Тази година най-после успях да сбъдна една моя дългогодишна мечта,а именно да посетя ретроизложението в Есен,което се проведе от 30-ти март до 3-ти април.Така или иначе имах предварителна информация,че това е най-голямото ретро събитие на Стария континент,но мащабите на изложението многократно надскочиха очакванията ми.Събитието се помещава в сградите на Есенския панаир и има около 120-130 декара закрита площ.Освен това имаше и три открити площадки,на които експонатите се продаваха.Всъщност на откритото бяха експонатите с по-ниски цени.В закритите помещения цареше пъстро разнообразие от автомобили,мотоциклети,трактори и лодки.Успоредно с фирмените щандове,на които доминираха немските производители и производните им дъщерни фирми, голяма част от изложението беше представена и от индивидуални изложители.Голяма част от автомобилите се продаваха,но цените им определено бяха много далеч от моите представи за достъпност.Но така или иначе аз бях отишъл да се наслаждавам на автомобилната история, а не да пазаря.Имаше богато разнообразие от автомобилни марки, някои от които отдавна принадлежащи на автомобилната история.Представителите на старите мотоциклети бяха в пъти по-малко,но и от тях се намираха интересни експонати.Освен превозните средства имаше доста щандове,които предлагаха техническа литература,части,аксесоари,облекло,минимоделчета и какво ли не.За съжаление отделих само един ден за посещение на изложението,но това време е крайно недостатъчно.Площите и броят на експонатите са големи и обхождането им е изморително.Освен това са много нагъсто разположени и в един момент очите се пресищат от впечатления.За да може да обхване събитието като цяло,човек трябва да отдели време за посещение през всичките дни когато е отворено.
И така стига с приказките!Предлагам ви част от снимките,които направихме,за да споделим и с вас.Някои не са с много добро качество,но понеже залите бяха доста ярко осветени,явно осветлението влезе в конфликт с фотоапарата ни.
Приятно гледане!
http://saltevs.snimka.bg/automobiles/techno-classica-essen-2011.582667.22939798