Автор Тема: Втора Алфа в колекцията - Alfasud 1.3 1978  (Прочетена 1462 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Август 24, 2024, 18:50:54
Отговор #10

Неактивен boris037

• Публикации: 24
Искрени поздравления и от мен за придобивката! Спринтът е изключително приятна кола за каране.
Ако не греша, гледах обявата на тази кола, че стоеше доста дълго време в мобилето за малко под 7, дано сте я спазарили разумно.
И няколко съвета от мен-по оригиналните джанти изглежда, че е с вътрешни дискове. Те са малко кът за намиране, но все пак излизат, мисля че скоро започна независима фирма да ги произвежда отново и могат да се поръчат.
Друго-единичният карбуратор, с който е, е много лесен за поддръжка и настройка и колата работи много равномерно, НО с двойни вебери просто става друга кола.

Като цяло е лесен автомобил за работа, но си иска внимание.

Е има си и подводни камъни-ръчната спирачка има вероятност да ти е на предните колела, ако е така най-лесният начин за отремонтирането ѝ е просто да демонтираш жилото :)

Успех от мен, ако имаш въпроси, ще се опитам да помагам.

Август 25, 2024, 19:05:21
Отговор #11

Неактивен martin_gr

• Публикации: 63
Искрени поздравления и от мен за придобивката! Спринтът е изключително приятна кола за каране.
Ако не греша, гледах обявата на тази кола, че стоеше доста дълго време в мобилето за малко под 7, дано сте я спазарили разумно.
И няколко съвета от мен-по оригиналните джанти изглежда, че е с вътрешни дискове. Те са малко кът за намиране, но все пак излизат, мисля че скоро започна независима фирма да ги произвежда отново и могат да се поръчат.
Друго-единичният карбуратор, с който е, е много лесен за поддръжка и настройка и колата работи много равномерно, НО с двойни вебери просто става друга кола.

Като цяло е лесен автомобил за работа, но си иска внимание.

Е има си и подводни камъни-ръчната спирачка има вероятност да ти е на предните колела, ако е така най-лесният начин за отремонтирането ѝ е просто да демонтираш жилото :)

Успех от мен, ако имаш въпроси, ще се опитам да помагам.
Да дисковете да и за смяна. Имат сериозни ръбове и ще трябва да ги сменя. Ако имаш контакти от къде мога да ги поръчам ще съм благодарен.
Мотора работи невероятно равномерно въпреки , че не е палена повече от година.
Alfa Romeo Stelvio 2.0 - 280 к.с.
ALFA ROMEO GTV 2.0 - 1982

Август 29, 2024, 13:48:49
Отговор #12

Неактивен boris037

Бях мернал някъде, че са ги пуснали в производство, но не мога да окрия къде.
Въпреки всичко, мисля, че са ти тези дисковете отпред - https://alfa-restoration.co.uk/shop/alfasudsprint-front-disk-brakes-set-opm-inboard-brakes4-bolts-p-4849.html?sort=1a&search_in_description=0&page=4&keywords=disk
Но все пак провери дали са ти с 4 или 6 дупки.

Този сайт го държи един византиец май и дере хубаво, но при липса на алтернатива понякога нямаме избор.

Отделно, преди няколко месеца гледах клип в някоя от платформите, някакъв човек снима червен Спринт обут в Ронал А1, ако правилно преценям по дреболиите беше 1.5 95к.с., колата беше в гараж и все още с жълтите регистрационни табели с регистрация С. Но така и не можах да се свържа с човека снимал клипа. Така че, ако отнякъде излезе тази бройка, ще бъде интересно.
« Последна редакция: Август 29, 2024, 13:59:21 от boris037 »

Август 31, 2024, 09:17:22
Отговор #13

Неактивен martin_gr

За тази ли става въпрос

Август 31, 2024, 11:57:20
Отговор #14

Неактивен boris037

Именно!

Може ли малко по-подробно информация.

Септември 08, 2024, 18:15:14
Отговор #15

Неактивен martin_gr

След три седмици молби да излезе по нормалния начин водната помпа се оказа, че не желае по нормалния начин. Ето и резултата след аз ма***** и големия чук.

Септември 15, 2024, 13:12:34
Отговор #16

Неактивен Speeder

• Администратор
  • Публикации: 5096
Късно включване и от мен  :))

Какво да кажа?! Честито на Алекс! Да се научи да разбира и уважава механиката и след това светът ще му се вижда по-смислен.

Съдейки по реда, в който се сдобивах с моите Алфи, мога да ти кажа каква ще ви бъде следващата, Марто!  :))
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GT 1300 Junior, Giulietta 2.0

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0
"По един болт на седмица да бяхте завивали, сега щяхте да ги карате тия коли!"

Септември 16, 2024, 19:48:51
Отговор #17

Неактивен martin_gr

Може ли да ми кажеш?  :) Много е възможно да се окажеш прав. Вече почти всичките ни возила са алфи с изключение  джука на жената :).

Септември 16, 2024, 21:27:48
Отговор #18

Неактивен Speeder

• Администратор
  • Публикации: 5096
Може ли да ми кажеш?  :) Много е възможно да се окажеш прав. Вече почти всичките ни возила са алфи с изключение  джука на жената :).

Лъха на GTV 916 серия “за жената” 😁
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GT 1300 Junior, Giulietta 2.0

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0
"По един болт на седмица да бяхте завивали, сега щяхте да ги карате тия коли!"