Автор Тема: 1977 Datsun 280 Z  (Прочетена 3265 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Август 03, 2024, 21:31:52
Прочетена 3265 пъти

Неактивен didotooo

• Публикации: 2858
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Здравейте банда , не съм писал скоро във форума , но това не означава ,че не действам по машините . Предполагам заради проблем с PicHost -а  доста от снимките в другите ми теми изчезнаха и това ме демотивира като цяло да актуализирам темите .

Преди около 2-3 коли назад си казах ,че повече няма да се занимавам с проекти и ще си карам 300 ZX -a . Обаче явно сентенцията '' Никога не казвай никога '' е вярна и съм я приел за правило  :))

Забелязвам интересна тенденция при мен , че се сдобивам с все по-стари автомобили . В гаража са 1984 300 ZX , 1981 280 ZX и сега 1977 280 Z .

На 17.07 2024 пристигна във Варна . Ето две три снимки във бързината , тези дни ще и разкажа историята и как стигна до мен . Иначе това е S30 Купе на практика разликата с култовия 240 Z е двигателя 2800 кубика инжекцион като на 280 ZX , вместо 2400 кубика с два двойни карбуратора като 240Z и 2600 кубика пак карбуратори при 260 Z . Купето е подсилено в сравнение с предшествениците и разбира се разлики във брони , стопове и интериора .

Август 03, 2024, 23:13:30
Отговор #1

Неактивен dido1903

• Глобален модератор
  • Публикации: 3528
Адаш, честито! Ще пожелая допълнително за колата, засега само пиша, за да те уведомя, че сигнализирах системния администратор за този потенциален проблем. Надявам се да бъде отстранен.
И още нещо - апелирам от тази тема, понеже твоите се четат: при наличие на някакъв подобен казус, моля не се колебайте да сигнализирате към мен или към колегата Speeder.

Август 06, 2024, 03:03:20
Отговор #2

Неактивен 75 turbodelta

• Публикации: 248
  Честито и тук ! Сигурен съм в крайният резултат , колата ще бъде невероятна както не веднъж си ни доказвал , но все пак дръж ни в течение !

...... Предполагам заради проблем с PicHost -а  доста от снимките в другите ми теми изчезнаха и това ме демотивира като цяло да актуализирам темите .

По тази причина и аз не ъпдейтвам темата за моя Датсун, скарахme се с PicHost-a .
мирелка написа: кои мухльо ве оня дет е тъп кат клечка за уши ли  \"hahah\"

Август 07, 2024, 06:56:35
Отговор #3

Неактивен Nik1600GT

• Публикации: 1208
  Честито и тук ! Сигурен съм в крайният резултат , колата ще бъде невероятна както не веднъж си ни доказвал , но все пак дръж ни в течение !

По тази причина и аз не ъпдейтвам темата за моя Датсун, скарахme се с PicHost-a .
Разгледах моята тема и не видях загубени снимки в последните три-четири години. Аз не съм забелязал проблем с pichost-a. Може би е свързано с опциите, които се използват при качване на снимки. Вероятно системният администратор знае каква може да е причината и е хубаво да се даде някакво разяснение по въпроса.

Август 07, 2024, 10:26:00
Отговор #4

Неактивен peter67

• Публикации: 777
Дидоо, честито! За мен това е най-красивият от всички З-ки до днес. Чакаме още снимки. :)

Август 07, 2024, 22:28:16
Отговор #5

Неактивен didotooo

• Z point Varna
Не бях ъплоудвал отдавна, ресетнах паролата онзи като реших да пусна тази тема и открих пълна каша при албумите ми в пик хоста . Липсват много от снимките и цели албуми . Не знам какво се е случило . Адаш , Благодаря за реакцията ! Понякога сядам и си прочитам от начало до край всяка тема и преживявам наново целия купон , който си организирам с тези коли хаха .Но наистина е неприятно , когато липсват снимки и се питам какво е искал да покаже автора аджеба  :))

Иначе историята на този Датсун започва през 1977 г в Калифорния . Нямам никакво инфо за него до 2016 та година , когато известния в тези среди собственик на Datsun Europe -полякът Jakub Nurzaj го внася в Европа и пуска за продажба .

Колата е 1977 Datsun 280Z ZZZAP Edition . Произведени са 1000 броя от тази версия  и може би е първата кола в историята, която е пусната съвместно с брандирана видео игра, за да я популяризира – аркадната игра се нарича Datsun 280 ZZZAP. Версията се отличава с боя 411 Sunburst Yellow в комбинация с интересни декали , 5 скоростна ръчна кутия , климатик , напълно черен интериор и решетки на задния прозорец. Като цяло няма никакви кой знае колко интересни разлики с фабричния 280 Z . Двигателя е L28E , редови шест цилиндров инжекцион.

