Ами такава плакета на Туринг клуба нямам.
А от моите бивши Триумфи, ми бяха останали 2 броя емблеми- стъклена емблемка от кормилото на Спити, и една метална голяма, от предната решетка на Хералд.
И двете изобразяват тогавашния им бадж, нещо като бяло-сини платна.
Много са готини, ама ги потурчих някъде, и не мога да ги намеря.
Ами де да знам какво по стойност да е адекватно.
Виж както ти писах, назад в темата, някоя моя по-рядка книга може да си харесаш.
Например имам 1-то и по-рядко издание на книгата Автомобилът днес и утре, от 1971 или 72 година, онова с кориците с оранжев плат.
То си е доста ценно и богато на инфо и снимки издание, а и никъде го няма по ретро-книжарниците.
Ама ако си фен, бих го трампил за упътването.
Макар и може би малко да се бих минал де.
Пък и както ти писах, нямам баш такъв мотор.
Ама съм имал такива марки коли, и то таман няколко бройки, и затова ми е някак симпатично.
Ако решиш, може да минеш да огледаш книгата, или разни други литератури, дето имам, и да завъртим взаимоизгодна сделка.
И кой каза Триумф...
Та eто нещо, което също няма да ми трябва- оригинален доста дебел и с твърди корици, облечени с плат, каталог на всики части /вкл с чертежи и фабрични и складови номера,на модела Спитфайър на Триумф.
Фирмата от която е издаден- Хойтен, и сега е най големия доставчик на Триумф части в Германия.
И наличностите и по интеренет сайта им са същите, както в този каталог.
Сайта на фирмата дистрибутор, и моделите и за които има огромна складова наличност.
За собственици на Триумфи, както и за фенове въобще на английските коли, каталога е много интересен.
Цената му ще е само 15 лв, и към него има и бонус по-малък Хойтен каталог, със серийните номера на частите на модела Спитфайър, както и с цените им едно време през 1995, като съм поръчвал разни части за моя Спити.
Цените на частите сега са почти абс същите в цифри, ама не в марки, а в Евро. :lol:
Така че това инфо все още е релевантно.
Сайта на фирмата дистрибутор Хойтен, и английските модели, за които те имат огромна складова наличност, може да видите тук.
http://www.heuten.com/seiten_en/frameset_en/frameset_en.htm