Автор Тема: Lancia Dedra 1995  (Прочетена 721 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Август 24, 2024, 18:34:21
Прочетена 721 пъти

Неактивен Wartburgman

• Публикации: 381
Реших да пусна тема и на ежедневката която вече спада към youngtimer-ите.Колата беше собственост на баща ми.През 2015г е закупи от един доктор който за жалост му бяха ампутирали краката и вече не можеше да е управлява.Колата е внесена от Германия през 2007г.Баща ми е купи на 140000км и си беше доста запазена.Дедрата е 1.6 8клапана 90кс с обикновенна газ,води се фейслифт и е с възможно всички екстри за модела,ел.огледала които са с подгрев и дори се прибират сами,климатроник,кожен салон с подгрев пръскалки на фаровете които за съжаление липсват още от както е купихме.

Баща ми е караше активно до началото на 2021г. когато за голямо съжаление ни напусна неочаквано и колата остана в мой ръце.Карах е до началото на тази година без да пипна абсолютно нищо по нея освен масла и филтри.В началото на тази година и подмених газовата бутилка понеже беше от 2007г.Смених и цялата изпускателна система с нова.

Дойде време и за праговете понеже за германка си бяха заминали,за щастие само по тях имаше ръжда.Един колега ме свърза с един човек който си огъва праговете той и ги смени.Доста добре е направи и вече може спокойно да се вдига на крик😁.Май месец започна да загрява и да надува маркучите оказа че гарнитурата си е заминала.Последва шлайф на главата нови гарнитури на изпускатели и всмукатели беше изгнила и тръбата коята се намира зад блока.Доста търсене падна и за съжаление не намерихме точно за този модел но става с леко преправяне от Фиат Пунто.Последва нов ангренаж, нова водна помпа,нов пистов ремък масла филтри и нов антифриз ;).Вече 2 пъти ходих на море и върви доста по добре от преди :).Сложих си друга музика с флашка понеже сегашната беше само с диск и нови по-големи говорители :).От Алфата имах едни джанти 15ки и реших да минат на Дедрата,лично на мен ми допаднаха как и седят,стана доста по стабилна и малко промени визията

Дойде ред и на външния вид малко,предния капак багажника и тавана бяха останали без лак,миналата седмица е оставих при бояджията и чакам вече да ми се обади 😄

Септември 02, 2024, 12:55:24
Отговор #1

Неактивен __smirnoff__

• Публикации: 160
Страхотна е!

Септември 02, 2024, 21:32:21
Отговор #2

Неактивен fifo

• Публикации: 1159
Втората ми кола и първата ми ланча беше Дедра, '92, 1.8, климатроник, щори на задното стъкло, супер яка кола беше. Аз бих върнал оригиналните джанти.
Перфектни външни стопове търся за този модел, ако имаш излишни, пиши ми
we all have wings, but some of us don't know why

Септември 03, 2024, 09:43:03
Отговор #3

Неактивен Wartburgman

Ох много е трудно с намирането на стопове особено фейсови, мойте външните бяха спукани и влизаше вода вътре.Намерих от едно комби на части що годе запазени ти фейсови ли търсиш :) ака ми изпаднат ще ти пиша :)

Септември 03, 2024, 11:51:38
Отговор #4

Неактивен fifo

• Публикации: 1159
Да, като твоите.
we all have wings, but some of us don't know why

Септември 10, 2024, 22:02:25
Отговор #5

Неактивен Wartburgman

Днес минах през бояджията😇.Работи се бавно но аз и не давам зор понеже има какво да карам.Вече е изтъркана и където е имало нужда е китосана.Задния капак беше в средата ударен.Миналата година се спрях в един стълб.Вече е издърпан,напаснат и китосан.Успях да направя две снимки на колата в сегашното и състояние