Благодаря на Митко, от името на Жоро за добрите думи.
То покрай обмитяването на островни стоки сега, рано ли късно колегата ще бъде принуден да обмити единия от двата му Рено 21 турбо, а и сребристия Алпин ГТА, че те са още на англ. номера. Е, освен ако след реставрациите, не реши да ги върне обратно на острова, което би било разбираемо, предвид тук на митото и май 20% ДДС-то, дето ще им дължи, и това, че са на десни волани.
Ето и още снимки от Парада, благодарение на щатния фотограф на евента, от момента на тръгване на почетната обиколка.
Качвам ги и специално заради 130 РС-а Митко, който се вижда и отпред и отзад.
На снимките акцентирам на два типа доста любими и интересни поне на мен коли, макар само по себе си да са абсолютно различни една от друга.
Едната е синйото Е46 М3, кола, която адски харесвам като цялостен пакет, така че похвала за собственика, че не я е реекспортирал обратно в Германия, че там вече станаха доста ценни.
Разбира се, при по-малък бюджет идеална работа вършат и Е46 купета с по-малки 6 цил. мотори, като 328и и особено 330ци, които са си доста динамични версии, сами по себе си.
Въобще, БМВ-то Е46 е велика кола, ако е и с 6 цил мотор, и версия от 323и нагоре, и е последното реално класическо изглеждащо БМВ, поне според мен, и поне ако се абстрахираме от 1-цата купе.
Другия тук модел, който на обиколката на мен ми влезе в полезрението, всъщност бе представен в цели 2 бройки. А именно- двете Трабита комби /Universal/ с 1.1 литра Поло мотори.
Общо от всичките Трабант 1.1 са правени над 38000 броя, като огромното мнозинство са седани и комбита като тези двете. Апециално кабрио версиите Трамп с 1.1 мотор, даже са по-редки и от Алпин А610, с техните под 500 броя, даже и в по-малко бройки и от Алпина А610.
https://de.wikipedia.org/wiki/Trabant_1.1https://en.wikipedia.org/wiki/Trabant_1.1Така че адмирации на собствениците на тия Мукави
с 4-тактови мотори. доста ми харесват. Общо взето, Трабитата са си динамични на каране, ама тия, както и са дискови спирачки отпред, и май Макферсон окачване, са чудесни малки колички за активно каране.