Автор Тема: 12-14 Юли - ClassicCar Излет 2024 - Северно черноморие  (Прочетена 7681 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Юли 09, 2024, 11:48:33
Отговор #30

Неактивен USfan

• Публикации: 10995
Митак, аз за маршрута не мога да се изкажа, на пръв поглед е чудесен, нека местните дадат мнение. Но е хубаво отсега да публикуваш приблизителен тайминг - час и място на тръгване, приблизително час на средна точка ( място за обяд ) и телефон за контакт, понеже предни години имаше колеги, които искаха да се включат пътьом и не ни откриваха или се разминавахме.

Боре, давам мнение, като местен, ))  поне през по-голямата част от лятото, и от над 30 години вече там.

Значи, Шабла е приказна като крайна дестинация, обаче е редно да се заделят поне 2 часа време за плаж, и то преди обяд, че все пак ще сте уикенда там, та по да няма още дошли други хора, въпреки че плажната Ивица и доста широка и супер дълга.
По принцип там до плажа е пусто като територия, а е плюс и че има огромни дървета, под които да се паркират колите.
И заради плажа, по добре да тръгнете натам от хотела в събота рано сутринта, примерно след закуска, най късно в 8 часа сутринта.
Това, и защото от Златни пясъци до Шабла, и по горния над Балчик път, койте директния път за границата и Дуранкулак /и който уикенда е много натоварен, основно с пътуващи румънци/, и който всъщност е прав и скучен, а и по долния, криволичещ покрай морето път през Балчик и Каварна и Голф игрището Тракийски скали, са си едни поне 70-80 км каране в едната посока.

А след като карате плаж на Шабла, задължително е да се обратно мине по долния път покрай морето, понеже там са гледките.
Значи минавате на връщане и през селцето и оттаам до платото на Камен бряг, и отивате директно на скалите до ръба с колите, и се чувствате все едно сте на Джулая.
А после на връщане, се отбийте и през нос Калиакра, а и след това, през голф игрището Тракийски скали- Трейшън Клифс, и накрая Балчик, преди да си ходите на Златните.

На Нос Калиакра може да спрете за половин-един час да го разгледате /има си и паркинг голям/, и след това е добре и да минете и през Трейшън клифс и са да спрете там на паркинга, и да разгледате отстрани по пешеходните алейки, самото Голф игрище.
Ранкират го това игрище редовно сред 50-те и 100-те най-добри Голф игрища на Европа, но по мое скромно мнение, а съм бил и такива игрища по Германия и Франция например, то е с най-красивите гледки от европейските континентални игрища, а е и с най предизвикателната денивелация, и въобще, разположение на дупките и грийновете му.

Ето тук два албума с гледки от игрището Тракийски скали, от кръга на единия от двете вериги световни шампионати-ИМГ, осъществен там в 2013 год, и на който имах честта тогава да бъда поканен и да присъствам на турнира.

Така че, според мен ще ви трябват не само 5-6 часа, а поне 8-10 часа, да отметнете Шабла, Калиакра, Тракийски скали. А ако остане време, и задъжително и брега и пристанището на Балчик, с крайбрежната улица- Дамбата.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2215060189188&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10200697036861481&type=3

А където всяко година си върви Джулая и става тогава голям купон, е това е брега на Камен бряг.
Тия снимки са отпреди 13-14 години, но и сега може да се отиде с коли до брега, и от височината на скалите там се виждат страхотни гледки, от Шабла, та чак до нос Калиакра.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2225438808647&type=3

А това си изгревите на Камен бряг, каквито се честват разбира се най-тържествено, на 1-ви Юли.
Та ако пренебрегнете закуската, и станете ама доста рано още по тъмно, та да тръгнете от хотела в 4 часа сутринта към Шабла, ще хванете попътно на Кемен бряг, е точно такъв изгрев.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2221079579669&type=3
« Последна редакция: Юли 09, 2024, 13:50:26 от USfan »

Юли 09, 2024, 13:50:57
Отговор #31

Неактивен USfan

• Публикации: 10995
Боре, давам мнение, като местен, ))  поне през по-голямата част от лятото, и от над 30 години вече там.

