Автор Тема: Youngtimer-ите в България  (Прочетена 1228432 пъти)

0 Потребители и 19 Гости преглежда(т) тази тема.

Ноември 09, 2021, 21:31:18
Отговор #3450

Неактивен USfan

  • Публикации: 10849
Резеда зеленото 924 с 924 турбо джантите и аз го видях днес паркирано, близо до сградата на радио Дарик.
А тия СРХ 1 ген. двата много ме кефят, особено този боза металика. но сигурно собственика ще им иска отн. завишени цени, предвид, че най-вероятно е хардкор Хонда фен.

Вчера бях на преговори за една хубава Акура Интегра Купе, която я обмислях за сина ми.
Но собственика и искаше отн. много пари за такава кола според мен, та не стигнахме до договорка.
При все това ми призна, че и двете му Интегри Тайп-Р дето има, са големи боклуци на надеждност, и не би ги препоръчал на никой ентусиаст, особено пък на някой младеж за първа кола.
Та, хондаджиите са си любовно пристрастени към инженеринга на Соичиро, ама все пак някои от тях са и обективни хора, така си мисля.

Ноември 09, 2021, 22:10:11
Отговор #3451

Неактивен Speeder

  • Администратор
  • Публикации: 5104
CRX-ите са великолепни! Много ги харесвам.  :-[ :-[ :-[
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GT 1300 Junior

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0
"По един болт на седмица да бяхте завивали, сега щяхте да ги карате тия коли!"

Ноември 10, 2021, 21:09:42
Отговор #3452

Неактивен didotooo

  • Публикации: 2837
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Люси , аз съм си по Нисаните , но конкретно от Интегра съм меко казано силно впечатлен . Едно приятелче си взе преди няколко години от София от тези с 4 те кръгли фара уж от фенове на модела . Покара я и реши да я отвори за ревизия . Беше с подложено картонче на биелния лагер и какви ли не подобни тъпотии .. Това нещо си вървеше въпреки това . Ребилдна кадърно мотора и замина на европейска обиколка с нея . над 7000 км , каране из Алпите , посети Италия и покара на писта , а след това Германия и естествено не пропусна да покара и на Ринга . Всяка година БУКВАЛНО я разцепва на Jap Fest . Това момче кара изключително добре и на ръба на възможностите на машината . Сещам се ,че брат ми издържа едва 2-3 обиколки да се вози при него и му стана лошо и слезе  :D  В Германия съм говорил с няколко собственици на такива машини , не са имали по- идиотоустойчива спортна кола от Интегра, но поне малко трябва да знаеш какво правиш с нея . Този тип , с който си разговарял не е фактор :) Подобен случай имам с познат , който наряза и начупи вече може би 5-6 300 ZX Z32 , като с последния след ремонт мина едва няколко стотин км и духна гарнитура отново  ,та заключи ,че тоя модел е пълен боклук . Нужно е освен да си ентусиаст и да не си с двете леви в гъза :) Сори за лиричното отклонение , но тези автомобили са известни точно със здравината си и страхотното си поведение в завои . ОТ Хондаджии до Хондаджии разликата е от земята до небето . Пожелавам ти да се повозиш при това момче , и ще си промениш мнението радикално  :D



« Последна редакция: Ноември 10, 2021, 21:14:05 от didotooo »

Ноември 10, 2021, 23:08:43
Отговор #3453

Неактивен USfan

  • Публикации: 10849
Ами, Дидо, предполагам си прав, всичко е до навременно обслужване и по правилата в заводските дебели книги.
А това за подложения биелен лагер е голям смях.
Конкретния собственик мой познат с лошо мнение за Хонди въобще и в частност за Интегри, работи главен майстор в сервиза Тандер в София, който е и специализиран по ремонт на Сузукита, а е и един от вносителите на нови Сузукита у нас.
Така че този човек си е пристрастен към тази друга Джап марка, и предполагам мнителен към останалите оризарки, вкл. и към неговите Интегри.

