Автор Тема: 1977 Datsun 280 Z  (Прочетена 3264 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Август 08, 2024, 11:03:58
Отговор #10

Неактивен Механджията

• Публикации: 1624
  • 1995 X300 Sovereign
тука с буквално две седмици работа може да имаш готова за каране кола, няма боя, няма разглабяне и т.н., само донареждане и оправяне на кусури

има ли някаква кора отпред след спойлера? аз бих му измислил нещо, ако няма, че така всичко по пътя ще пребие радиатори и т.н.

сек-а е топ, само едни европейски фарове иска... наесен може би ще пусна джага, за да поръчам пура или XJS от щатите

Август 08, 2024, 18:44:23
Отговор #11

Неактивен didotooo

• Публикации: 2858
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
W126 Имат доста добро покритие отдолу в сравнение с по-ранните години.
Аз съм виждал доста таралясници, но за да има изгнило отдолу трябва да е било ударено.
Ръждата тръгва на панела между задния джам и капака на багажника, както и дъната на вратите, в по редки случай задна мигла. Понякога бракета на акумулатора (сваляем е) и под него. Преден и заден капак са алуминий, но и той надига язви от солта.

Съжалявам, имах в предвид ,че вдигнах Датсуна на подемника . Мерцедеса е след цялостна реставрация и е отличен .

Август 08, 2024, 22:55:27
Отговор #12

Неактивен didotooo

• Z point Varna
тука с буквално две седмици работа може да имаш готова за каране кола, няма боя, няма разглабяне и т.н., само донареждане и оправяне на кусури

има ли някаква кора отпред след спойлера? аз бих му измислил нещо, ако няма, че така всичко по пътя ще пребие радиатори и т.н.

сек-а е топ, само едни европейски фарове иска... наесен може би ще пусна джага, за да поръчам пура или XJS от щатите

Не им разбирам на Сек-овете , но и така ми е доста симпатичен и може би по-различен в Европа в Щатски вариант. Ей и ти не мирясваш обаче с една кола за дълго време хаха . Излизат интересни неща в щатско .
Датсуна го събрах наистина във бързината тия дни за да мога да го покарам и да видя как ще се държи за да му отстранявам проблемите в движение. Има забележки по боята от стоене по сервизи , но определено е добре все още и няма да го пребоядисвам скоро . Пред радиатора има решетка , която ми се мота с частите , които взех с него . Двигателя работи много богато и губи цилиндри , нещо не са успели в сервиза да го направят да работи нормално. Бате Ванко му отне 40 минути да открие 5-6 неща , които не са окей - разменени букси на 7 ма дюза и тази на температурния сензор чрез който компютъра си прави смесите - груба грешка . Сензора е за друга кола . Дърпаше въздух от вакуми ,дебитомера доста разбутан  . 2 ри и 4 ти цилиндри бяха с разменени кабели . Нареди си цилиндрите и вече се форсираше както трябва . Определено мотора заработи добре , но все още сместа е богата . Гарфилд му бактиса и заспа . Това е прогреса от миналата седмица.

Август 09, 2024, 00:20:59
Отговор #13

Неактивен admin

• _sys
  • Публикации: 1013
Здравейте банда , не съм писал скоро във форума , но това не означава ,че не действам по машините . Предполагам заради проблем с PicHost -а  доста от снимките в другите ми теми изчезнаха и това ме демотивира като цяло да актуализирам темите .

Здрасти. Разгледах из pichost-a, но ще трябва да ми дадеш линкове с мнения по другите теми където потенциално трябва да се показват снимки (а не се)

В самия pichost не се показват снимки и албуми от преди 2019-та. Те съществуват на сървъра като файлове и би следвало да се виждат от самия форум, но липсват в базата данни на pichost, защото преди 2019-та ползвахме по-стара версия на image hosting-a която не държеше записи за тях в каталог. По принцип каталога в pichost винаги е бил с по-нисък приоритет защото така или иначе крайна цел е просто да имаме снимки които да не изчезват, без значение дали ще се качват с настоящият или с друг софтуер и до колко са в някаква логична подредба там.

Иначе самия каталог за твоя user (Delyan) показва 267 снимки във 26 албума: https://pichost.name/delyan/albums

Също така съществуваше един период в който при всяко качване се създавше нов private албум, но това го оправих, но все пак има някои неща които може би са малко неподредени поради това. За липсващите снимки обаче искам да разгледам конкретни примери, моля. :)

Август 09, 2024, 08:21:14
Отговор #14

Неактивен DpymeB

• Публикации: 200
Честито!
Много безпроблемни километри!
Чакам да се обадиш да караме  >:D
Fiat Uno Turbo IE
Alfa Romeo Alfetta GT

Август 09, 2024, 18:57:17
Отговор #15

Неактивен 75 turbodelta

• Публикации: 248
Шило у торба не стои ! Честито и дано не те изгони жената  8))
мирелка написа: кои мухльо ве оня дет е тъп кат клечка за уши ли  \"hahah\"

Август 10, 2024, 20:40:24
Отговор #16

Неактивен didotooo

• Z point Varna
Здрасти. Разгледах из pichost-a, но ще трябва да ми дадеш линкове с мнения по другите теми където потенциално трябва да се показват снимки (а не се)

В самия pichost не се показват снимки и албуми от преди 2019-та. Те съществуват на сървъра като файлове и би следвало да се виждат от самия форум, но липсват в базата данни на pichost, защото преди 2019-та ползвахме по-стара версия на image hosting-a която не държеше записи за тях в каталог. По принцип каталога в pichost винаги е бил с по-нисък приоритет защото така или иначе крайна цел е просто да имаме снимки които да не изчезват, без значение дали ще се качват с настоящият или с друг софтуер и до колко са в някаква логична подредба там.