Значи, Шабла е приказна като крайна дестинация, обаче е редно да се заделят поне 2 часа време за плаж, и то преди обяд, че все пак ще сте уикенда там, та по да няма още дошли други хора, въпреки че плажната Ивица и доста широка и супер дълга.
По принцип там до плажа е пусто като територия, а е плюс и че има огромни дървета, под които да се паркират колите.
И заради плажа, по добре да тръгнете натам от хотела в събота рано сутринта, примерно след закуска, най късно в 8 часа сутринта.
Това, и защото от Златни пясъци до Шабла, и по горния над Балчик път, койте директния път за границата и Дуранкулак /и който уикенда е много натоварен, основно с пътуващи румънци/, и който всъщност е прав и скучен, а и по долния, криволичещ покрай морето път през Балчик и Каварна и Голф игрището Тракийски скали, са си едни поне 70-80 км каране в едната посока.

А след като карате плаж на Шабла, задължително е да се обратно мине по долния път покрай морето, понеже там са гледките.
Значи минавате на връщане и през селцето и оттаам до платото на Камен бряг, и отивате директно на скалите до ръба с колите, и се чувствате все едно сте на Джулая.
А после на връщане, се отбийте и през нос Калиакра, а и след това, през голф игрището Тракийски скали- Трейшън Клифс, и накрая Балчик, преди да си ходите на Златните.

На Нос Калиакра може да спрете за половин-един час да го разгледате /има си и паркинг голям/, и след това е добре и да минете и през Трейшън клифс и са да спрете там на паркинга, и да разгледате отстрани по пешеходните алейки, самото Голф игрище.
Ранкират го това игрище редовно сред 50-те и 100-те най-добри Голф игрища на Европа, но по мое скромно мнение, а съм бил и такива игрища по Германия и Франция например, то е с най-красивите гледки от европейските континентални игрища, а е и с най предизвикателната денивелация, и въобще, разположение на дупките и грийновете му.

Ето тук два албума с гледки от игрището Тракийски скали, от кръга на единия от двете вериги световни шампионати-ИМГ, осъществен там в 2013 год, и на който имах честта тогава да бъда поканен и да присъствам на турнира.

Така че, според мен ще ви трябват не само 5-6 часа, а поне 8-10 часа, да отметнете Шабла, Калиакра, Тракийски скали. А ако остане време, и задъжително се паркирайте на брега и пристанището на Балчик, та да се разходите по крайбрежната улица- Дамбата.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2215060189188&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10200697036861481&type=3

А където всяко година си върви Джулая и става тогава голям купон, е това е брега на Камен бряг.
Тия снимки са отпреди 13-14 години, но и сега може да се отиде с коли до брега, и от височината на скалите там се виждат страхотни гледки, от Шабла, та чак до нос Калиакра.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2225438808647&type=3

А това си изгревите на Камен бряг, каквито се честват разбира се най-тържествено, на 1-ви Юли.
Та ако пренебрегнете закуската, и станете ама доста рано още по тъмно, та да тръгнете от хотела в 4 часа сутринта към Шабла, ще хванете попътно на Кемен бряг, е точно такъв изгрев.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2221079579669&type=3

Юли 09, 2024, 15:51:11
Отговор #32

Неактивен fifo

• Публикации: 1159
Ей, верно уточнете ги тия работи. Аз на плаж ще ходя другата седмица, та към песъка имам мижав интерес. На тази сбирка идвам да карам и да видя муцуните от изтока

Телефона на Митака е публично известен, Часът на тръгване от хотел Лилия е обявен в анонса - 10:00
we all have wings, but some of us don't know why

Юли 09, 2024, 16:04:35
Отговор #33

Неактивен Nik1600GT

• Публикации: 1207
Приятно изкарване на всички! Познавам отлично и северното, и южното Черноморие. Лично за мен северното Черноморие е по-красиво, а от южното Черноморие най-хубавите пикници и плажове съм ги правил не на самото море, а навътре в Странджа по Велека  ;).
Само да вметна нещо относно времето. Това, което дават по телевизиите и по разните сайтове няма нищо общо с истината. Имам предвид за температурите. Редовно се дават температури, които са с поне три-четири градуса по-ниски от реалната температура. Като се добави и влажността и... времето е доста тежко тези дни. Днес например националните телевизии го дават за Варна 32 градуса максимална температура, а реалнта температура е от порядъка на  35...36 градуса. Аз лично не бих карал цял ден в тая жега кола без климатик. Идва ми малко в повече. Ето какво измерих в ежедневката и то не в днешната жега след като само два часа я оставих между 11 и 13 на слънце. И за 10-12 минути докато се прибера и паркирам климатика не можа да я смъкне под 42 градуса.

