Малко да разнообразим темата с един мотор, соственост на един приятел италианец, и сниман от мен още през късна пролет, кято му бях на гости за последно.
На този моя приятел, по принцип живеещ на езерото Комо, в градчето Граведона /оттам и итал. регистрация- ГР, която е на този мотор, а и на някои от колите му/, съм снимал и качвал тук в тази рубрика, повечето от спортните му и ретроспортни досегашни мотори и ретроколи, които той си пазеше доскоро, и от които засега той има останали, понеже се пенсионира, и продаде повечето, само един 2001 Лотус Елиз Спорт 160, и един 2002 Лексус СЦ430.
Та всичките си досегашни мотори, основно италиански от марките МВ-Агуста и МотоГуци, той си продаде преди 2-3 години, но пък тогава си купи в леко захабен вид, този 1978 Мото Гуци Леман 1.
Освен външна и всякаква реставрация на мотора, както се вижда, този Леман е напълно готов, мотоциклета е ъгрейднат със спирачки от модерно Гуци, а двигателя му е разпилен до Леман 3 спецификация, и е вече с 1 литър ходов обем.
Снимката на брега на морето е долу в областта Пулия, в градчето Лече, където пък съпругата му има наследствена къща, и където те обикновено живеят от есен до пролет сезоните.
Гуцитата са много чаровни мотори /и се произвеждат в градчето Мандело дел Ларио, което пак не е далече от езерото Комо/, но ретро Гуцита съм яздил рядко, последно, преди 25 години, едно 350 кубиково, Имола 3, или нещо подобно беше.
А този ранен Леман 850 на моя приятел, въпреки че той ми е давал да му карам всичките коли, с каквито съм го виждал, все още не съм го пробвал.
Надали и ще ми го даде, хах, моторите той си обича повече от колите.