Автор Тема: Кутия за идеи и предложения  (Прочетена 34968 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Януари 28, 2013, 22:26:36
Отговор #100

Неактивен GT

 • Публикации: 1086
Човешка психология. Администрацията е достатъчно заета с обществени дейности и разврат, за да се занимава с човека психология. Каква психология, какви 5 лева ? Тук на това място - един нормален човек няма.  И ако трябва някой да се оценява, ще останат само Анди и Спийдър. А, мен първи ще ме анатемосат от параклиса.  И ако трябва да съм искрен - твърдо против съм тази практика.   Заявявам го пред всички най-сериозно и с пълна тежест.   >:(

Какво значи да се оценява ?  Кой е този, който иска да има право да оценява ? С какво право ще оценява ? Кой е той, че да оценява другите ? На какво основание ще оценява ?  Как смее да поиска да оценява ?  >:(   А ?  Със каква идея, със каква амбиция и със каква страст толкова много иска да оценява хората ?  Кой е той, че да ме оценява ? Този въпрос искам да си зададете.   Да не съм студент в ТУ или на служба в държавен завод ?  Да не съм член на БКП, че да ме оценява ?   Ще ме оценява.

Всеки има правото да бъде прав толкова-колкото и да греши.  Когато е прав и има спор - има начин това да се докаже. Когато сгреши - има начин и това да се реши. Било то под формата на съвет, било то под формата на другарска критика.  Винаги има начин да се намери решение. Винаги.

Но, някой да оценява ВАС, някой да оценява МЕН, някой да оценява на майка си.....ако щете - НЕ!  Някой да оценява другарите си - не.  НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОЦЕНЯВА ! Може да оценява само себе си.

Господа, дами, малки, големи, родени и не такива.  В този клуб, аз дойдох преди 2 години.  Първото нещо, което направих беше да се запозная с Администрацията. Исках да видя на живо тези хора. Да ги видя, да ги пипна, да говорим. Исках да видя, какви хора са, с какво се занимават, къде живеят, как живеят и изобщо, как се отнасят към другите хора.  Каква е идеята на Класиккар ? Защо го има ? Точно тогава се запознах с Димитър. Още в първите 4 минути, аз реших, че тоя клуб е моето царство. И влезнах. И останах.  Защото ми хареса. Харесаха ми хората, хареса ми тяхното отношение между тях си. Хареса ми тяхното отношение към мен.  Това е факт, с който МАЛКО такива публични места могат да се похвалят. Съгласете се.

И това е причината, разни хора от разни горещи и врящи места да идват тук. Идват и остават. Ценни хора, способни хора, опитни хора. Виждат, че нещата стоят по различен начин.  Отношението към тях е различно и на тях им харесва да са тук. Вместо да се крият, когато искат и могат - винаги идват на нашите срещи. Пловдив, София, Варна, Бургас.....без значение.  И тук всеки помага на други хора, ама без да има никакъв  кяр.  Е, аз набутах Стефан Иванов със един касетофон - дължа му пари.  Да, обаче.  Колкото съм го набутал- толкова съм убеден, че той нито ме псува, нито се сърди, дори ще ми помага ако го помоля, въпреки горният факт. Дам.

,, Да, бе. Тошо, ти чуваш ли се к`ви ги дрънкаш ?" 

Ами, чувам се.  В Класиккар, за разлика от други места няма кой да:

- оценява с точки, плюсчета, минусчета и други долнопробни системи за вътрешна конфронтация
- тормози потребителите с хиляда страници военен Устав, придружен с още толкова юридически писания
- разделя на групи хората въз основа на тяхната компетентност, образование, финансова възможност, политическа ориентация и прочие
- дразни постоянно всички с цел да се ИЗПЪЧИ, като най-големия Модератор
- се бие в гърдите и демонстрира своята Върховност, като най-големия Администратор
- създава умишлено междуличностни дрязги, с цел да разедини дадена група понеже на тях им е добре, пък на него никой не обръща внимание
- определя, какво можеш и какво искаш
- и прочие

Замислете се над горните неща.

