Автор Тема: Youngtimer-ите в България  (Прочетена 1214261 пъти)

0 Потребители и 12 Гости преглежда(т) тази тема.

Ноември 02, 2019, 10:28:18
Отговор #3120

Активен USfan

  • Публикации: 10811
Извинявай,но ще те поправя малко за фаровете -слагани са фабрично само на S2  и Cabriolet и то само на последните им модели.Дори Competition не е с лупи ,а с обикновени трисекционни макар ,че е произвеждан само 94-95 год.Последно като си търсех Intercars ми обявиха цена от 1250лв. за 1бр.

Съгласен съм, моя грешка, уточнението ти е правилно за фаровете.
Мислех, че от 1993 ги слагат и на Купе /щото съм виждал и обикн. Купета с елипсоиди, но сигурно са им били присадени, като тук случая/, но не е така, прав си.
Първоначално само на лифтинга на еС2 вариантите, и на комбитата РС2 са ги слагали.
А ако се вярва на Викито, при кабриотата ги слагат серийно елипсоидите доста по-късно от на еС2/РС2, чак от 1997 нагоре при тях.
А на последната ни Класиккар сбирка лятото, дойде един 16в Компетишън, и да, той бе с нормалните при В4 фарове. е го тук сниман.

https://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,10292.30.html

И тук може да вметнем за протокола, че и халогените в броните на 80 бяха скъпи като нови, и затова ги крадяха много едно време.
А бяха скъпи, не само щото бяха с истински стъкла, а и най-вече заради лупите, монтирани и при тях.
Е ги оригиналните с лупи фарове за мъгла на Ауди Купе и Кабрио.

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/nebelscheinwerfer-blinker-audi-80-cabrio-b4-coup-usw/1237553311-223-3013


« Последна редакция: Ноември 02, 2019, 10:42:12 от USfan »

Ноември 02, 2019, 12:03:08
Отговор #3121

Неактивен Механджията

  • Публикации: 1599
  • P38 Autobiography | X300 Sovereign
според мен пък си е предлифтово 20кл купе куатрп с капак от фейс и фарове и броня от S2 :)

Ноември 02, 2019, 12:21:40
Отговор #3122

Неактивен dan4oteto

  • Публикации: 18066
  • Йордан Георгиев
според мен пък си е предлифтово 20кл купе куатрп с капак от фейс и фарове и броня от S2 :)

Не знам, но периодично ходейки до Търговище от поне месеци, а може би и година все стои там ... и вчера реших да отида да го огледам, нещо ми подсказваше, че е по-интересно купе ... така и се оказа  :))

Ето още нещо от Търговище






Ноември 02, 2019, 22:39:36
Отговор #3123

Активен USfan

  • Публикации: 10811
Много готин дълга база Климбър.
Обикн. са с 2.4 литрови 6 цил. БМВ дизели точно тия удължени Бертонета.

според мен пък си е предлифтово 20кл купе куатрп с капак от фейс и фарове и броня от S2 :)

Тц, ауспуфния накрайник, и съответно, разположението на гърнето го издават, че е базов кенеф.

Посмъртно няма как да се сложи вместо напречното оригинално крайно гърне с 2 тръби ат Куатро 20в, надлъжно обикновено еднотръбно, с един правоъгълен/или елипсовиден накрайник/.
Това е невъзможно, понеже, по-нагоре вече го описах, на мястото на надлъжното серийно при предното предаване гърне, при куатрото идват левия напречен заден носач, и лява задна полуоска.

Напречните гърнета са само и единствено с 2 тръби с 2 отн. дебели накрайника правени, а тия гърнета с малките моно-накрайници, са само надлъжно разположени.

Ето схемите на ауспусите.
Първите две снимки са на двете леко различни версии на НАПРЕЧНИТЕ крайни гърнета при Куатро версиите, а последната трета снимка е на НАДЛЪЖНОТО крайно гърне на обикновено Ауди 80 с предно предаване.

Тотално различни системи са, и няма как реално на Куатро да се присади надлъжно гърне с една тръба, каквато на снимката на Данчо определено се вижда.
Е, то сега може някой да си завари двете тръби, и да ги направи на една, ама надали ще е такъв идиот, да изгуби примерно 40% от мощността, от тая интервенция.