Още в Щатите решават да я пребоядисат външно в някакво гадно матово черно . Хубавото е ,че няма никакви ръжди по машината , но интериора се нуждае от претапициране . Ето две снимки от внасянето и в Европа.

Още през същата 2016 та я купува приятел от София . Започва цялостно разглобяване , претапициране на салона в Алкантара с жълти шевове , пълна ревизия на двигател , като са премахнати всички екологии  и окачване - полиуретанови тампони , раздвижни тунинг носачи и койловъри на BC Racing . Премахва виско охлаждането и монтира алуминиев радиатор с ел перки. Изпускателната система е от край до край на известния в средите Sean Desart - Z story. Пребоядисва я отново жълта , но в цвят на Ducatti . Уплътненията по купето са нови също. Държеше ме в течение от време на време как се развива проекта и помня като ми писа ,че е купил на доста добра цена много маниашки 3 компонентни джанти Compomotive. Поръчва раздувки от Япония , които не мога да кажа ,че са по вкуса ми, въпреки ,че започнах да свиквам с тях , но най-вероятно във бъдеще ще ги заменя с друг боди кит .

Август 07, 2024, 22:50:16
Отговор #6

Неактивен didotooo

• Z point Varna
По някое време момчето губи желание да довърши проекта и двама приятели от нашия клуб - Асен и Мартин се командироват в София за да я довършат и запалят с идеята Асен да я купи . Бачкат здраво няколко седмици и свършват доста работа . Ето и снимки от 2020 та година до къде я докарват те.

Август 07, 2024, 22:57:06
Отговор #7

Неактивен Механджията

• Публикации: 1624
  • 1995 X300 Sovereign
раздувките са топ, джантите - трепач (абарт капачки?) ..салонът също ме кефи - много пари са дадени тук!  8))

Август 07, 2024, 23:07:50
Отговор #8

Неактивен didotooo

• Z point Varna
Успяват да свършат наистина доста работа , но тогава се случва и Ковид пандемията . Това е и причината сделката да пропадне . Малко по-късно я купува друг приятел от София , с идеята да я завърши . Разчита на разни майстори и сервизи да я вкарат в ред , но освен да стои 3 години и да получи някои драскотини и забележки друго почти не се случва . Това му убива ентусиазма и решава да се раздели с нея . Отново интерес от нашите момчета във Варна , но отново момента не е точния . Накрая офертата стигна и до мен , но аз отказах понеже вече имах 4 Нисана . Момчето наистина искаше колата да дойде при нас и никога не и пусна обява . Бях я забравил честно казано , оставих другите да се решат да я приберат като дори ходих с тях до София за да я гледат ,но докато още се мотаха получих още едно лично предложение за нея и отново спрях да спа вечер и да я мисля хаха . Вече бях тотално луднал по този Датсун и брат ми ме подкрепи ,че трябва да го взема наистина , което беше решаващо в решението ми. Чудех се как да съобщя на жената , но изненадващо пак ме подкрепи, като дори дойде с мен  :)) И ето ме началото на юли в София . Гаража му е страхотия и е насъбрал интересни играчки . Стиснахме си ръцете , видях криво ляво какво има да и се прави още и какви неща липсват . Неприятото е ,че спирачната помпа е протекла и част от боята в коша беше заминала вече , но това абсолютно нямаше значение за мен.

Август 07, 2024, 23:20:03
Отговор #9

Неактивен didotooo

• Z point Varna
раздувките са топ, джантите - трепач (абарт капачки?) ..салонът също ме кефи - много пари са дадени тук!  8))

Да , били са на някой Фиат явно . Тъпото е ,че предните са 16 ки , а задните 17 ки но пък стои прилично въпреки това . Другия проблем е ,че Датсуна е 4х114.3 , а джантите 4х98.5 или нещо от сорта и по тази причина са монтирани преходни фланци. Не ме кефи много тази работа , но толкова много харесвам тези джанти ,че ще останат . Почти припаднах като ги видях на живо - винаги съм искал такива с брутален борд. Дойде да го разгледа един от нашите , като аз за пореден път залепнах за Мерцедеса му . Вдигнах го на подемника за да видя подробности по колата . Дъната са перфектни , никога не е кърпена колата .