Автор Тема: Интересни обяви за редки автомобили и части  (Прочетена 1396984 пъти)

0 Потребители и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

Юни 02, 2018, 15:33:26
Отговор #3470

Неактивен USfan

  • Публикации: 10811
3а еС-ќлас тогава, тоиа кош, расбира се, че е мега ба3ов.
И хич и не ги мешаме, като преценка на оборудването, поне хардкор и информираните ентусиасти Бенц фенове и собственици, с по-новите Ве108 или Ве116, напр.
Специално при перките еС-ќласи, като отлика от по-следваштите такива, моторно погледнато, гамата е отн. бедна.
Ба3ата тук са карбурациите 220 и тоиа 230, средата е 220 СЕ с 2-штемпелна инжекциа, и топ нивото е Ве112 300 СЕ и СЕЛ, с 6-штемпелна инжекциа /пост 1960 алумин. мотора от 300 СЛ/.

Тиа пост 1959 еС-ќласи перки (оште на жаргон- трапец, или Хек-флосе, по немски) са стандартно с карбураторни 6 цил. .мотори като тоиа. Инжекциите са среднди и горни нива, и на цена, и на мотори3ациа при тиах.
Ранните карбове са 220 Ес, по нататак 230 е беис мотора на перка е-ќлас.
300 инжекциата с код 112, иасно че е топ версиата на перките.

3аводски като екстри тоиа обаче е абс. гол.
Грамофона не е фабрично инсталирана екстра, а дилерово инталиран аксесоар.
Имало го е в опционната листа, но не е слаган в 3авода.
Може да се постави и махне по всиако време, от които и когато си иска.
Не се 3нае напр, освен ако не се намери с колата оригиналниа лист с порчването от дилера, и дали е дилерово сложен ваобште грамофона.
Може и по-нататак в времето в 60-те, да са го окичили с него.

На поточната линиа поне с сигурност не са слагани грамофони.
И саответно, в сега оторисирано и3даваните от представитествата, копиа на ориг. Датенкарти на стари Bенцове, ниама вписани специално грамофони.
По отн на саунда, тиа Ве111 фабрично са бил окомплектовани наи-много, с тогавашно по-премиумно радио, основно Бекер.

От другите и по-ценни екстри, слагани на поточната линиа, тоиа кош ниама ништо.
Нито кожен салон, нито плушениа даже, нито автоматик, нито климатик, нито примерно шибидах или ел. стакла. Тапицериата е масовката при модела- ситен пепит плат.
Вероиатно и серво на волана ниама даже, като гледам снимката на коша на мотора.
3а еС-ќлас от 60-те, даже не е снабден и с модниа тогава, слонова кост волан /елфенбаин/, което не е било скпа опциа.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W111

Ето начина на маркиране на порчаните опции, прилаган от фабриката в 60-те години.
В случаиа тиа описаниа по Датенкартите, са слаганите опции и екстри при Пагодата СЛ /роадстера Ве113/.

https://palmbeachclassics.com/option-codes/

И, които се интересува, може да види тук и как се декодира ВИН-а на Бенцовете, по Датенкартите.

http://www.mercedesmedic.com/decode/
« Последна редакция: Юни 02, 2018, 16:55:12 от USfan »

Юни 02, 2018, 20:12:49
Отговор #3471

Неактивен Ikonomov

  • Публикации: 166
Колега, ти кажи за цената, ако имаш наблюдения как вървят по света и у нас, иначе Википедията е ясна.

Механичния инжектор не знам за каква толкова екстра може да минава, при положение че тоя двигател е по-мощен, с изкл. както казах на 300 SE. Да не говорим пък и в практиката тия допотопни мех. инжекции колко по-ненадеждни са от 2-та карбуратора, ако са регулирани добре.

А иначе грамофона е ясен, че не е фабричен, но самото му наличие си е огромна рядкост. Доколкото ми е известно тая технология на озвучаване в автомобилите е ползвана не много дълго и то главно от американците. Основния минус е, че вибрациите никак не влияят добре на иглата.

