автор Тема: Москвич 408И 1972  (Прочетена 533 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 20, 2023, 21:38:48
Прочетена 533 пъти

Неактивен Bai_To6o

  • Публикации: 57
И така след доста дълго търсене се сдобих с втори москвич.
Първоначално търсих и се бях спрял или на четирифарка или на ГАЗ 24, но съдбата отреди 408И :D
Москвича е от 1972 г., син, прекарал живота си в София, което е допринесло за лошия му външен вид.Очудващо обаче е доста здрав и няма някакви особени изгнили места, като някога е бил кърпен и пребоядисван доста хамалски с валяче. Оригиналния цвят е бил в синьо-зелената гама. Като цяло състоянието не е особено цветущо, но не и безнадеждно.Като го купих беше с всички елементи на развития тунинг- китеници,теглич и багажник на тавана. Друга интересна подробност е ,че този москвич е сниман във филма "Колите с които нахлухме в капитализма",въпреки че не си спомням кога се появява във филма,но явно не съм гледал внимателно ;D В салона естествено липсват оригиналния волан и ключа за мигачите е с ЦК ключе. Някога през годините скоростите са му сваляни долу, като една от първите ми цели е да ги върна горе на мястото си.
Също така трябва да се оправят и спирачките- има само на предно дясно колело някакви.
Броните са намазани с обилен слой асфалт, което обаче доста ги е запазило и са много добри отдолу и са почти без никакви ръжди,обаче асфалта не се дава лесно и свалянето му е особено приятно- бензина не иска и да си помисли да го разтвори.

Отляво е бронята със сваления асфалт, разликата е...

Стопът се надпреварва в класацията за най-изгнил москвичов стоп- изцяло пълен с кал, дупки от изгнило и растящи бурени

Спирачната течност на капачката в казанчето беше придобила странна желеобразна консистенция и естествено беше счупено казанчето-смених и двете с нови.

Положението в салона е както се казва фифти-фифти. Задната седалка е без забележки,предната дясна-почти.Естествено липсват всички пластмаси от таблото.Мисля него да го боядисам синьо в цвета на колата, както е на по-ранните 408. Трябва да намеря волан и механизмите за горните скорости. Пода беше в балатум, а като го махнах отдолу са чисто нови стелки без никакви забележки.Естествено жилото на багажника беше скъсано и го смених,остава и това на предния капак да се смени.


Като цяло положението не е чак толкова отчайващо зле,като за момента москвича ще поостане на по-заден план, докато не довърша ламарините на другия.Да се надявам, че докъм есента, когато и най-накрая взимам дългоочакваната книжка ще бъде в приличен вид и в движение. Просто в момента е приоритетно довършването на бежовия москвич, но това не значи че и по този няма да се работи ;D
Москвич 2140- 1981г.
Москвич 408И- 1972г.

Март 20, 2023, 21:49:08
Отговор #1

Неактивен 75 turbodelta

  • Публикации: 220
Намерил си си сериозна заигравка , честито !
мирелка написа: кои мухльо ве оня дет е тъп кат клечка за уши ли  \"hahah\"

Март 21, 2023, 07:58:11
Отговор #2

Неактивен Димо

  • Публикации: 76
В детството, пред нашия блок имаше един такъв бял. Тогава много ме впечтляваха светлините на "C" колонките. С този цвят много прилича на Москвича на Баш майстора.

Според мен е късмет, че е попаднал при теб а не при щипките в пункта за вторични.

Успех!

Май 14, 2023, 20:42:15
Отговор #3

Неактивен Bai_To6o

  • Публикации: 57
Покрай работата около 2140-ската почти не съм правил синия. Карбуратора ми създава засега доста ядове- първо гумичката на иглата се беше разложила и я смених с нова, сега ускорителната помпа създава някакви ядове и не работи и в момента съм в търсене на нов или читав карбуратор.
Една събота реших да пробвам да полирам боята. Някога когато е пребоядисвана е направена добре, но гениите от киноцентъра са решили, че е добра идея да лепят тиксо по вратите и калниците и да я оставят съответно след това на слънце и изглеждаше още по-трагично. Като цяло завехналата боя си придоби съвсем различен вид
Положението преди да започна:

И след

Криво-ляво закрепихме някак карбуратора да работи и съответно му направихме едно кръгчеИ една снимка на тематичен фон- стара бензиностанция Петрол


Общо взето не съм се захванал с работата по него, но лятото мисля да я засиля
Москвич 2140- 1981г.
Москвич 408И- 1972г.