Автор Тема: Youngtimer-ите в България  (Прочетена 1227863 пъти)

0 Потребители и 13 Гости преглежда(т) тази тема.

Февруари 19, 2015, 15:00:26
Отговор #1990

Неактивен Weldeddiff

  • Публикации: 88
Ето на какво попаднах днес сутринта, съвсем случайно минавайки по бул. Сливница, жалко че нямах време веднага да спра, но все пак успях да се върна по късно през деня.
Бялата е BX GTI 4WD, първата която виждам в България. Обожавам БХ, израснал съм с БХ, макар и най-базовия модел 14. Оставих бележка дали се продава и ми се обади някакъв човек, който каза, че не е собственика, но ми даде неговия номер и най-вероятно се продава. Ще се обадя по-късно. Колата определено не е с перфектна боя, но салона изглеждаше в доста добро състояние.



Другата кола е БХ Палас, за която получих твърд и категоричен отговор, че не се продава. Явно беше на човека, с когото говорих по телефона. Този имаше климатик.

Февруари 19, 2015, 15:25:43
Отговор #1991

Неактивен USfan

  • Публикации: 10848
Брей, много готин БХ, не знаех, че двойното предаване го има слагано и извън само 16 клапана мотора.
А конкретно бялата кола е поне от 10 години в БГ /ако това е от значение като минус при евентуален пазарлък де ;D/, понеже номера и е от новия тип със синя лента, но е само със С префикс, без буквата А после.
Тия номера ги пускат като серия само от 2000 до 2005 година.
След това, от 2006-та началото, стават при внос или пререгистрация СА номерата за София.

Хаха да имаш право  :D Добре ,че този например форум е един от малкото,в които ти е повече от приятно. Нисан форума също са приятни хора ,за разлика от повечето такива на автомобилна тематика.

Дидо, да ти дам малка рекапитулация от Нисана, дето е по-млад братовчед на твоя.
Значи, днеска отидох до Полиграфията, запознах със собственика, обстойно огледах колата, и се повозихме с нея.
Сега, момчето дето я кара, е този с дългата коса на снимката с Попа и пред църквата в Пловдивско, дето е застанал зад отворената шофйорска врата.
Но, той е брата на всъщност Софийския поп- ДедоПоп2, дето и досега си работи в една църква в кв. Лозенец, и няма нищо общо с попа фен на Нисани, освен дето му ходил на гости на Нисан събори там. Така че тази кола от снимката и от Полиграфията, сега е всъщност на ДедоПоп2, никога не е имала нещо общо с Нисан фена и Домакина на Нисан-събори дедоПоп.
А и доколкото схващам, попа от Пловдивско- ДедоПоп, въобще няма 300 Зет, нито е имал, а като и гледам Ника му по Нисан Форумите, дето си постнал препратката, той има само 2 броя по-нови Нисани.

Та, за колата, както се писа по-горе, и сегашния му собственик ми каза, че към 2000 година е докарана от САЩ, била е в Калифорния преди от нова.
А след заболяването на ориг. собственик емигрант, я придобива сина му попа, и оставя за продаване в една автокъща по София към 2003-2004 година, където и аз съм я виждал.
А след като не е продадена /тя си повися някъде 1 година в тая автокъща според мен, така поне помня/, попа-собственик я дава/подарява на брат си, който я кара и досега.
Та брата на попа каза, че в крайна сметка я купува за 6000 лв от брат си, или там от роднините, все едно, на каквато и приблизителна цена помня, че беше седяла колата и в автокъщата преди.
Сега колата документално си е на името на брата, и  може да се прехвърля, само за мин. година има и да и се плаща данък.

Конкретно за вида и, значи като цяло не е лоша, има нови летни гуми, но е претапицирана в седалките, корите на вратите, а и мокета даже, бих казал със средна хубост на вид и прецизност /макар и правена от Вилнер, и макар и с естеств. кожа седалките да са правени, както и вратите също/.
Като обаче, цвета на кожата и мокета, както са светлобежави сега, поне на мен не ми хармонират много с външната боя.
Отвън колата е боядисвана не лошо преди няколко години в оригиналния си сребрист отенък.
Но за съжаление, при по внимателно вглеждане си личат множество, макар и недълбоки вдлъбнатини, от мегаградушката в София през лятото на мин. година.