Класискар.бг не се ръководи от диктатори или болни за власт Комунисти/Фашисти. Та, ние дори нямаме никаква форма, която да упражнява контрол, бе, хора ! Е, да. Има там един Анди, има там един Митко,по-кротък от агне и това е. Един-два заспали модератора, дето вместо да налагат масови БАН-ове, постоянно редактират мнения, ама и те си кротуват. И съветват потребителите, какво да правят.   Но, контрол - изобщо не и по начина, по който тя се НАЛАГА в други места.  Сигурно сте забелязали, колко е трудно да се постигне и пъддържа цялата тази работа в точно този ред на отношения. А, тук, това нещо се постига от самосебе си. БЕЗ принуда, без постоянно диктуване от страна на Администрация. На абсолютно другарски, доброволни начала.  Аз не съм видял грам негативизъм в тукашните хора. 

С повечето от тях се познаваме лично.  Извинявайте, ама аз освен срещите на Класиккар - на други срещи не ходя. Е, ходих едно време. Сега, тук се събират такива хора, които търсят място, където на свобода да изложат своите идеи, изорбетения, автомобили, решения и история. Пък и какво ли още не. Няма кой да ги ограничава, няма кой да ги определя за това какво са направили или публикували.  Стига да е по конкретната тематика.

Класиккар.бг е светло и чисто място.  Една от причините е, че няма всички екстри. Другата причина са хората.  Ако решите - слагайте каквито си искате бутони, функции,дори анкети за това,чий е по-голям сложете.  И ще сгрешите.« Последна редакция: Януари 28, 2013, 22:49:35 от Тодор Живков »

Януари 31, 2013, 09:09:52
Отговор #101

Неактивен buch

 • Публикации: 109
 • Дръпнати очички - пипнати колички
Привет  :)
Пиша по повод зачестилите обяви в тема "продава" за книги и техническа литература....Е ли е възможно тези теми да се отделят в нов самостоятелен раздел "техническа литература"? По този начин по лесно ще се виждат обяви за части и аксесоари.....
Nissan Sunny N13 GTI

Февруари 02, 2013, 01:30:56
Отговор #102

Неактивен Speeder

 • Администратор
 • Публикации: 4528
Привет  :)
Пиша по повод зачестилите обяви в тема "продава" за книги и техническа литература....Е ли е възможно тези теми да се отделят в нов самостоятелен раздел "техническа литература"? По този начин по лесно ще се виждат обяви за части и аксесоари.....

Благодаря за предложението!
За момена ще няма да има раздел за литература.
По този начин ще съсредоточим интересът само в един раздел.
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0

Февруари 06, 2013, 10:29:31
Отговор #103

Неактивен rsk

 • Публикации: 2377
... добре би било да има възможност да се харесват или не мненията във форума...

Не е лоша идеята!
Аз например бих ползвал подобна опция, защото се опитвам да се въздържам от мнения от сорта на "уау", "браво", "супер си" и т. н., а все някак ми се ще да изразя положително отношение например към колегата с Булгарреното (примерно), както и към още доста други проекти, по които е свършено толкова много...
Не е важна точният брой на харесванията, рейтингът на темата или други стойности. Добре би било, да може да се изрази отношението, без да се пишат глупости и "празни" мнения.