Юни 15, 2018, 00:22:14
Отговор #3472

Неактивен Countach

  • Публикации: 768
BMW 320CI  '04

Юни 15, 2018, 10:32:19
Отговор #3473

Неактивен krankenstein

  • Публикации: 7182
Доста добра цена мисля, за сравнение в Англия ги търгуват за приблизително същите суми, ама в паундове...
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Юни 19, 2018, 00:56:18
Отговор #3474

Неактивен 136

  • Публикации: 546

А иначе грамофона е ясен, че не е фабричен, но самото му наличие си е огромна рядкост. Доколкото ми е известно тая технология на озвучаване в автомобилите е ползвана не много дълго и то главно от американците. Основния минус е, че вибрациите никак не влияят добре на иглата.
[/quote]

Павката има ТРИ броя от тези грамофони Филипс и няма никакви проблеми с вибрацийте.Слагани са доста и по италянките.Последния Фиат 1800В от който взех 6 цилиндровия двигател е бил на италянското посолство и е имал такъв грамофон.Доста е обемен за тези автомобили и при положение че трябва да седи отпред.Хубав аксесоар:) Някой ако търси да се обърне към Павел Велев.

Юни 28, 2018, 21:50:21
Отговор #3475

Неактивен vani4a

  • Публикации: 56
  • Daihatsu Feroza '91, Газ 24 '78, Москвич 2140 '79
Здравейте, от доста време чета форума и изчаквах да се регистрирам след като придобия желаната Волга, но след един оглед днес реших да се задействам именно заради тази тема. В общи линии все още не съм намерил "моята кола", но ще споделя малко информация от първо лице за една "прясна" обява :
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11530110795262500&slink=7gdv45
Преди обед се срещнах с човека. Пътувайки към мястото където е Волгата го питах защо е сменяна бронята с такава от 24-10 и защо стои накриво, той каза че не знае и че е взел колата защото някой от наследниците на собствениците му дължи пари. Каза и че не знае дали има бензин в колата и че работи на газ. Още по телефона беше споменал, че колата се води на починал човек, че наследниците му имат съответното удостоверение и че акумулатора е слаб. Носех кабели за подаване на ток, за да можем да и чуем гласа, но така и не стигнахме до този етап.
Стигнахме при Волгата, отворихме капака - гредичката, на която е механизма за затваряне на капака на двигателния отсек се оказа леко поомачкана. Под капака е измито старателно. Колата е имала удар отпред пред пътника - ето защо е сменена бронята и липсва емблема на решетката. Газовата е поставена чрез отвори в карборатора, а не чрез плочка. Предния калник пред пасажера е с падаща боя - пръскан набързо. Предната маска също е с люпеща се боя - този път поради ръжда. Казанчето за чистачките е сменено с ново - според мен в следствие на удара старото е подменено. Прагът от шофьорската страна е здрав и с налична лайсна. Прагът от пасажерската страна е с липсваща лайсна и с ръжда под предната врата, която също има язви от ръжда върху който е пръскана с боя и не личат на снимките. Пода в краката на пътника е сниман и е здрав, този в краката на шофьора обаче е "подпухнал", ако се "провери с отвертка" ще се види земята през него. Подът на багажника също е "подпухнал" и беше мокър (валеше дъжд). Задната маска също има ръжда, в багажника се мотае една лустер клема, най-вероятно е преправяна инсталацията заради теглича. На задния пасажерски калник е поставена пълначката за газовата, която също е "пръсната" черна и в комбинация с "хубавият" ъгъл на единствената снимка на цялата пасажерска страна отново не се вижда в обявата. Липсва резервна гума и джанта - волгова джанта с разбордирана гума кротко си лежеше в близост до колата. Левият заден калник е в добро състояние. Корите на вратите са в показаното състояние в обявата, седалките - също. Таблото е напукано от слънцето на 2-3 места, лъснато е с препарат, за да придава вид. Радиото не е оригиналното и панелът около него е от първите 24-ки (тези с лентовия километраж).
Продавачът през цялото време твърдеше, че колата само е измита, а аз че е боядисвана в скоро време. Накрая с неохота склони, че е пастирана, но за мен, ако не цялата поне дяната страна е боядисвана скоро. Човекът уж не разбираше, но се оказа, че в съседния двор има още 2-3 Волги на него приятел (по негови думи) и пак по негови думи знае "родословната история" на другата Волга, която се продава в Дупница за 8800 лв.