Ето и на просто 4 цил. Ауди 80 тръбите и единичния накрайник, който и се вижда на снимката на изоставената кола.



Заради абс. промененото ново независимо с триъгълни носачи задно окачване при Куатро /при нормалните 80 и 100 модели задното окачване е като при Голфа, с една цяла напречна греда/, се налага и изполването вече не на надлъжно, а на напречно гърне, и частично репозициониране на резервоара, и на други работи отдолу отзад, при Куатро версиите на 80.

Eто и детайлни снимки на пода и откачването на 60 Купе Куатро.
Вижда се, заради сложното окачване и наличните вече полуоски, тоталната липса на място за надлъжно крайно гърне, и покрай това, щанцоването на пода на багажника точно по формата на новото напречно гърне.






А тук се вижда и задното окачване на нормално Ауди 80 с предно предаване.
Поради простата конструкция на задната цяла греда и липсата на диф и полуоски, има и много място за надлъжно крайно гърне.






Е, предвид на всичкия тоя снимков доказателствен материал, мисля, че е излишно повече да се терзаем, базов кенеф ли е това, или не.
Разбира се, че е кенеф.  :))

И тук може да се вметне, че в последните 10 години у нас в БГ, съм виждал повече бройки Купета с присадени куатро, 20в, и еС2 надписи и емблеми, отколкото оригинални такива коли.
Но, нормално, в отн. бедна среда, пълна с мераклии на етикети, е ясно, че всяко Ауди ще е еС, и всяко БМВ- М.
« Последна редакция: Ноември 02, 2019, 23:30:03 от USfan »

Ноември 02, 2019, 23:35:31
Отговор #3124

Неактивен Механджията

  • Публикации: 1599
  • P38 Autobiography | X300 Sovereign
от ъгъла на снимките няма как да разберем дали е напречено гърнето или не :)   

загледай последната снимка и ще видиш, че в овала на накрайника се виждат кръгли отвори, според мен става дума за такова гърне - виждал съм го наживо ;)

https://www.rkar-performance.de/produkt/audi-80-90-typ-89-quattro-endschalldaempfer-quer-135x80-typ-53/


никой няма да тръгне да кичи 4цил купе с предно с тоя фейс :)  не споря, но на мен така ми изглежда прост, може и двулитровия НМ мотор да е, но според мен е 20кл куатро колата.   Данчо следващия път ако минава оттам, да спре и да клекне отзад да снима карантията :)

Ноември 03, 2019, 01:04:10
Отговор #3125

Активен USfan

  • Публикации: 10811
от ъгъла на снимките няма как да разберем дали е напречено гърнето или не 
загледай последната снимка и ще видиш, че в овала на накрайника се виждат кръгли отвори, според мен става дума за такова гърне - виждал съм го наживо
Никой няма да тръгне да кичи 4цил купе с предно с тоя фейс  не споря, но на мен така ми изглежда прост, може и двулитровия НМ мотор да е, но според мен е 20кл куатро колата.   Данчо следващия път ако минава оттам, да спре и да клекне отзад да снима карантията

Напротив, точно тях най ги кичат псевдофеновете.
Покрай моите 3 броя уж спортни ВАГ модели, дето имам /сред тях и едно 4-клапаново само на предно Купе/, съм ходил на разни събори и евенти на ВАГ феновете у нас, и наблюденията ми са, че основно 4 цил. Купета или Аванти /последните да пунтират РС2, но там озорването е и с Порше главините и джантите/, са редовно нагласени с предни брони от еС и други бръмбъзъци, повече или по-малко удачно поставени.

А на снимката, дори и без увеличение, се виждат ясно не отвори в множествено число, а само един отвор, и то тъничък на диаметър.
Който логично, следва да кореспондира на тъничка зад него тръба.
Тоест, въобще няма две отделни тръби назад зад накрайника.

И тук за по-неинформираните в областта на Аудитата от тия генерации, може да се поясни, че и при 4 цил. 80-тки с правоъгълния накрайник на ауспуфа, и при 5 цил. само 2-клапанови мотори с елипсовидния накрайник, вътре в тия накрайници има само по ЕДНА тръба, именно видимата и тук.

