Реших да пусна тема и на ежедневката която вече спада към youngtimer-ите.Колата беше собственост на баща ми.През 2015г е закупи от един доктор който за жалост му бяха ампутирали краката и вече не можеше да е управлява.Колата е внесена от Германия през 2007г.Баща ми е купи на 140000км и си беше доста запазена.Дедрата е 1.6 8клапана 90кс с обикновенна газ,води се фейслифт и е с възможно всички екстри за модела,ел.огледала които са с подгрев и дори се прибират сами,климатроник,кожен салон с подгрев пръскалки на фаровете които за съжаление липсват още от както е купихме.
Баща ми е караше активно до началото на 2021г. когато за голямо съжаление ни напусна неочаквано и колата остана в мой ръце.Карах е до началото на тази година без да пипна абсолютно нищо по нея освен масла и филтри.В началото на тази година и подмених газовата бутилка понеже беше от 2007г.Смених и цялата изпускателна система с нова.
Дойде време и за праговете понеже за германка си бяха заминали,за щастие само по тях имаше ръжда.Един колега ме свърза с един човек който си огъва праговете той и ги смени.Доста добре е направи и вече може спокойно да се вдига на крик😁.Май месец започна да загрява и да надува маркучите оказа че гарнитурата си е заминала.Последва шлайф на главата нови гарнитури на изпускатели и всмукатели беше изгнила и тръбата коята се намира зад блока.Доста търсене падна и за съжаление не намерихме точно за този модел но става с леко преправяне от Фиат Пунто.Последва нов ангренаж, нова водна помпа,нов пистов ремък масла филтри и нов антифриз
.Вече 2 пъти ходих на море и върви доста по добре от преди
.Сложих си друга музика с флашка понеже сегашната беше само с диск и нови по-големи говорители
.От Алфата имах едни джанти 15ки и реших да минат на Дедрата,лично на мен ми допаднаха как и седят,стана доста по стабилна и малко промени визията
Дойде ред и на външния вид малко,предния капак багажника и тавана бяха останали без лак,миналата седмица е оставих при бояджията и чакам вече да ми се обади 😄