Юли 10, 2024, 11:20:37
Отговор #34

Неактивен Speeder

• Администратор
  • Публикации: 5096
Час на заминаване в Събота - 9:00 часа от хотел Лилия, Златни Пясъци.
Относно маршрута, ще вземем предвид всичко изнесено и ще финализираме трасето в Петък вечер, както правим всяка година :)

ВАЖНО!!! - от хотела, след сигнал на hydrometalique, коригираха цените на стаите с доста надолу, както следва:

- Двойна стая със закуска и гледка към море - 207 лева/нощувка 138 лева/нощувка
 - Двойна стая със закуска и вечеря - 260 лева/нощувка 176 лева/нощувка
 - Резервирано паркомясто - 20 лева на ден
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GT 1300 Junior, Giulietta 2.0

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0
"По един болт на седмица да бяхте завивали, сега щяхте да ги карате тия коли!"

Юли 10, 2024, 19:49:16
Отговор #35

Неактивен Механджията

• Публикации: 1623
  • 1995 X300 Sovereign
маршрутът е хубав

трейшън клифс е безсмислено да се губи време, както и плаж да се прави - вероятно в неделя всички, които не са от Варна, ще се възползват да направят плажче преди заминаване

Към нос Калиакра е хубаво, според времето, в което пристигнем там, може и там да се хапне - Кастело е готин ресторант... друг вариант е ресторанта на х-л Тюленово, баш на заливчето е и има доста места за паркиране...
задължително е от златните през Кранево и после към Балчик да се мине по долния път, и след Балчик да се хване панорамния над Бялата лагуна и Тузлата, че и навръщане също - просто главният път е скучен и освен румънци, друго не предлага... а след Каварна, нос Калиакра, Камен Бряг, Тюленово, шабленския фар, може през Шабла нагоре до Крапец, според зависи как сме с времето за деня

нямам други идеи :)

Юли 10, 2024, 20:37:13
Отговор #36

Неактивен немо

• Публикации: 1076
  • пиперлив
маршрутът е хубав

Няма проблем , значи ти ще водиш ?  ;D
Opel Monza 3.0 GSE  1985
Opel Monza 3.0 GSE  1984
Opel Senator 3.0 AT  1985
Mazda MX5 NB 1.6    2001

Юли 11, 2024, 20:33:34
Отговор #37

Неактивен martin_gr

• Публикации: 63
От Русе утре някой ще потегля ли? Питам ако е следобед може да пътуваме заедно, до не ни е скучно. Тел ми е 0896721180
Alfa Romeo Stelvio 2.0 - 280 к.с.
ALFA ROMEO GTV 2.0 - 1982

Юли 11, 2024, 20:45:47
Отговор #38

Неактивен немо

• Публикации: 1076
  • пиперлив
От Русе утре някой ще потегля ли? Питам ако е следобед може да пътуваме заедно, до не ни е скучно.

Аз , но ще гледам да е преди 12 , че много напича след това . Имам някои задачи преди обед, като ги свърша мога да те прозвъня , ОК ?
0899 11 30 31 Ростислав

п.п. Но ще карам към Добрич/Балчик , от там на юг.
« Последна редакция: Юли 15, 2024, 16:19:16 от dido1903 »
Opel Monza 3.0 GSE  1985
Opel Monza 3.0 GSE  1984
Opel Senator 3.0 AT  1985
Mazda MX5 NB 1.6    2001

Юли 11, 2024, 22:41:50
Отговор #39

Неактивен prujinca

• Публикации: 551
Каква е организацията? Час? Място на събиране и потегляне?
Пред Бог всички са равни, срещу Опел бавни