Ооо, аз вече съм му приготвил една по-сериозна бегачка - ако успея да я вкарам в движение ще пусна снимки
Ето я и нея, наскоро оборудвана с чисто нов акумулатор и представена на ретропарада в Банкя - дори получи купа за нея малкият, а пък и разни руси мацки от публиката му се лепяха
Интересно, че по случайност ми дадоха за Шкодата същия номер на парада като състезателния номер 24 в/у кокпита на картинга.
Иначе количката си е истинско ретро на почти 40 г., от които последните 30 е прекарала скътана не на тавана, а в килера на най-високия рафт. Аз съм и първият собственик още от 1973 г., когато баща ми я докара чисто новичка от една командировка в Швейцария, затова и на него му давах да направи по някое кръгче отвреме-навреме
Френско производство е марка Ge-Ge /почти нищо не намерих за фирмата в нета, само няколко модела детски ел. мотоциклети и други по-малки играчки/. Оборудвана с дискова спирачка, 2 скорости напред и една задна. Оригинално се захранва с 2 акумулатора по 6v, но в момента е само с един по-голям 12 волтов, затова й липсва първата предавка, а направо пили гуми на 2-ра
п.п. още пазя дори оригиналната инструкция за употреба, ще я снимам и нея като я намеря.