Сега ще ви споделя и още нещо, което принципно си мисля, че си заслужава цъла тема, но да не се разводняваме ще го постна в тая тема.
И така - в ония години, в които и малката техника си беше екзотика и колкото елементарна да е е била обект на специално внимание, баща ми решава да си направи една екскурзия до Чехословакия, в която по същото време е женен един от чичовците ми. Понеже в моменента не притежава личен амтомобил / първия си ЗАЗ баща ми купува на търг 68-а/, решава , че ще отиде с притежавания тогава мотопед Балкан . Не мога естествено да бъда убеден, но смятам, че той е един от малцината , дръзнали да се отправят на по-дълъг път с такова МПС. По сведения на баща ми с този мотопед и направените от него леки подобрения и поддръжка е изминал без ремонт около 11 000 км / не по време на екскурзията, естествено/.
По време на целия път и съпътстващите го перипетии не е имал нито веднъж нужда от намеса или ремонт, включително и за гума.
Маршрутът, ако не се лъжа е бил - гр. Септември - Белград - Нови Сад - Братислава - Брно - Прага и обратно.
Ето и сниките :