Не бях ъплоудвал отдавна, ресетнах паролата онзи като реших да пусна тази тема и открих пълна каша при албумите ми в пик хоста . Липсват много от снимките и цели албуми . Не знам какво се е случило . Адаш , Благодаря за реакцията ! Понякога сядам и си прочитам от начало до край всяка тема и преживявам наново целия купон , който си организирам с тези коли хаха .Но наистина е неприятно , когато липсват снимки и се питам какво е искал да покаже автора аджеба
Иначе историята на този Датсун започва през 1977 г в Калифорния . Нямам никакво инфо за него до 2016 та година , когато известния в тези среди собственик на Datsun Europe -полякът Jakub Nurzaj го внася в Европа и пуска за продажба .
Колата е 1977 Datsun 280Z ZZZAP Edition . Произведени са 1000 броя от тази версия и може би е първата кола в историята, която е пусната съвместно с брандирана видео игра, за да я популяризира – аркадната игра се нарича Datsun 280 ZZZAP. Версията се отличава с боя 411 Sunburst Yellow в комбинация с интересни декали , 5 скоростна ръчна кутия , климатик , напълно черен интериор и решетки на задния прозорец. Като цяло няма никакви кой знае колко интересни разлики с фабричния 280 Z . Двигателя е L28E , редови шест цилиндров инжекцион.
Още в Щатите решават да я пребоядисат външно в някакво гадно матово черно . Хубавото е ,че няма никакви ръжди по машината , но интериора се нуждае от претапициране . Ето две снимки от внасянето и в Европа.
Още през същата 2016 та я купува приятел от София . Започва цялостно разглобяване , претапициране на салона в Алкантара с жълти шевове , пълна ревизия на двигател , като са премахнати всички екологии и окачване - полиуретанови тампони , раздвижни тунинг носачи и койловъри на BC Racing . Премахва виско охлаждането и монтира алуминиев радиатор с ел перки. Изпускателната система е от край до край на известния в средите Sean Desart - Z story. Пребоядисва я отново жълта , но в цвят на Ducatti . Уплътненията по купето са нови също. Държеше ме в течение от време на време как се развива проекта и помня като ми писа ,че е купил на доста добра цена много маниашки 3 компонентни джанти Compomotive. Поръчва раздувки от Япония , които не мога да кажа ,че са по вкуса ми, въпреки ,че започнах да свиквам с тях , но най-вероятно във бъдеще ще ги заменя с друг боди кит .