Автор Тема: 1977 Datsun 280 Z  (Прочетена 3266 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Август 14, 2024, 23:50:44
Отговор #20

Неактивен dido1903

• Глобален модератор
  • Публикации: 3528
Адаш, за снимките съм готов да съдействам и оправя някои от мненията ти. Просто ми подай снимките.

Страхотен автомобил!!! Поздравления още веднъж и много прекрасни пътувания!
Само да споделя, че тези раздувки ми се струват ужасно некрасиви :(

Август 15, 2024, 00:37:34
Отговор #21

Неактивен peter67

• Публикации: 777
На мен колата ми се струва перфектна! Иска може би малко да падне отпред 2-3 пръста, и професионални снимки!

Август 15, 2024, 11:19:55
Отговор #22

Неактивен krankenstein

• Публикации: 7093
Вече доста рядко пиша във форума, но това "чудо" е нещо, което трудно бих могъл да подмина! Наистина е страхотна колата, която продължава да те прави финансово беден... но за сметка на това емоционално богат :D Голям късмет е извадила, че накрая след толкова перипети попадна точно при теб! Нищо чудно няма, че дори и жените я харесват, този модел в комплект с допълнителните тунинг елементи е с много изразително излъчване както външно, така и отвътре - истинска спортна класика, а не просто двуврато купе, набедено за спортно. По-новите ти датсуни са някак предимно за ценители - нужно е повече вглеждане в детайлите, като например в ретро дигиталното табло в стил Star wars :D
Конкретно за огледалата лично аз в случая бих избрал черния вариант при наличието на толкова друга черна пластмаса по колата - вежди, престилки, решетки... единствено с хромираните минусови джанти имат някаква връзка така.
Като цяло ти завиждам благородно, понеже явно по възрастови причини вече не ми се впуска в подобни приключения, макар че имам все още резерви за обедняване :)) Пък и не съм точният човек, който би могъл сам да работи качествено по колата, вместо като твоя познат да разчитам на разни майстори и сервизи, които повече нанасят козметични щети, отколкото да свършат някаква полезна работа.
При възможност с удоволствие бих се повозил и дори направил малко кръгче, за да придобия усещане за този звяр... засега само съм сядал в кокпита на подобен модел в статично положение.
Няма нужда  да ти пожелавам успех с довъшването на проекта, защото съм сигурен, че ще се справиш отлично, след като преди си се справял и с дота по-големи предизвикателства :)
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Август 15, 2024, 12:05:39
Отговор #23

Неактивен yoz

• Публикации: 361
 O:-)Невероатен автомобил попаднал на правилното място с правилният собсвеник, браво! Голямо браво искам да се возя в нея :)

Август 15, 2024, 20:02:38
Отговор #24

Активен Logrus

• Публикации: 310
Най-якото Z от всичките  :D
Цветът е убиец, тунингът му стои страхотно, дори могат да се добавят прагове  - незнам за мацките, ама аз си падам по това зверче.

И като се добавят хром лайсни на предният джам огледалата ще си застанат на място (иначе Митко е прав, че не се връзват в момента).
Единствено регистрационните табели....поне предната бих свалил долу на бронята.

Честито и със здраве  :)

Август 16, 2024, 22:49:32
Отговор #25

Неактивен didotooo

• Публикации: 2858
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Адаш, за снимките съм готов да съдействам и оправя някои от мненията ти. Просто ми подай снимките.

Страхотен автомобил!!! Поздравления още веднъж и много прекрасни пътувания!
Само да споделя, че тези раздувки ми се струват ужасно некрасиви :(

Благодаря , адаш ! Ще видя като съм малко по-добре със свободното време да прегледам какво мога да направя по въпроса. Малко са като подарени добавките , решил съм да ги сменя навярно догодина с Pandem кита , който ползваха на Датсуна на Сунг Канг и се получи доста добре и ще ги боядисам в цвета на колата . Ето един жълт с този кит .

Ето го и на Сунг Канг личния проект .

На мен колата ми се струва перфектна! Иска може би малко да падне отпред 2-3 пръста, и професионални снимки!

Да определено ще трябва да я сваля малко отпред и да я вдигна леко отзад ,но ще имам по-сериозен проблем с прибирането в гаража та ще го мисля как да стане . Тя като цяло изобщо не е готова за снимки , предната маска няма решетка и всичко е ала бала хванато - тия вежди и брони седят на никъде все още .

