Автор Тема: Austin-Healey Sprite 1969  (Прочетена 3092 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Май 16, 2024, 16:41:55
Отговор #20

Неактивен Синан 999

• Публикации: 18
Добър ден!
Благодаря за коментарите и насоките, които получих.
Въпросът все още не приключил. През седмицата нямах възможност да изпълня насоките затова се забявам с отговора към вас.
Скоро ще отговоря.

Май 16, 2024, 17:15:28
Отговор #21

Неактивен dido1903

• Глобален модератор
  • Публикации: 3529
Колега, докато този проблем стои на дневен ред, разкажи ни нещо повече за колата.
На тези снимки изглежда в много добро състояние.
Каквото прецениш...

Май 16, 2024, 21:09:46
Отговор #22

Неактивен Синан 999

Калата има сиртификат за това че е ратро образец и разполага със сертификати за всички ремонти. Допълнително към това е че е с ляв волан и е произведена за пазарите в САЩ, е и била закупена от клиент в Маями, доста преди да съм се родил. Следите и се губят през втората половина на осемдесете и първите години на деведесетте години на миналият век. Мисля, че тогава по някое време пристига в континентална Европа. Собственик е французин, който в началото на този век я продава на нидерландец, от който аз я купувам през 2017 година. Не я карах много, просто я припалвах и накоя лека обиколка. Сега реших да я ползвам, но уви...
Състоянието и е наистина много добро. Само да се реши този въпрос с паленето.
През годините е имала и удари освет това боята има документ че е оригинална (въпреки този документ  това се съмнявам в това, защото е "свежа" за толкова много години), а и освен това може да е съвсем малко но открих и китосани места. Имала все някакъв удар, но лек според мен.
Всчико е оригинално в интериора и екстериора а много неща са оригинлани "завдоски" ако може така да се изразя.
Накратко е това, което знам  за нея и отново подчертавам за много части има и сертификати за официални оригинални части. Цял класьор си има.

Благодаря за интереса!

Май 21, 2024, 17:11:42
Отговор #23

Неактивен Механджията

• Публикации: 1627
  • 1995 X300 Sovereign
изглежда супер колата - просто ти трябва някой с око и сърце за ретро колите, ще ти я оправи за часове според мен :) ако беше във Варна, щях да те пратя при точния човек

Юни 13, 2024, 09:43:56
Отговор #24

Неактивен dido1903

• Глобален модератор
Привет! Има ли развитие по проблема и отстраняването му?

Юни 16, 2024, 13:07:25
Отговор #25

Неактивен Синан 999

Добър ден! Не.

Юни 21, 2024, 16:06:11
Отговор #26

Неактивен Синан 999

Добър ден! Днес, проблемът бе отстранен. Малко с есрамувам да го кажа: кабел се "изхлузил" от кабелната обувка. И разбира се каго го погледнеш не си личи, случайно се дръпна и се откри.

Благодаря на всички във форума за оказаната помощ.

Юни 21, 2024, 16:10:19
Отговор #27

Неактивен dido1903

• Глобален модератор
Супер!
Ще се радваме да пускаш снимки от събития.

Юли 25, 2024, 10:59:54
Отговор #28

Неактивен Синан 999

Здравейте отново, опитвам се изпратя видео но не може. Има ли начин да го направя

Юли 25, 2024, 11:17:15
Отговор #29

Неактивен Синан 999

Също ката, какво би могла е причината за следното:
Когато времето е по хладно (днес напромер в Пловдив сутрин беше около 22-24 градуса, понеже цяла нощ валя), колата не пали. Имам чувство че от някъде влиза въздух (освен този по технология на запалването), сякаш колата е задавена. Върти припуква, но не пали.
Когато времето е топло (горещо), заплава без колебания. Но тогава, като поработи на место 10-тина минути изгасва. Дори и при загрял двигател.
Температурата на охлаждащата течност и маслото са в норми - не прегряма. Има свежо гориво - пълен резервоар.