Автор Тема: Youngtimer-ите в България  (Прочетена 1224241 пъти)

0 Потребители и 16 Гости преглежда(т) тази тема.

Февруари 12, 2015, 00:31:09
Отговор #1980

Неактивен didotooo

  • Публикации: 2837
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Хаха да имаш право  :D Добре ,че този например форум е един от малкото,в които ти е повече от приятно. Нисан форума също са приятни хора ,за разлика от повечето такива на автомобилна тематика.

Февруари 12, 2015, 00:36:23
Отговор #1981

Неактивен dan4oteto

  • Публикации: 18170
  • Йордан Георгиев
Хаха да имаш право  :D Добре ,че този например форум е един от малкото,в които ти е повече от приятно. Нисан форума също са приятни хора ,за разлика от повечето такива на автомобилна тематика.

Абе струва си понякога, но аз да ти кажа в годината влизам 3 пъти в Алфа форума ... просто не се вживявам чак толкова. Тук ми е 1000 пъти по-приятно и комфортно.
В момента подрастващите алфаджии вече гонят и изпреварват по цинганейшън голфаджии и разните му там баварски Е36 "фенове", които дори не знаят половината модели на BMW преди Е36. Ниска култура и автомобилна импотентност властват из повечето подобни автофоруми, групи и разни автосайтове с коментари под статиите си.  ::)

Февруари 12, 2015, 10:05:32
Отговор #1982

Неактивен mimy

  • Публикации: 18
Снимана в Шумен вчера.Добре изглежда.


Февруари 13, 2015, 20:31:55
Отговор #1983

Неактивен USfan

  • Публикации: 10840
Хаха да имаш право  :D Добре ,че този например форум е един от малкото,в които ти е повече от приятно. Нисан форума също са приятни хора ,за разлика от повечето такива на автомобилна тематика.

Ха, трябва да видя Нисан Форума, е така от интерес, дали колегата с тоя сивия 300 се регистрирал там.
Иначе, да дам отчет,  ;D вчера минах през печатницата и намерих колата, където колегата Иво каза.
Не е лоша външно, отникъде не изглежда удряна.
С ориг. си за модела размер /но доста стари/ 225/60-15 летни гуми е.
Да, претапициран е салона изцяло, макар и не лошо направен, но някак си това светло бежаво никак не ми хармонира с външния по тъмносив цвят.
Та за съжаление, си е отишла фитка ориг. тапицерия, а като я помня на автокъщата като седеше колата, въобще не беше лош тогава фабр. и плушен салон.

На пробег е покарана отн. доста за 2 местния по плейбойски модел, над 135000 мили показва таблото.
Повечето пробег предполагам, е навъртян в САЩ.
Понеже е и УС версия оборудвана е с веселото кормило за контрол на музиката.  :))
Но за съжаление, няма как да работи тази фънкисистема сега, понеже ориг. и голям касетофон е смене с някакъв модерен стандартен формат Дин 4.

Оставих бележка за контакт, с питане дали колата евентуално би се продавала, но за сега собствника не се е обадил.
Ако има нещо развитие по контакта, и би се стигнало до нещо конкретно, трябва да черпя колегата Иво добре,  :D хем да се запознаем, че той и намери сегашното пребиваване.
Според мен обаче, гледайки по тапицирания салон и все пак по това че колата е поддържана и напълно в движение, цената евентуалната би била така аз предполагам, отн. висока.

Може даже да предположа, че дори и да започне да се продава колата, би и се искало отн. нереално висока цена, на фона на това, е колата е от по-нетърсената в Европа УС-версия, че няма турбо, и че в крайна сметка все пак е с над 200 000 км пробег, и е с не особено перфектна, макар и оригинална вероятно, боя.
От ентусиастка гледна точка обаче е по-интересно, поне за мен, че е 2 местната версия.
Но от друга страна, това по-скоро също бих го разглеждал като по-общ минус, че не е 2+2, ако се гледа от гледна точка на практичността.
« Последна редакция: Февруари 13, 2015, 20:55:10 от USfan »

Февруари 13, 2015, 21:17:03
Отговор #1984

Неактивен Иво_csl

  • Публикации: 123
Хич не се бавиш обаче щом още вчера си и направил оглед  :D ,дано ти звъннат но и според мен цената ще е високо не заради самото състояние на колата ама поради факта че ние Българите имаме някакви нереални представи за цени на такъв тип автомобили

Февруари 13, 2015, 23:47:32
Отговор #1985

Неактивен didotooo

  • Публикации: 2837
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Успях да разнищя малко тая схема и порових из дълбините на нисан форума  ;D

Колегата със сивия 300zx е с ник Dedo Pop и наистина е поп човека . Доста тачен и уважаван в нисан форума ,а и от постовете му ,които съм чел съм останал и аз с такова впечатление . Съмнява ме да го продава изобщо,голям фен е на марката.




Има още един колега от нисан форума с ник Dedo Pop 2 ... и той е поп... и той кара Z31 до едно време ,сега я кара брат му. 88 ма година Внос от Лос Анджелис атмосферен и фулл с екстри - автопилот, климатроник, кожено рекаро с ел. управление,ел. стъкла и огледала, ел. антена, чупещ волан и мултиф. волан
Регистриран е в БГ през 2000 год. и тогава е била на На 200 000 км.
Споменатият дедо поп служи в храм "Преображение Господне" в София. Казва се Василий. Снимки на колата за момента не открих.



