Боби, първо моите съболезнования
, че си се разделил с бордо ГТА-то пак екс на Пешо /и честито и на него, че си го е взел пак обратно, както той ми потвърди- какъв кръговрат, това е втория Трансам ГТА от 3-та Ген, дето се връща при него )) /, а както знаем, ТрансАм от всяка Генерация, си е почти незаменим като кола, освен с друга подобна или същата.
Заместителя на това бордо ГТА, разбира се е страхотен, предвид че и 5.7 мотора поне в Европа е отн. рядък, особено с Т-топ покрив.
Така че и аз пожелавам много и щастливи водачески мигове с тази Интернешънъл Рейс оф Чемпионс версия.
Камарото го разгледахме детайлно с разни колеги от форума на есенния ретробазар пред НИМ, където Пешо го бе докарал за продаване и показване.
Много хубава субстанция наистина, вкл. и салона.
А даже аз бях решил, че е с оригинална боя, докато самия Пешо не ми каза, че е пребоядисвано, и не посочи и почти само единствения белег от това боядисване, леката бордо мараня по вертикалните гумени уплътнения на джамовете на вратите на Б-колоната.
Извън това, направо си изглежда че е оригинална боята, вкл. и с добре поставените версионни ваденки на вратите ИРОК-Зет.
Иначе автокъщата в СН, която реално са купили колата от дългогодишния и собственик, и от които Пешо я е прекупил по обявата им в СН-ФейсбукМаркетПлейса /както той подчертава, там сега са интересните оферти на кондиции спрямо цени/, е тази доста автокъща и сервиз в китното гладче Фрутиген, където и сега имат разни доста разнообразни олдтаймери за продаване.
Табелата на задния номер на тази автокъща, се вижда на някои от снимките.
https://frt-auto.ch/Интересно за Камарото би било, дали е някога е било от ново от официален ГМ дистрибутор продадено в СН, или е било ново или почти ново сив внос на времето докарано от други страни, като от Германия или от Бенелюкс, или пък САЩ.
Напр. моя 1989 ТрансАм, който също е купуван нов от СН, има в моторния отсег метална табелка занитена до табелката с с фабр. кодове и с екстрите, на коато пише, че това Ф-боди е СН-продуцирано от ГМ-Депенданса им в град Биел, еди кой си кантон.
То реално тия там правени в Биел 2-ри и 3 Ген. Ф-бодита ГМ купета Кама
аро и Ф-бърд са пристигали от САЩ почти напълно комплектни, но там уж са им правели краен монтаж през 70-те и 80-те години, че да може така да се отърват митата при внос в СН от САЩ, като са били нови тези коли.