Боре, благодаря ти, чудесни снимки.

Най-подходящото време е баш преди Коледа във всички тия северни и полусеверни страни да се ходи.
В Дания съм бил само веднъж, преди 25 години, на идване от най-южния голям шведски глад Малмйо, който си е директно срещу Копенхаген, отвъд пролива.
Въщност при повече време там, си струва човек да задели един ден и да мине по грандиозния мост-тунел Йоресунд /аз като ходих, още го нямаше, та минах с ферибот/, и да отиде до Малмйо, понеже Швеция е все пак визуално и всякак по-различна страна.
https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%98resund_BridgeТриумфа 2000-2500 Салуун си го хванал идеално, много е готин- това е лифтовата Марк 2 версия на моя, която е с по-ръбеста предница и големи стопове отзад.
Видимо е в оригинален вид, заедно с тасовете, което е рядко, понеже повечето Марк 2 ги кичат с 14-ки лети джанти от Стаг /които са били опция за него/ а пък въобще всички Триумфи седани модели от 60-те и 70те ги кичат с лети джанти 14-ки или 15-ки Мотолита /хах, кавито и аз си търся за моя/, тип като на Мини Купърите.
Жалко, че намаляват олдтаймерите там. Иначе все още съседната Холандия е голям оазис за каране и купуване на олдтаймери, понеже Бенелюкс имат споразумения за безмитен и по-важното, безданъчен внос на ретроколи от САЩ, и голяма част от отвъдокеанския реимпорт затова отива първо в Холандия.