Другото издаване е, както пак писах по-горе, заради видимо тесния ауспуфен изрез на бронята.
Както се вижда от горните мои снимки, изреза на бронята при двуцевките е доста по-широк, поради, разбираемо, двойния им брой.

Ето и увеличената снимка на Данчо.
Така че, и по карантиите на ауспуфа се вижда, че колата е с 1.8 или 2 литра базов мотор...
Разбира се, при Аудита с много надписи, по принцип е добре да се ляга отдолу, ако човек има интерес, да се види реалността.

И така, кенеф ли е това с пършив четвъртак, или не е кенеф, има ли още съмнения.



То всъщност като се види и изоставеността на колата, отнесено към вече 2019 год, и скочилите в Европа, а и у нас, вече давани цени на редки версии яйца Купета, ми е ясно в аванс колко ще да е оригинално такова изоставено Купе...

И за протокола, може да се каже, и че колата дори не е и с 5 цил. 2-клапанов 2.3 Е мотор, поне не, съдейки по формата на накрайника.
При 5 цил. версии, тръбата е пак само една, но за разлика от 4 цил. база, при петаците с 2 клапана, тръбата е по-дебела вътре, и отвън е с накрайник с характерна елипсовидна, а не правоъгълна форма.

Интересно е обаче, че при 5 цил. 2-клапанови модели, въпреки по-значимата принципна дебелина на тръбите на цялата ауспуфна система, най-крайния външен размер на елипсната бленда, е леко по-малък от общия размер на правогълната бленда при 4 цил. по-малки мотори.
Тая обратна визуална разлика може да доведе до объркване при предположенията за големината на мотора, при не толкова запознатите с тази моделна гама на Ауди.

В ония години, и ако се обърнем към друг баварски производител, сходна визуална обърквация за по-повърхностни наблюдатели, биха дали и 4-те ауспуфни бленди на базово 850 И, спрямо 4-те накрайника на ауспусите на върховата версия- 850 ЦСИ.

Ето как изглежда накрайник на 5 цил. 2.3 Е мотор при Купе, пак в оригинални едновремешни реклами на концерна.



« Последна редакция: Ноември 03, 2019, 02:29:30 от USfan »

Ноември 03, 2019, 02:13:36
Отговор #3126

Неактивен dan4oteto

  • Публикации: 18066
  • Йордан Георгиев
Определението "кенеф" е малко грубо, Люси :)
Хубаво е, че има ентусиасти, а дали е Quattro или не, важното е, че някой влага усилия в такова купе, а не е например поредният с дизелово А3 (от първите), окичено с S-брони реплики, а пък същевременно е с тесният калник  ::)
Ще го проверя скоро, когато отскоча пак до там и снимам отдолу да видим гърнето напречно ли е или право надлъжно. Аз също покрай всички тези съждения на Люси съм на мнение, че е само с предно предаване, защото е грубо да преправяш двуцевка заради някакъв shit накрайник. А и покрай разразилият се дебат, от една страна ми стана чисто интересно аджаба каква е колата, а от друга понаучих някои любопитни неща, които не знаех за разликите между Quattro и обикновените Аудита с предно ... :)

Ето и една много лачена W124 от моя град, която видях днес:






« Последна редакция: Ноември 03, 2019, 02:16:56 от dan4oteto »

Ноември 03, 2019, 02:56:37
Отговор #3127

Активен USfan

  • Публикации: 10811
Да бе, не е кенеф...
Ок, да използваме по литературния израз тогава- отпадък.   :))
Иначе, радвам се, че се обогатяваме взаимно технически и оптически.
Ако не беше постнал тая кола, нямаше и да се открие дискусията тука.

Та, да продава собственика, или който държи ключовете, там на мен, или на колегата, фаровете за най-високата цена в БГ, и бронята на некой друг фен /което ще донесе със сигурност общо повече кинти, отколкото ще вземе на остатъците от цялата кола/, и да се разкара тоя отпадък от хубавото паркомясто в наистина хубавия ви град.