Но и от доста СРХ и въобще Сивик собственици съм чувал, че поне 1.4 и 1.6 литровите 16в Хонда мотори от 80-те год. редовно духат гарнитури, както и че ядат клапани от детонации на 95 бензин /което е очакваемо, ако кара човек Ви-Теци с уж 95 от селските бензиностанции )) /.
Така че вероятно все пак имат някои единични конструктивни проблеми Хонда четвъртаците, дори и само да е по отн. на по-честата им смяна на гарнитури на глави.

В това отношение бих похвалил при 4 цил. Джап мотори Мазда инженеринга.
Напр. моята 1.6 литра Миата я ръчкам постоянно на 6500-7000 оборота, понякога и не съвсем загряла я развинтвам, и проблеми по мотора няма никакви.
По-новите Мазда бензинови мотори също са идиотоустойчиви, ако не са Ванкелите в РХ-8 де. ))

Напр. имам един отн. възрастен съсед по квартал, дето е активен член на Мазда Клуб БГ, и има една 7-8 годишна Мазда 3 Спийд с върховия 2.3 литра турбо мотор.
Нон стоп я бримчи неговата, ходил е и на Джап фестове с нея също, и казва, че тоя Мазда мотор ама нищо досега не му е правил като проблеми.
Такова 260 коня 4 цил. 2.3 литра турбо моторче от Мазда Спийд ако се присади в Миата, ще е сигурно голямо забавление.

А човека с червената 2 Ген. Мазда РХ-7 какво казва за нея...   ^-^
Особено ако е турбо версията, прави ли му проблеми, и ако да, какви точно, казвал ли ти е...

И като сме на ориз вълна, ето няколко актуални снимки от Мазда БГ групата по Фейса.
Пловдивския златист пост-1995 Нисан 240 СХ амер. версия с 2.4 литра атм. мотор, пък го снимах преди 2 дена на Баухауса в София.











Ноември 11, 2021, 00:11:39
Отговор #3454

Неактивен dan4oteto

  • Публикации: 18191
  • Йордан Георгиев
Докато сме на японска тема, да споделя една маниашка Miata с hard-top таван и ролкейдж под него, която от скоро се подвизава из В.Търново.






Ноември 11, 2021, 12:01:23
Отговор #3455

Неактивен krasi-mir

  • Публикации: 123
...
Но и от доста СРХ и въобще Сивик собственици съм чувал, че поне 1.4 и 1.6 литровите 16в Хонда мотори от 80-те год. редовно духат гарнитури, както и че ядат клапани от детонации на 95 бензин /което е очакваемо, ако кара човек Ви-Теци с уж 95 от селските бензиностанции )) /.
Така че вероятно все пак имат някои единични конструктивни проблеми Хонда четвъртаците, дори и само да е по отн. на по-честата им смяна на гарнитури на глави.
...

Относно гарнитурите:

Не смея да твърдя, че не са прави тези, които са ти го казали. По-скоро бих подложил на съмнение това твърдение. Не казвам, че не "духат" гарнитури, но чак пък да е масово ...

Все пак, нямам преки наблюдения върху Хонда двг преди 1990-а. Скромният ми опит с Хонда започна през 2004 със Сивик. От 2009-а съм активен в Хонда и Ровър форумите и нямам впечатления за чести проблеми с гарнитури. Говоря за моделите на Хонда след 1990-а, с двг от сериите D, B, L, F и К. Виж Ровър-ската К серия двг са доказано проблемни. Духат гарнитури яко.