Реално, даже и да се преглътнат седалките и мокета, поне външно, с тази градушка, колата ще трябва наново да се боядисва /освен ако разбира се, с някоя много прецизна вакуумна машина не се оправят вдлъбнатините, което при толкова ситни и плитки поражения, няма как да стане според мен/.

Механично колата е с нови амортисйори, ауспуси, и сменяни шпилки и консумативи по мотора, плус козметично е изчистен целия моторен блок и капаците на главите.
Собственика казва, че е дал към 6000 лв. за ремонта само на мотора.
Което на фона на това, че нито лагери са сменяни, нито бутала и мотовилки, а само бутални пръстени, ми се вижда нереална сума.
Но може да са го излъгали някакви майстори, и да е да е дал такива пари, което в крайна сметка е все тая по отн. на продажбата де.
За ръчните скорости казва, че нещо задържали на 2-та скорост или трудно влизала не помня точно какво ми обясни за това, и ги е правил и тях, но сега пак са проблемни, и е недоволен от майстора.
Е, той поне му е взел само 150 лв за труд, отделно не били скъпи частите като комплект.
Но реално, може и пак да трябва да се правят или регулират скоростите.

Та, на фона на всичките тия някои хубави неща, но и на фона и на разни скрити проблеми /като например неработещото на моменти или при ниски обороти на мотора и на празен ход, парно/, дето при по-внимателно оглеждане и каране биха излезли, колко мислите че иска собственика твърда цена за продаване?

Е, измислете някоя изтрескана цена за предположение...
Дидо, как мислиш, предположи някоя решителна сума?  :))
Все пак ти си познаваш модела, вероятно и следиш ценовите му нива по разните сайтове.

Цената, ако я гледаме като съотношение на наличните качества на колата, а дори и като абс. величина по отн. на макс. искани цени на света за този модел и тази версия, е, приказка просто.  O:-)
Особено на фона на тия примерни в момента цени /и по УС и по Немски сайтове/, за отлични такива Зетки 300 1 ген, и то не само отлични, ами и коли с малки пробези, в абс. оригинален вид, с повече фабрични екстри, а и от по-редките турбоверсии, които да се продават сега там.
« Последна редакция: Февруари 19, 2015, 15:34:55 от USfan »

Февруари 19, 2015, 15:47:39
Отговор #1992

Неактивен Weldeddiff

  • Публикации: 88
Брей, много готин БХ, не знаех, че двойното предаване го има слагано и извън само 16 клапана мотора.
А конкретно бялата кола е поне от 10 години в БГ /ако това е от значение като минус при евентуален пазарлък де ;D/, понеже номера и е от новия тип със синя лента, но е само със С префикс, без буквата А после.
Тия номера ги пускат като серия само от 2000 до 2005 година.
След това, от 2006-та началото, стават при внос или пререгистрация СА номерата за София.
Двойно предаване няма със 16 клапанов мотор, има го само в 8 клапановия вариант на ГТИ модела. Може би се бъркаш от доста близкия Ми16 модел на Пежо 405, който има версия Ми16х4, която респективно използва 16 клапановия мотор, какъвто мотор също се използва и в БХ 16в. Два такива 16в БХ има колегата coolman_kk. А според един сайт, в който потърсих информация излиза, че бройките БХ с двойно предаване са около 1300.
« Последна редакция: Февруари 19, 2015, 15:52:54 от Weldeddiff »

Февруари 19, 2015, 18:53:15
Отговор #1993

Неактивен USfan

  • Публикации: 10848
Опс пардон, точно с ми16х4 се бъркам.  :))

Февруари 19, 2015, 18:59:34
Отговор #1994

Неактивен didotooo

  • Публикации: 2837
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna


Дидо, да ти дам малка рекапитулация от Нисана, дето е по-млад братовчед на твоя....