А Бенца 124 е страхотна находка в тоя си цвят.  :)
Така нар. борнит металик, е най-любимия ми цвят от всичката 90-ска гама с лакове на Бенц.
Фабричния му код е- 481, а някои му викат- боровинка металик.

Преди много години, в лятото на 2005, като си купих Фокси-то ми Мустанг 5.0 ГТ кабрио от Автокъща А2, за не чак толкова много пари над него, можех да купя пак оттам един в124 Е 500 в тоя цвят, с фабричен оптически Кит и джанти на Карлсон, и малко преди това купени и поставени му вече, нови ориг. 500Е цил. глави, от Балкан стар.

Тогава обаче аз си исках 8 цил. кабрио, а не скучен седан, а и сервизирането на отн. модерните по-редки Мерцедеси, винаги ме е плашело.
Но, с оглед на сегашните изстреляни цени на Чочонетата, трябваше да шкартирам Мустанга, и да се напъна още малко тогава, и да купя оная 500 боровинка. 

Конкретната кола не извади късмет, сигурно и защото харесаха цвета, я купиха едни богати братя цигани, и в следв. 10 години буквално я разчепрастиха от каране по София.
Къде е обаче сега тоя борнит 500 Е Карлсон, не знам.
Още го сънувам понякога... 

Е такъв беше, но с Карлсон оптики.

https://www.mercedes-market.com/2019/04/30/mercedes-benz-color-code-481-bornite-metallic-blackberry-metallic/
« Последна редакция: Ноември 03, 2019, 03:05:54 от USfan »

Ноември 03, 2019, 14:51:19
Отговор #3128

Неактивен dan4oteto

  • Публикации: 18066
  • Йордан Георгиев
Люси, сега искам да се държиш здраво, щото се оказа, че това Ауди не е "кенеф"  :P

Тази сутрин правейки си кафе и чудейки си на къде да раздвижа Алфата, че от две седмици не съм я карал, а още е хубаво времето и не съм сложил зимните гуми ... ме озари идеята да напрая един тигел до Търговище, което е на точно 100 км от Търново или 1 час в едната посока :) Хем да я раздвижа, хем и да видя тва Ауди Quattro ли е или не, па току виж, ако е Quattro и собственика не знае какво да прави с него, да взема да го прилапам  ::)
Пристигам и какво да видя ... предният капак на колата е отворен и около нея трима души ... (за почти година, когато и да съм съм ходил, никога не съм виждал хора около нея, но пък вярно, че е било само в делнични дни). Тук отварям една скоба, за толкова време все нещо ме дърпаше да отида да го видя това Купе, защото реално от позицията, както е спряло се вижда само задницата му и леко в профил, ако няма спрели коли до него ... за което за пореден път си казвам, егати и усета, който имам  ::) 8))

Спирам и отивам да ги видя ... собственикът и две момчета на около 30-ина години от София, специално дошли и те да се пазарят за Аудито  :))
Естествено става лафа и първият ми въпрос, "тва истинско Quattro ли е?", естествено собственикът потвърждава, като през цялото време не му слиза блажената усмивка от лицето.

Та на кратко, колата е имала удар с такси и затова е така с два цвята (засега), собственикът е с отнета книжка, която трябва да получи към края на тази година, двете момчета засега ще се приберат без Quattro-то в София, но пък с утешителна сделка за един чифт от въпросните фарове с лупи, защото собственикът имал още някой друг чифт у тях си и ще им го даде O0 Колата ще се прави и пребоядисва, предните бленди от стъкло не са откраднати, а прибрани, в движение е колата и твърдо засега НЕ СЕ ПРОДАВА, като явно вече му се е изтъркал емайла на зъбите да го повтаря на сума ти и ентусиасти да я купят.









И тук още една подробност, която отличава Quattro-тата:


« Последна редакция: Ноември 03, 2019, 14:58:12 от dan4oteto »

Ноември 03, 2019, 16:36:11
Отговор #3129

Неактивен fifo

  • Публикации: 1140
Радвам се, че мистерията беше разбулена. Сега може ли да се съсредоточим към ауспуха на блондинката с порша от другата тема?
😎
we all have wings, but some of us don't know why