Здравейте Колеги,
Днес най-накрая реших да се регистрирам във вашия форум и да споделя любовта си към ретро автомобилите! Както става ясно и от заглавието съм се заел с реставрацията на тези три автомобила: Citroen CX 2.5 GTI 1988г., Citroen CX 2.5 D 1983г. и Citroen DS 2.0 1968г.
Всичко започна една Неделна сутрин преди няколко месеца, когато разглеждах форума на Ситроен. В обявите за продаващи се коли видях един дизелов - мастилено сив кораб, който се продаваше на символична цена. Може би беше любов от пръв поглед, защото нещо ме накара просто да вдигна телефона и да си уговоря среща за оглед на този автомобил. Така след 3 дни вече бях собственик на Citroen CX 2.5 D 1983г.
След като така спонтанно се сдобих с този автомобил и изпитах несравнимата старо-ситроенска возия, се запалих още повече на темата ретро ситроен. Това след още 2 дни доведе и до закупуването на Citroen DS 2.0 1968г.
В следващите две седмици покарах СХ-са и останах запленен от този автомобил. Единственото което пречеше на щастието ми да е пълно беше слабият дизелов мотор от 73 конски сили. Така след няколко дни ровене по сайтовете за коли (и за огромен шок и недоволство от страна на женската част от семейството) доведе до закупуването на Citroen CX 2.5 GTI 1988г.
Така в рамките само на един месец се намерих в присъствието на три френски красавици. От тук насетне дойде време и за по-трудната част от начинанието или по точно реставрацията на тези три невероятни автомобила.
Преди около месец се заех по сериозно със реставрацията на GTI-то. Без да изпадам в излишни подробности към днешна дата вече е изкърпено, изправено, китосано и може би до няколко дни и боядисано в светло сив металик. В рамките на този месец салона, фарове, лайсни и много други дреболии бяха заменени, освежени или ремонтирани според нуждата и състоянието им. Надявам се до две седмици да започне и пълната ревизия на мотора, хидравликата и ходовата част, като плана е до края на лятото колата да е на 100% завършена.
По DS-са междувременно се извършват дребни ремонти, като идния месец (надявам се) ще отиде за изкърпване, изчукване и после боядисване.
С дизеловия СХ все още не съм се занимавал. Тези дни харесах един СХ Престиж 2.5 GTI и си мисля сериозно за закупуването му и ако това стане дизелчето ще отиде за резервни части или ще бъде продадено. Това е накратко за колите. Снимки нямам много в момента, но до края на седмицата ще кача още.