Здравейте! Пиша тук, за съвет, защото моите идеи се изчерпаха. Колата я закупих преди година и половина, като не е била карана около 10тина години. Има следния проблем. При напълно загрял двигател, след форсиране на празен ход светва лампата на маслото. Измереното налягане е 0.3 бара. На студен двигател на празен ход е 3 бара. Това което съм правил е, разглобяване на маслена помпа(видимо няма износване), регулиране на клапана на помпата, сменени основни и биелни лагери, чистене на двигателя с флюш, сменен привода към делко и помпа, различни масла и филтри. Маследната помпа не беше хваната за блока,държеше се само на тръбичката, така, че съм сложил болт. Интересен факт е, че след като светне лампата и се изреже двигателя до 5000 оборота, после лампата не свети, до следващото каране с поне 3000 оборота няколко минути. Това което не съм мерил е хлабината между лагерите и вала и мисля да отворя картера отново да сложа друга помпа и успоредно да премеря хлабината с конец. Всякакви идеи ще са ми от полза. Благодаря!