Преди време купих от колегата attackman две ръководства за Алфа Джулия. С интерес ги разлистих веднага след като ги получих и видях, че на последната страница някой си е записвал бележки по ел. системата и то на български език!
Останах очуден понеже тези коли са били рядко срещани по време на комунизма в България и са доста екзотичен модел, в който съм влюбен
Веднага се поинтересувах от къде attackman е намерил тия книжки и за координати на хората.
Човекът беше адски услужлив и веднага ме свърза с продавачите.
Оказа се, че продавачът на книжките продава и още няколко щайги с части, които е намерил в новозакупения си апартамент.
Доста от тези части буквално ги спасих понеже ги беше приготвил за изхвърляне защото нямало метал в тях. Металните бяха нагласени за вторични суровини.
Оказва се, че предишният собственик на апартамента е бил възрастен автомонтьор от София. Той навремето се жени за австрийка и затова е имал достъп до такива екзотични автомобили. Таванът му бил пълен с фарове и стопове, но за съжаление бях закъснял и новодомеца беше изхвърлил всичко на боклука
Можем само да гадаем какво е имало.
Много му беше чудно как за някой тия боклуци може да имат стойност.
Аз съм доволен понеже намерих две адски ценни табелки с надпис Giulia Sprint.
Пиша всичкото това за да дам пример как от две книжки стигнах до интересни части, които щяха да си заминат.
Затова търсете, разпитвайте и преследвайте старите железа!