Ето малко от забавната част  :D





Тъмно оранжевия и по-светло оранжевия са на едни момчета от Перник. Добре изглеждат ,но тия джанти модерните не са ми по вкуса хич :D






Така и така сме отворили тема за Z31 ето какво се случва с варненския. За съжаление нищо хубаво...
Снимки от преди няколко години :



И от миналата...



И след като оправихме известните 300zx -и ,ето и един Нисан Седрик със същия мотор като Z31 . Тоест V6 3000 N/A VG30E и задно предаване. Между другото има слух ,че се продава. Ако някой има интерес ,имам фейсбук профила на собственика.




Ето и още един ,случайно го видях ,като рових из нисан форума : Явно е с L28 6 цилиндров редови 2800 кубика и задно предаване.


















Февруари 14, 2015, 08:51:10
Отговор #1986

Неактивен hydrometalique

  • Публикации: 1912
Да да и аз малко информацийка - отчето от Нисан форума е отец Йордан от гара Саранбей /днешно град Септември/ , а снимките пред църквата са всъщност фотоси точно пред църквата, в която служи отецът - Св Харалампий. И аз мога да потвърдя, че човекът се грижи с такава любов за храма и с толкова топло отношение към цялата си духовна дейност. Има неделно училище, най-различни неформални дейности, която развиват заедно с жена му.
А любовта му към Нисаните само потвърждава отличната му личност .
Ето и статийка за първата среща на Нисан феновете в Септември - http://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100789/catid,67/id,2456/view,article/

Февруари 14, 2015, 12:59:30
Отговор #1987

Неактивен USfan

  • Публикации: 10840
Ха, интересна тема са тия Нисан божи потайности.  O:-)
Само не разбрах, сивия 300, горе на Полиграфическия комбинат дето го е снимал колегата Иво, за който се разприказвахме, на дедо Поп ли е, или на дедо Поп 2 ? 
Понеже ако, както казва колегата Хидрометалик, Дедо Поп живее и работи в град Септември, защо колата му е редовно карана по София, че и както се вижда сега, виси през работно време на печатницата на Полиграфическия? 

Да не би пък този сивия 300 Нисан, всъщност да е колата на дедо Поп 2, и както писа Дидо, брат му сега да я кара, покрай вече италианските пристрастия на този номер 2 Поп?
Може и двете коли да са много идентични, щом са внос от Сащ, тоест и двете да са къси бази, сиви металици, тарга покриви, и с еднакви джанти.
И само по претапицирането на салона на единия да се различават.

Иначе за рекапитулацията на Зетките, аз си мисля, че този по-светлооранжевия Пернишки, 4030 номер, дето е стария лифт, май отиде по Варна.
Те го продаваха много време по Мобилето, последно към 4 бона му искаха, и ходих да гледам в Перник през 2011 мисля, преди да го продадат по Морето.
Но на живо като отидох да го палим и се повозихме със собственика, ми се видя поразхлопан, а и  вътре беше гадно претапициран с някакъв жълт скай, вече и изцяло по седалките, не само тук като на снимките да са тапицирани корите на вратите и лоста на ръчната.
Вече целия си беше жълтурко направен.  :))
А и освен всичко друго, собственика не пазеше ориг. Нисан джанти, казваше че някъде ги изгубил, след като сложил тия гадните турски джанти. Та на мен лично не ми хареса особено.
Сега не знам в какво състояние е по Варна де.

А другия Варненски дошъл от Софийско, вишневия къса база 300 с джиповите джанти, още преди години в София взе да се разваля като оригиналност, като тогавашния му собственик го пребоядиса от ориг. му нелош на състояние светлосин цвят, в това бордо металик, и му присади тия гадни джанти.

А хардтоп Седрика черния е много красива кола.
Преди 15 години пък него го продаваха по София, но тогавашния му собственик, един дядка, му искаше според мен за тогава, че и за сега, много пари, 10 или 15000 долара беше цената.
Така че беше много скъп за купуване.
А сигурно този дядка почти без пари го беше взел от някое посолство, поне имаше червени обли СД лепенки отзад колата.
Учудвам се, че още седи в хубав вид този Ве-30 Седрик, понеже години наред седя на открито съхраняван на един прашен паркинг в Банишора.
Ами Дидо, аз имам сериозен интерес към Седрика, ако може постни ми по Фейсбука профила на собственика, да го питам да видим какво мисли да прави с колата от гледна точка на продаване.
Така като гледам, доста детайлни снимки отвсякъде му е направил, с оглед на бъдещото продаване.
« Последна редакция: Февруари 14, 2015, 13:10:56 от USfan »

Февруари 15, 2015, 00:35:01
Отговор #1988

Неактивен didotooo

  • Публикации: 2837
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Пратих ти го във фейса  ;D Сивия е на Дедо поп ,но какво прави там не зная наистина. На дедо поп 2 колата нямам идея какъв цвят е .

Февруари 15, 2015, 12:27:50
Отговор #1989

Неактивен USfan

  • Публикации: 10840
Пратих ти го във фейса  ;D Сивия е на Дедо поп ,но какво прави там не зная наистина. На дедо поп 2 колата нямам идея какъв цвят е .
А мерси, сега ще го разгледам и ще му пиша.
Като гледам колите наблизо на снимките със СО номера и къщите с гаражи, сигурно някъде по Шопско се държи колата.