Уау ,добра работа си свършил  ;D Значи все пак наистина е калифорнийска тая кола .
Интересното е ,че и аз го имам тоя проблем с парното бачка когато си иска хаха.
Та тия суми за ремонт са реални само за следващия 300zx z32 и там важат с пълна сила . Примерно основен ремонт на VG30DETT започва от  3000 + лв . За Z31 маааакс 2000 лв би струвал ремонта на тоя мотор ,а тия 6000 лв са нереално много пари за сменените неща. Както и да е .
Интересно дали вилнер не са дали някаква препоръка за цвят на салона и собственика да е държал на този конкретно. Трудно ми е да повярвам ,че ако зависи само от тях ще го направят този цвят и на мен хич не ми се връзва със скучното сиво.
 Иначе пак добре е запазена оригнална отвън ,в сравнение с онези оранжевите двата с кофти модерните джанти.
Иначе в немско може за 2500-3000 евро да се вземе доста приличен екземпляр ,а с повече късмет и за 2000. Реално цената на този сивия според мен е 3500-4000-4500 лв впредвид че е екзотика за БГ.
Но цени над 5-6000 лв са нереални ,все пак не сме в комунизма вече и спокойно можеш да си вкараш от немско , швейцария ,белгия една такава.
Между другото в щатите може да се намери наистина много добра за едни 2500-3000 $ ,но проблема с цената на транспорта и технотеста остават. Сподели ,че ми е интересно цената все пак ,ако имаш представа  :D

Ето две бройки прилични Z31 за по 1900 евро на първо четене. Вярно атмосферки пак ,но пък ръчки :

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/nissan-300-zx-hannover/205196739.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&noec=1

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/nissan-300-zx-rudolstadt/200413879.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&noec=1

А иначе немците са луди на тема класики и цени за 300zx от порядъка на 6000+ евра не са рядкост. Но говорим за тотал перфектни коли.

Февруари 19, 2015, 19:21:49
Отговор #1995

Неактивен USfan

  • Публикации: 10848
Ами собственика каза, че той е държал специално на тоя светъл цвят на седалките и разбира се, на мокета.
Които според мен, е другия лек провал в салона, понеже е с доста дълги косми.
Та правен мокет, макар и комфортен на усет, заради голямата дебелина и мекота на космите му /които са както на хавлия, а не да са тънки, дълги и твърди косми като на така нар. копринени мокети в луксозните сегашни модели коли/, изглежда визуално доста като в някой турски хол.

Иначе каза, че Вилнер естествено му е предложил лубимата си лилаво-кафява-цикламено-резедава  ^-^ гама, но собственика благоразумно отказал.

А за цените си прав, по Мобилето например и по УС-сайтовете, на тоя точно пост 1987 лифта, и то за най-хубавите бройки, им искат по макс. 8000 евро/съотв $.
И то говорим за коли на пробег под 100 000,  даже под 50 000 мили, с ориг. бои и перф. салон,  и в случая на САЩ обявите, редовно тия макс. скъпи оферти са за гаражни коли и от първи собственици.

Интересно че твоя първия лифт върви напоследък малко по-скъпо от пост 1987 модела.
На абс. лабораторни бройки от първия лифт им искат даже и по 10, а и по 12000 евро/съотв. $.

Ами за собственика какво да ти кажа, закова първо цената на 30000 левоци.  O:-)
При моят плах опит да питам дали става и кръгло за 15000 евро, извади бързо един калкулатор, или там телефона, та да сметне разликата.
Е, чак не стигнахме да я сметнем така с калкулатора, аз просто наум предположих разликата да е към под 1000 лв.
Та евентуално собственика ще е навит и да я даде не за чак 30, а само за 29 големи хилки.  :))

Иначе пропуснах да спомена, че сменената музика е един нелош оригинален Алпин радио и СД.
Ама колкото и да струва един Алпин с падащ панел, /а, и колоните са сменяни с по-хубави на мястото на старите в ориг. им гнезда/, надали е толкова хубав, че да струва 25 бона над примерната пазарна цена на колата.
« Последна редакция: Февруари 19, 2015, 19:33:03 от USfan »

Февруари 19, 2015, 19:40:54
Отговор #1996

Неактивен didotooo

  • Публикации: 2837
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
КОЛКО ?????  :D :D :D Шегуваш се хаха. 30 бона за тая кола супер дупер нереална цена. 10 000 лв са и много. Браво фен е ,добре изглежда като цяло ама ... Дори и турбо мотор да е ... Виж ако беше анивърсъри едишън за 50 годишнината на нисан , с оригинални кожи и абс перфектна бройка  фул екстри на 20-40 000 мили цената би била окей. А тя през 2000 година е внесена на 200 000 км до колкото помня . Не знам само турбо мотора ли е .