Вече доста рядко пиша във форума, но това "чудо" е нещо, което трудно бих могъл да подмина! Наистина е страхотна колата, която продължава да те прави финансово беден... но за сметка на това емоционално богат :D Голям късмет е извадила, че накрая след толкова перипети попадна точно при теб! Нищо чудно няма, че дори и жените я харесват, този модел в комплект с допълнителните тунинг елементи е с много изразително излъчване както външно, така и отвътре - истинска спортна класика, а не просто двуврато купе, набедено за спортно. По-новите ти датсуни са някак предимно за ценители - нужно е повече вглеждане в детайлите, като например в ретро дигиталното табло в стил Star wars :D
Конкретно за огледалата лично аз в случая бих избрал черния вариант при наличието на толкова друга черна пластмаса по колата - вежди, престилки, решетки... единствено с хромираните минусови джанти имат някаква връзка така.
Като цяло ти завиждам благородно, понеже явно по възрастови причини вече не ми се впуска в подобни приключения, макар че имам все още резерви за обедняване :)) Пък и не съм точният човек, който би могъл сам да работи качествено по колата, вместо като твоя познат да разчитам на разни майстори и сервизи, които повече нанасят козметични щети, отколкото да свършат някаква полезна работа.
При възможност с удоволствие бих се повозил и дори направил малко кръгче, за да придобия усещане за този звяр... засега само съм сядал в кокпита на подобен модел в статично положение.
Няма нужда  да ти пожелавам успех с довъшването на проекта, защото съм сигурен, че ще се справиш отлично, след като преди си се справял и с дота по-големи предизвикателства :)

Много Благодаря за думите ! Определено раздувките , джантите , бронята и задължително ще и сложа и агресивен спойлер (не тип пейка разбира се ) допринасят много сериозно за спортното излъчване . Определено привлича внимание дори понякога повече от колкото ми се иска особено като трябва да водя безсмислени разговори с разни улични състезатели  :)) :))  Честно казано във фабричен вид не ми харесва тази кола прекалено е ''бабешка'' . Има доста сполучливи ресто модове с приятно окачване и културни ''вежди'' които изглеждат адски добре , но вече при мен нещата са сериозно изрязани и проекта продължава в този бунтарски стил. Относно другите ми Z та е факт , че не са култови и някак останали в сянката на този модел , но съм голям фен на дигиталните щуротии по интериора и ръбатите осемдесетарски форми. От 280 ZX нататък вече се водят GT круизери , докато 240-260-280 Z са спортни автомобили. Никога не знаеш в каква посока ще поемат нещата и нищо чудно да се окажеш с едно Z  :D С кръгчето нямаш грижи - обещано е .

O:-)Невероатен автомобил попаднал на правилното място с правилният собсвеник, браво! Голямо браво искам да се возя в нея :)

Ще се возим няма какво да стане :D Само да позаприлича на кола още малко и да мога да разчитам на нея . Благодаря .

Най-якото Z от всичките  :D
Цветът е убиец, тунингът му стои страхотно, дори могат да се добавят прагове  - незнам за мацките, ама аз си падам по това зверче.

И като се добавят хром лайсни на предният джам огледалата ще си застанат на място (иначе Митко е прав, че не се връзват в момента).
Единствено регистрационните табели....поне предната бих свалил долу на бронята.

Честито и със здраве  :)

Благодаря , определено толкова ми влезе под кожата , че не е за разправяне . Сън не ме хваща и още не мога да свикна ,че е моя . Даже на няколко пъти се стряскам за секунда каква кола виждам докато отивам към паркинга и в главата са ми други неща хаха . Да , Митко е доста прав за огледалата ,че щеше да е по-добре черни , но ги взех хромирани с виждането ми във бъдеще , когато ще си е с всичкия хром по нея и хром предна броня . Определено не искам да бъде като повечето тунинговани Z та , при които премахват всичките хром елементи - губи ми се класическата нотка и някак всичко става прекалено пластмаса.  Предния рег номер със сигурност ще слезе долу на бронята , в момента е тестово хванат със свински опашки  :))

Минахме и преглед , голям цирк беше . Заряд до акумулатора не стига и почти напълно изчезнаха светлините и мигачите . Сместа е все още богата и ще трябва да поработя над този проблем.

Август 17, 2024, 22:51:41
Отговор #26

Неактивен didotooo

• Z point Varna
Смених маслото на мотора , кутията и диференциала . Отново се спрях на Амсоил серията богата на цинк за стари спортни автомобили.

Направихме и една разходка , като този път не се наложи да свалям гума за да стягам фланеца , който бях забравил да стегна и не падна акумулатора :D

Август 18, 2024, 23:07:02
Отговор #27

Неактивен didotooo

• Z point Varna
Вчера беше последното каране защото пак сместите са извън пътя , гори като самосвал и мокри свещите  :)) Доста е вероятно да има проблем с компютъра защото друго вече не остана . С много голям кеф изхвърлих архаичния дебитомер, компютъра и цялата инсталация на мотора. Един от нашите беше купил стенд алоун електроника  MegaSquirt 2 , свалена от черния Датсун преди да го взема аз и брата , но се отказа да я ползва и сега и тя дойде при мен . Включва TPS сензор , температурен за въздуха , делко от турбо 280zx и инсталация . Пуснахме я извън колата тестово да видим дали е жива още , че стоя няколко години в един кашон .