Февруари 06, 2013, 13:23:23
Отговор #104

Неактивен admin

 • _sys
 • Публикации: 960
Та, ние дори нямаме никаква форма, която да упражнява контрол, бе, хора ! Е, да. Има там един Анди, има там един Митко,по-кротък от агне и това е. Един-два заспали модератора, дето вместо да налагат масови БАН-ове, постоянно редактират мнения, ама и те си кротуват. И съветват потребителите, какво да правят.   Но, контрол - изобщо не и по начина, по който тя се НАЛАГА в други места.  Сигурно сте забелязали, колко е трудно да се постигне и пъддържа цялата тази работа в точно този ред на отношения. А, тук, това нещо се постига от самосебе си. БЕЗ принуда, без постоянно диктуване от страна на Администрация. На абсолютно другарски, доброволни начала.  Аз не съм видял грам негативизъм в тукашните хора. 
Събираме мнения от различни места с цел да разберем кои са добрите начини чрез които да постигнем целите си - горе долу както си ги описал. Не се занимаваме да влизаме в пререкания, редактираме където е нужно без излишни обяснения тъй като нямаме особено желание и време тепърва да го играем възпитатели - това че някои от екипа го правят не е пример за овчедушие а по-скоро за любов към хората. На който му е трудно да разбере елементарните принципи и да се държи като човек вярвай ми изобщо не го бавим и се е случвало не веднъж така че не подценявайте нашите действия. Намесваме се само в краен случай тъй като вярваме че тук са се събрали хора на които няма нужда да им се обяснява тепърва как да се държат в обществото.

Предложението за оценяване на post-ове всъщност беше и мое тъй като ми заявиха че 'там на едно друго място' са започнали да се открояват ценните мнения за разлика от спама, но след обсъждане решихме засега нещата да останат такива каквито са в момента.
« Последна редакция: Февруари 06, 2013, 13:28:41 от afx »

Февруари 06, 2013, 16:38:34
Отговор #105

Неактивен rsk

 • Публикации: 2377
Предложението за оценяване на post-ове всъщност беше и мое тъй като ми заявиха че 'там на едно друго място' са започнали да се открояват ценните мнения за разлика от спама, но след обсъждане решихме засега нещата да останат такива каквито са в момента.

Да, вярно - върнах се малко назад и видях, че е писано по този въпрос, че даже и мнението съм си дал, но съм забравил :-[. За късмет не съм го променил оттогава досега, че ако бях написал и противоположно на собственото си мнение... :shy:
Иначе и така да си остане схемата (без възможност оценяване на мнения) пак си е ОК форума!

Март 10, 2013, 16:02:48
Отговор #106

Неактивен koruderliev

 • Публикации: 2012
Пуснах една тема "Google Info", ще може ли да е закарфичена? Мисля че от тук нататък ще става все по-оборотна, а и подобните постовете от "Ретро колите в България" и "Очакващи смърт и спасение" да се преместят в новата ? Ще се получи яко каталогче :)

Март 10, 2013, 17:46:16
Отговор #107

Неактивен dido1903

 • Глобален модератор
 • Публикации: 2742
Не мисля,че има нужда от подобнатема,Ники.
Аргументирал съм се в тази,която си пуснал.
Имаше вече запитвания, но просто не виждам сила в аргументите ви.
Какво значи - Гугъл Вю???
Нека направим отделни теми и за Смартфони,за телефони,за фотоапарати?
Според мен няма нужда.

Март 10, 2013, 23:18:46
Отговор #108

Неактивен admin

 • _sys
 • Публикации: 960
Пуснах една тема "Google Info", ще може ли да е закарфичена? Мисля че от тук нататък ще става все по-оборотна, а и подобните постовете от "Ретро колите в България" и "Очакващи смърт и спасение" да се преместят в новата ? Ще се получи яко каталогче :)
Темата така както е в момента е окей. Принципно dido донякъде е прав че една отделна технология (с която допълваме съществуващата вече задача в другата тема) не би следвало да създава автоматично отделна тема но за мен лично е окей.. само си мисля дали не е редно да се казва Google Street View :).

Накратко - поствайте streetview снимки както в новата така и в старата тема - и двете няма да ги закарфичваме тъй като ако има интерес те така или иначе ще си стоят отгоре. дано има още съмишленици като теб да им се занимава разбира се :)

Март 11, 2013, 08:14:49
Отговор #109

Неактивен koruderliev

 • Публикации: 2012
Благодарскоо :) A Google Street View e най-яката нова компютърна игра :D