Това е за което се сещам в момента, нямам нищо общо с продавача (нито искам да му навредя, нито да му помагам), желанието ми е да съм полезен на колеги, които са в подобно на моето положение - търсещи "тяхната кола". Тази имах възможност да я видя веднага след обявяването и защото е в близост до мен, а и защото още ми държи влага, че не отидох да погледна една синя 24-ка в Плевен за 2500лв. и сега тя се продава в Пловдив за 8800лв. като започна от 12 000лв. (на живо може и да не е това което е на снимките, но първоначалната цена си струваше огледа :'( .

Поздрави и ако някой има информация за читава 24-ка или 21-ца нека не се срамува да сподели :winktongue:!




 

Юни 28, 2018, 23:43:52
Отговор #3476

Неактивен победовод

  • Публикации: 836
....... а и защото още ми държи влага, че не отидох да погледна една синя 24-ка в Плевен за 2500лв. и сега тя се продава в Пловдив за 8800лв. като започна от 12 000лв. (на живо може и да не е това което е на снимките, но първоначалната цена си струваше огледа :'( .


Колата в Пловдив е заявена на 66 х. км.,реално е на поне 200 х. км.Заявена е на оригинална боя,реално е цялостно пребоядисвана и  в последващ удар е пребоядисан десния калник с валяка.
Докато има хора които не могат да различат оригинална боя и пребоядисана кола,а така също  кола на 66 х. км и такава на 200 х.км.,и са готови да дадат за същата кола 8800 лв,ще има и  хора,които за няколко дена ще сложат в джоба примерно 6000-6500 лв., без да са изпили и чаша вода изпотени.
Приказката за баницата и за това кой е луд,не е от вчера.
«Волга» — единственный автомобиль, способный передвигаться, будучи неисправным чуть менее, чем полностью.

Юни 29, 2018, 08:34:08
Отговор #3477

Неактивен vani4a

  • Публикации: 56
  • Daihatsu Feroza '91, Газ 24 '78, Москвич 2140 '79
Благодрая за информацията за вече Пловдивската Волга. За прекупвачите е ясно, но от това което съм чел тук и от наблюденията ми на пазара - колата ще си отвиси в мобилето доста дълго, ако цената не бъде свалена. За боята също съм съгласен, но не винаги по снимките в обявата може да се познае, на място вече се вижда.
Във връзка с горното ми е интересно до колко все още може да се намери кола с оригинална боя, без гнило и каква е реалната и цена според вас.

Юни 29, 2018, 17:47:29
Отговор #3478

Неактивен krankenstein

  • Публикации: 7182
Много странна зелена тапицерия, досега не бях виждал...
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Юни 29, 2018, 20:07:38
Отговор #3479

Неактивен wander

  • Публикации: 160
Благодрая за информацията за вече Пловдивската Волга. За прекупвачите е ясно, но от това което съм чел тук и от наблюденията ми на пазара - колата ще си отвиси в мобилето доста дълго, ако цената не бъде свалена. За боята също съм съгласен, но не винаги по снимките в обявата може да се познае, на място вече се вижда.
Във връзка с горното ми е интересно до колко все още може да се намери кола с оригинална боя, без гнило и каква е реалната и цена според вас.

Колега, защо толкова държиш да е с оригинална боя? И смяташ ли, че е възможно да намериш кола на 30 + години с оригинална боя и без забележки по нея? Според мен е нереално,а ако има такава би струваха доста. Аз моята кола евридейка, която държа да няма външни забележки, вече няма непребоядисан детайл, някои дори ги повтарям вече. Според мен е важно автомобилът да е запазен и да изглежда добре, което също е трудно да се открие за волга конкретно на добра цена. А какво остава ако е перфектна и с оригинална боя. Дори по руските сайтове такава волга е голяма рядкост, каму ли за БГ. И за да отговоря на въпроса ти, смятам, че ако изобщо изникне такава то цената й ще бъде над 10 хиляди.
« Последна редакция: Юни 29, 2018, 20:10:55 от wander »