Да, Вандерера беше много готин, той дойде после и на обиколката, заедно с другите ретромотори.
Тия ретромоторите малко бяха притеснителни за колоната ретроколи по време на карането, понеже трафика беше силен по центъра и в неделя, а те бръмкаха отляво-отдясно на колоната с движещите се плътно коли.
Което беше притеснително, понеже Алпина А610 е с десен волан, и докато го карах на парадната обиколка, леко ме затрудняваше да следя в отгледалата му, освен всичко друго, и постоянно сменящия лентите, близък трафик на тия двуколесни.
Ето още снимки от вчера.
Най-масовата дошла марка коли, поне според мен, бе Бенц.
От дошлите основно седани от разни генерации Мерцедеси, заслужава внимание едни черен дошъл от Япония 2.5-16, в безупречно малко карано състояние.
Адмирации и за собственика му, младо момче, което тенденциозно се бе облекло в така слим стоящ, ранно 90-ски черен костюм, подходящ за някой начинаещ Якудза член. ))
Какъвто типаж може и да е карал там по островите Бенца от нов, хаха.
Бенца с Косуърт мотор бе и целия във фабрични лепенки и надписи на японски, въпреки че бе с ляв волан.
Другите традиционно масови дошли немски коли бяха разбира се, разни двойки Голфове, както и тройки баварци.
От баварците заслужават внимание два броя е30 иХ, като по-стария от тях /ранна 325иХ версия с хром брони и двоен стоп/, го разгадахме със собственика по документите му от Германия, и по вида, че, за мое известно учудване, бе с фабрично сложени оребрени М-техник аеропрестилки, както и салон с Рекаро-седалки, с баджове от М-техник дивизията.
А пък никога досега не бях виждал седан 325 иХ, с нещо друго освен фабричните иХ престилки, и фабричните така нар. комфорт седалки, а съм виждал и карал бая бройки иХ в течение на десетилетията.
Интересно, макар и очаквано, е че тези с двойно предаване версии, дори и да са версии седани с 4 врати като двата изложени, напоследък вдигат доста стойността си.
Това по-старото от двете иХ тройки имаше прилежно подготвена и описана оценка от немски лицензиран ретрооценител /Зах-ферщендигер/, за стойност от 30 бона в Евро.
Та, тия 325иХ си бяха едни забележителни баварчета.