Ето 2-3 интересни снимки, които един колега от Фейс-групата на Карс и Кофи янгтаймерс, е направил на мистериозен суперкар, в хранилището на Аутоуърлд в Мюнхен.
Въпреки релативно повърхностните предположения на там пишещите, това разбира се, със сигурност не е нито серийната Чизета в16-т, нито Прототипа с ВИН-номер /телайо на итал/ 001 на Чизетата, който конструктора Клаудио Замполи си го пазеше при него в Калифорния, и го продаде на търг преди да почине, в 2022 год.
Прототипа номер 1 е и в много по-завършен вид, и външно е като серийните Чизети. Изложеното в БМВ-Аутоуърд може да е предварителна рол-он движеща се студия на Гандини за Чизетата.
Донякъде това прилича и на предварителните дизайн студии на Диаблото, които също Гандини ги прави в края на 80-те, преди окончателното Диабло да мине шлифовка от вътрешни тогава Крайслер стилисти /преди 30-35 години, Ламбо е собственост на Крайслер/.
Макар дизайна на това нещо обаче да е сходен с на Гандини творенията, изглежда адски незавършен, дори и за дизайн студия, а и емблемите на Чизетата, и на тук виждащата се кола, поне според мен се различават малко или много, ако и двете да са жълто-сини.
Ето горе емблемата на серийната Чизета, доколкото може въобще за серия при тях да се говори, която се различава емблемата на това нещо, на снимката отзад.
За мен имат разлики двете емблеми.
Някой колега дали може да даде обосновано предположение или твърдение, придружено със съответните инфо линкове, какво е това возило.
Всъщност производството на единичните бройки разни Чизети се точи доста през годините, като само първите 1-2 бройки имат моделно означение Мородер, допреди да се скарат композитора и конструктора Дзамполи.
Може това е някакъв по-късен спин-оф екземпляр, понеже изглежда доста тип-Направи си сам, особено и по джантите.
Аз поне просто не мога да видя на лепената му емблема отзад, какво пише.