Като връзвах кабела на електрониката към контактния ключ забелязах доста зле омотани кабели , някои се държаха на няколко жички само. Отделих им време да ги презапоя и изолирам . Понеже ще използвам за момента оригиналните дюзи , а електрониката е за високоомни такива се налага използването на съпротивления за да не изпържим компютъра. Нищо не разбирам от тия работи и не съм се бъзикал до сега с тези ''нови'' технологии , но колегата ме светна кое как  :D Днес смених буксите за дюзите , за да паснат на тези на колата , сложих TPS -а и подкарах горивната помпа. Имаше малко занимавка със самата електроника - лаптопа не искаше да я вижда , но се оказа един джъмпер , който трябва да се извади. Днес преди да си тръгна я пуснах тестово - свърза се вече монтирана в колата , но остава да сложим делкото , един два кабела , които не са ми ясни и да взема назаем широколентова сонда и да я настроим . Та веселбата тепърва предстои , надявам се всичко да е мине добре и да се получат нещата.

Август 19, 2024, 21:12:34
Отговор #28

Неактивен didotooo

• Z point Varna
Питай Magasquirt спец-а, има ли възможност за 3 броя (двойни бобини) без делко ?
След като вече имаш Мега, би било супер ъпгрейд !!

Да прав си определено ще е ъпгрейд , като има възможност и за 6 отделни . В момента просто искам да я подкарам да върви нормално и да гори нормално , а другото ще го правя по-нататък. Имам доста идеи като цяло.

Август 20, 2024, 12:01:38
Отговор #29

Неактивен krankenstein

• Публикации: 7093
Благодаря , адаш ! Ще видя като съм малко по-добре със свободното време да прегледам какво мога да направя по въпроса. Малко са като подарени добавките , решил съм да ги сменя навярно догодина с Pandem кита , който ползваха на Датсуна на Сунг Канг и се получи доста добре и ще ги боядисам в цвета на колата . Ето един жълт с този кит .

Ето го и на Сунг Канг личния проект .

Да определено ще трябва да я сваля малко отпред и да я вдигна леко отзад ,но ще имам по-сериозен проблем с прибирането в гаража та ще го мисля как да стане . Тя като цяло изобщо не е готова за снимки , предната маска няма решетка и всичко е ала бала хванато - тия вежди и брони седят на никъде все още .

Много Благодаря за думите ! Определено раздувките , джантите , бронята и задължително ще и сложа и агресивен спойлер (не тип пейка разбира се ) допринасят много сериозно за спортното излъчване . Определено привлича внимание дори понякога повече от колкото ми се иска особено като трябва да водя безсмислени разговори с разни улични състезатели  :)) :))  Честно казано във фабричен вид не ми харесва тази кола прекалено е ''бабешка'' . Има доста сполучливи ресто модове с приятно окачване и културни ''вежди'' които изглеждат адски добре , но вече при мен нещата са сериозно изрязани и проекта продължава в този бунтарски стил. Относно другите ми Z та е факт , че не са култови и някак останали в сянката на този модел , но съм голям фен на дигиталните щуротии по интериора и ръбатите осемдесетарски форми. От 280 ZX нататък вече се водят GT круизери , докато 240-260-280 Z са спортни автомобили. Никога не знаеш в каква посока ще поемат нещата и нищо чудно да се окажеш с едно Z  :D С кръгчето нямаш грижи - обещано е .

Ще се возим няма какво да стане :D Само да позаприлича на кола още малко и да мога да разчитам на нея . Благодаря .

Благодаря , определено толкова ми влезе под кожата , че не е за разправяне . Сън не ме хваща и още не мога да свикна ,че е моя . Даже на няколко пъти се стряскам за секунда каква кола виждам докато отивам към паркинга и в главата са ми други неща хаха . Да , Митко е доста прав за огледалата ,че щеше да е по-добре черни , но ги взех хромирани с виждането ми във бъдеще , когато ще си е с всичкия хром по нея и хром предна броня . Определено не искам да бъде като повечето тунинговани Z та , при които премахват всичките хром елементи - губи ми се класическата нотка и някак всичко става прекалено пластмаса.  Предния рег номер със сигурност ще слезе долу на бронята , в момента е тестово хванат със свински опашки  :))

Минахме и преглед , голям цирк беше . Заряд до акумулатора не стига и почти напълно изчезнаха светлините и мигачите . Сместа е все още богата и ще трябва да поработя над този проблем.

Ох, определено ще имам повод да се разходя скоро до Варна :)
А китът от снимките наистина изглежда много по-хармонично откъм предницата, само се чудя защо раздувките са дълбоко изрязани в задната част откъм вратата... може би за да създават работа на автомивките :)) Във всеки случай обаче стои доста по-добре от сегашния и ако няма да те направи екстремно беден, аз съм съм с 2 ръце за смяната му!
Интересно ми е също какво показа замерването на газовете при ГТП, покри ли прословутите 4,5% СО за ретро колите до 1992г? Аз лично все още не съм минавал с никоя от моите след промените и честно казано съм доста притеснен за в бъдеще. Болшинството от тях са карбураторни и то с двойни хоризонтални Вебери 40, където настройката на сместта хич не е проста работа, а изисква смяна на жигльори с неизвестен реален резултат накрая... :-\ Апропо, надявам се новата елекроника да реши всичките ти проблеми със смесите... макар, че като отворя капака на такава класика и не видя отдолу двойка или тройка лъскави Вебери, оставам леко разочарован  O:-)
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.