 Другия вариант е да не иска да я продава ,но все пак всяко нещо си има цена и що да не и прасне едни 30 бона :D Примерно и аз моя за под 10 000 лв не бих го дал макар да струва мнооого по-малко в това си състояние и десния волан ,но просто за едни такива пари бих започнал да мисля в тая насока  :D

Но ако е сериозно решил да я продава и това наистина са парите ,които и иска не зная ...

Ето един макар и на 100 000 мили ,но перфектен за около 4500 $ 50th anniversary edition

« Последна редакция: Февруари 19, 2015, 20:18:53 от didotooo »

Февруари 19, 2015, 22:19:23
Отговор #1997

Неактивен peter67

  • Публикации: 762

Февруари 19, 2015, 22:36:03
Отговор #1998

Неактивен turbotobg

  • Публикации: 174
И като видях тоя Галант се присетих да кача и тук един софийски такъв, ЕХЕ модификацията обаче. Изключително комплектен и като цяло доста запазен като изключим че е бая позагнил. Една мацка го кара ежедневно. Лятото се запознах с нея и беше доста изненадана, че на някой изобщо му прави впечатление тая кола  :)) Та, изобщо не се беше и замисляла за продажба, а още по-малко за реставрация... И все пак каза, че ако някой ден реши да се отърве от него ще се обади, надявам се това да стане преди съвсем да се е разпаднал от ръжда  :))




Февруари 20, 2015, 10:06:33
Отговор #1999

Неактивен USfan

  • Публикации: 10848
КОЛКО ?????  :D :D :D Шегуваш се хаха. 30 бона за тая кола супер дупер нереална цена. 10 000 лв са и много. Браво фен е ,добре изглежда като цяло ама ... Дори и турбо мотор да е ... Виж ако беше анивърсъри едишън за 50 годишнината на нисан , с оригинални кожи и абс перфектна бройка  фул екстри на 20-40 000 мили цената би била окей. А тя през 2000 година е внесена на 200 000 км до колкото помня . Не знам само турбо мотора ли е .

 Другия вариант е да не иска да я продава ,но все пак всяко нещо си има цена и що да не и прасне едни 30 бона :D Примерно и аз моя за под 10 000 лв не бих го дал макар да струва мнооого по-малко в това си състояние и десния волан ,но просто за едни такива пари бих започнал да мисля в тая насока  :D

Но ако е сериозно решил да я продава и това наистина са парите ,които и иска не зная ...

Ето един макар и на 100 000 мили ,но перфектен за около 4500 $ 50th anniversary edition



Хах, не е с турбо мотор, аатмосферка е.
То УС-версиите атмосферки на всичкото отгоре, са мисля с по-ниска компресия и кастрирани до 160 коня.
Иначе не е била и с кожа, а ориг. беше преди претапицирането със сиво-черния фабр. плуш салон. Не е и Нисан фифти аниверсари, /който е само на стария лифт като твоя през 1984 правен. Варненския къса база екс. син на цвят, сега бордо, е такъв 500 Аниверсари.
Единствения му плус според мен като отн. като рядка опция е командването на радиото и автопилота от волана /което така или наче сега не работи в часттана радиото, понеже е поставено друго радио/.
При моя 300 Зет евроверсия не беше така, май само автопипота ми се командваше от волана, доколкото помня. Радиото си беше съвсем отделно.

Но, дори и да беше турбоверсия, и да беше по-малко каран таблото му показва над 135000 сега/, пак му поне с 3-4 пъти на по-висока цената от евентуалната му макс искана възможна, и то не у нас, ами в САЩ.
По УС сайтовете има турбо къси бази , дори да са стария  лифт, който актописах, миосе вижфд апи скъп, дори и такив а2-2 бройки на на 40, ами само 10-1500 пробег, пак им скат по 8000 доалр ане повее.
А и то макс. искана цена в САЩ не значи, че въобще че може да се достигне в Европа, хеле пък у нас. Така така...