Иначе самия каталог за твоя user (Delyan) показва 267 снимки във 26 албума: https://pichost.name/delyan/albums

Също така съществуваше един период в който при всяко качване се създавше нов private албум, но това го оправих, но все пак има някои неща които може би са малко неподредени поради това. За липсващите снимки обаче искам да разгледам конкретни примери, моля. :)

Здрасти , конкретно тази тема и липсват почти всички снимки . Мисля ,че само на 1 ва страница зареждат и до там . Иначе каталога наистина показва ,че трябва да има 267 снимки и 26 албума , но реално не ги виждам. Да и аз не държа да ги разглеждам подредени в албуми в пикхоста , но в темите определено липсват и на практика цялата тема става безсмислена . Благодаря за реакцията.

Тема: Моятa мечта-реалност! 300 ZX 50th Anniversary Edition
https://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,10508.0.html

Честито!
Много безпроблемни километри!
Чакам да се обадиш да караме  >:D

Благодаря ти ! Само да я направя да върви нормално и да не гори като камион и с удоволствие !

Шило у торба не стои ! Честито и дано не те изгони жената  8))

Забавното е ,че жената е доста ентусиазирана с този Датсун , за първи път да хареса толкова стара кола хаха . И на мен ми влезе много под кожата и е решено тази остава  :D

Предните джанти изпускаха и се наложи да ги разглобя и да изчистя всичкия уплътняващ материал . Доста трудоемка работа , отделно от вулканизатора ми казаха ,че  са се борили с такива и е силно вероятно да не успея да се справя и че ще се видим пак още няколко пъти  :)) :)) Наистина се постарах и се получи . Нито една от двете джанти не изпуска и съм страшно щастлив от факта.

Август 11, 2024, 22:56:38
Отговор #17

Неактивен didotooo

• Z point Varna
Поръчах си и мечтаните огледала - не ми трябваше много време да реша хром вместо мат черни . Тези са най-качествените афтърмаркет нови огледала , които се предлагат . Цената е малко над 200$ , а оригиналните вървят между 600-1000$ . Няма как да дам такива пари , но пък и качеството на тези е наистина на ниво и нямат нищо общо с евтините за по 80-120 долара. След много ровене по темата къде да бъдат разположени се реших . Ще бъдат на еднакво разтояние (оригинално при японските  - пасажерското е по-приближено) .

Идея взех от този пич , много информативно и обосновано.

Ииии дупченето започна  :)

Август 13, 2024, 14:34:35
Отговор #18

Неактивен admin

• _sys
  • Публикации: 1013
Здрасти , конкретно тази тема и липсват почти всички снимки . Мисля ,че само на 1 ва страница зареждат и до там . Иначе каталога наистина показва ,че трябва да има 267 снимки и 26 албума , но реално не ги виждам. Да и аз не държа да ги разглеждам подредени в албуми в пикхоста , но в темите определено липсват и на практика цялата тема става безсмислена . Благодаря за реакцията.

Здрасти отново. Разгледах страницата с липсващите картинки и причината е че са били качени във https://pichost.net, а не в https://pichost.name който ние управляваме. И двата сайта ползват един и същи софтуер (chevereto) и затова си се заблудил навремето. Посочения .net все още работи но до колкото виждам са го преинсталирали, а старата му версия работи на този адрес: https://old.pichost.net/. Ще се наложи ръчно да редактираш мненията така че да възстановиш връзките, но поне е някакъв вариант.

Август 14, 2024, 20:06:43
Отговор #19

Неактивен didotooo

• Z point Varna
Здрасти отново. Разгледах страницата с липсващите картинки и причината е че са били качени във https://pichost.net, а не в https://pichost.name който ние управляваме. И двата сайта ползват един и същи софтуер (chevereto) и затова си се заблудил навремето. Посочения .net все още работи но до колкото виждам са го преинсталирали, а старата му версия работи на този адрес: https://old.pichost.net/. Ще се наложи ръчно да редактираш мненията така че да възстановиш връзките, но поне е някакъв вариант.

Ясно , значи още преди време съм объркал двата сайта и съм качвал в грешния .  Мисля ,че не мога да си редактирам мненията след определено време и едва ли ще се хвана някога да гадая какви снимки в кой пост съм пускал . Благодаря за разплитането на случая !

Това малко крейзи ми се струва !! Къде ще търсиш гуми за тази джанта ?
Какъв е размера ?
Благодаря

Да , доста са широки джантите , но гуми за тях се намират , като дори ги взех с нови такива . Трябва да потърся малко информация за размерите , но задните са близо до 10 ки като широчина. Иначе адски ми харесват да са толкова агресивно дълбоки.

Преборих се с монтажа на задния прозорец , едно от най-отвратителните неща , с които съм се захващал . Може би защото ми беше за първи път , но ми се взе акъла . Все пак от втория път стана перфектно , като остава да си поръчам някой ден хром лайстните , които липсват и на предния прозорец също.