Филипс като най-горния с демонтируеми колони, имам и аз, останал от баща ми, снимки съм му качвал май някъде по назад в страниците на тази тема. Брей, от почти 3 години нищо не сме поствали тук, та врем еда я обновим темата, напр. с тези долу накорко неща от 70-те и 80-те.
каквито подобни техники има осталаи, може би общо поне 10-12 бумбокса, радиа, касетофони, и подобни ,са ми остнали от баща ми.
понеже обаче са пръснати в разлчини места- жилищео на родителите ми, една вила в провинцията, моето жилище, а и в гаража, не съм успал досега общо да им нпарвя снимки. така че на порции вадя каквото намеря, и ето каво открих ти ядни ,при разчиствания.
В този пакет снмики има 2 високочачестмени УКВ-СВ-ДВ радиа /от 790-те и 80-те години/, два бумбокса Хитачи /от нач и от ка яна 80-те/, и един ултрарядък репортерски шпиожнски касетофон Санйо, вероятно произведен и той в 80-те години.
Щ еги постна тук като снмики ис разни данни за тях, почвайки от радиата към буббоксовете /Гетобцластери, 8 и миникасетофончето.
Най-старото отделно радио, като още пазя от баща ми, е този Национал-Панасоник РФ100Л, който е и най-първата японска аудиотхника, която си е купувал нова баща ми.
Някъде в 1972-1973 год го купи това радио, заедно с дени репортерски монокасетофон Хитачи, от Кореком, а може би и от веригата безмитни магазини на Трансимпекс.
Този Панасоник радио, заедно и с едно купено доста по-късно, през средата на 80-те, специлиазирано и скъпо само пак радио, от неизвестната за мен марка Санва, баща ми ги ползваше да слуша западните радиостанции у нас, като Гласът на Америка /Европа централа/, Радио Люксембург, Свободна Европа, ВВС, и прочее, каквито станции успяваше да хване.
Някъде още от края на 60-те годиин, благодарение на техн. пособия на известния тогава у нас откривател- инж. Живко Бъчваров, тия предавания в СВ и ДВ обхвати, се заглушаваха у нас доста успешно с насрещни вълнови излъчвания, така че си трябваше подобра техника да се хващат тия станции. Та, ето го Панасоника, още работи, обаче на едно големи батерии, като и на външен пригоден трансформатор.