По повод на чудесно сниманото от колегата Къци бордо металик на цвят 993 турбо да вметна, че това е една от трите почти еднакви, и с идентичен цвят български бордо металик бройки 993 турбо, принадлежащи на трима различни членове от БГ-Порше клуба.
И трите бройки бордо 993 турбо, между другото, са регистрирани на СВ номера с еднакви цифри, но с различни префикси.
Иначе в течение на годините, преди и след Милениума, като още бяха по-нови, в БГ имаше още няколко бройки внесени 993 турбо.
Аз поне помня в София регистрирани, една тъмносиня, една бяла перла, и една сребриста. Сребристата я караха допреди години активно, вкл. съм я виждал преди 15-20 години и по морето по Влас, още отпреди да стане модерно селото там.
А синята не съм я виждал сигурно от 20 години, не знам дали не отиде в Пловдив.
Бялата перла пък бе на мой познат, и по едно време беше ударена от негов не особено кадърен роднина, така че и тя леко беше дала фира, а сега не знам дали е още в БГ.
Така или иначе, трите броя бордо 993 турбо, са си налични в БГ.
За съжаление, аз поне не знам в БГ да има сега налична 964 турбо, въпреки че по времето преди 18-20 години, аз като имах за кратко /към 1 година период някъде, че не беше обмитено/, едно 930, внесено от Канада, моя познат с бялото 993 турбо да ми казваше, че след 993-то имал 964 турбо.
Дали е била така, и дали това 964 е било с 3.3 или 3.6 литра мотор, и дали е още в БГ, не знам.
Ето и едно кратко видео от Диззито за изложението.
Допуска доста бройки фактологически грешки, както и пропуска да акцентира на някои изключително редки версии, покрай които минава, ама айде. ))
Таргет групата му от зяпащи Тубата БГ-автофенове, надали ще са толкова запознати или заинтресовани.
Като за начало, по отн. на репликата 935.
Казва, че била добре направена, а то се вижда, дори и не само на живо да се гледа, а даже и на такова тел. видео, че е си ала-бала и неточно направена като реплика /воглаве и със супер неадекватните тип-Еленови роги-ВВС джанти от пост-Милениума, а и с тоновете кит, специално веждащи се отдолу и отстрани на ръбовете на предполагаемо пластик раздутите задни калници/.
Освен това, няма такова общо понятие при ретроколите, вкл. и при рейсъри излезли от хомологация, или пък при пунтиращи ги реплики, като ФИА-сертификат.
Има- Исторически технически паспорт на ФИА.
https://www.fia.com/sites/default/files/2020_gbr_htp_detailed_guidelines.pdfИма и идентификационна карта на ФИВА, но разбира се, тя не се издава на реплики.
&ab_channel=DizzyRidersMedia