п.п. Пристрастен съм към Хонда, но не до фанатизъм. Колата, която най-много ме е изкефила да карам е Nissan 350z JDM. Повече от Integra type R JDM.  O0
« Последна редакция: Ноември 11, 2021, 12:07:58 от krasi-mir »

Ноември 11, 2021, 22:02:13
Отговор #3456

Неактивен didotooo

  • Публикации: 2837
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Аз честно казано бях първоначално малко разочарован как вървеше Интеграта , след като ми я дадоха да я покарам . Яка е , но очаквах повече . След като ме повози собственика и осъзнах ,че аз тази кола не мога и не знам как да я карам . Имах чувството ,че ще изхвърчим от завоя , а тя беше като залепена . Иначе нямам впечатления за двигателите им преди 1990 та . Жената си взе за първа кола някъде през 2013 та една 1995 Сивик 5 генерация 1.5 90hp Vtec- e . Взехме я доста бита , бая младежи се бяха учили на нея и беше идеалната и тя да се научи да кара кола . Заминахме с нея към Германия за няколко месеца. Не бързахме и си направихме обиколка . Минахме през страхотна буря с проливен дъжд , после в Алпите сняг , общо към 4-5 дена пътуване натам. НАтоварена до дупка беше доста яко , макар неудобно в този барутник .Там с брат ми и неговото работно Волво си организирахме гонки по някакви чакълени пътища за трактори , а на магистралата сме я пробвали колко ще вдигне  :)) Изключително неразумно , все пак трябваше да ни прибере във България след това. След време реших  да я ползвам да си мъкна частите от Нисаните напред назад , а след това да я изхвърля . Буквално нулева поддръжка . Старото масло от Нисана отиваше в нея и минаваше още 10 000 км . Беше с метанова уредба и на края вече се опитвахме да я счупим с приятели като я държим на цялата газ (на метан няма прекъсвач) . Текна водната помпа по някое време и я карах така може би 20 000 км като редовно оставаше без вода и стрелката отиваше в червеното . Накрая я прегрях доста сериозно... Поседях 20 мин да поизтине и я прибрах на ход . Смених помпата , сложих нов ангренаж , но вече беше издухала гарнитурата и я зарязах.  Приятел катастрофира и му трябваше някаква евтина щайга да ходи на работа , докато си вземе нормална кола. Буквално вдигна главата махна старата и сложи новата гарнитура и пак газ . Препродаде я и загубих следите . Бях втрещен съвсем наскоро като я видях да минава покрай мен явно продължаваха да го карат това нещо.
Сори за спама , но много случки ми изкочиха в главата с това чудо хаха . Може да ви звучи като невероятно , но са само част от издевателствата над нея . Сега и аз и жената отново караме по един Сивик , но 8 ма генерации  2.2 cdti .
Ето няколко снимки , които изрових от епичното пътуване









Ноември 11, 2021, 22:20:16
Отговор #3457

Неактивен didotooo

  • Публикации: 2837
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Относно МАздата РХ7 , ако имаш в предвид бялата де . Има три . Едната е Турбо , другата дрифтачка и тази бялата е атмосферна. Та бялата ежегодно я кара на тайм атак и за скромните си коне дава добри времена . Стокова е като изключим койловърите и волана. Проблеми не е имал докато не я заряза 2-3 години , а след това я запали и тръгнахме към Jap FEst . На пистата водната помпа нещо приключи и започна да грее . Беше решил да кара и двата дни на мероприятието та прежали мотора. Счупи се , но все пак се прибра обратно до Варна на ход . Някъде из София изпадна един такъв ванкелов мотор , стоял 15 тина години в мазата на човека . Ивади стария , сложи '' новия '' и пак бой мисля ,че вече втора година. За сега звучи доста здравословно , но счупи ли се е решил да слага K24 от Хонда.

Ето едно видео от карането му на Дракона, което си струва да се гледа .

https://www.facebook.com/ZpointVarnaBoyz/videos/1303595333374625







« Последна редакция: Ноември 11, 2021, 22:27:22 от didotooo »

Ноември 11, 2021, 23:45:59
Отговор #3458

Неактивен dan4oteto

  • Публикации: 18191
  • Йордан Георгиев

Ноември 15, 2021, 00:44:43
Отговор #3459

Неактивен dan4oteto

  • Публикации: 18191
  • Йордан Георгиев