"Automobilia" - една обобщаваща дума за всички тези нужни и ненужни, ценни и безценни
предмети свързани с даден автомобил или епоха от автомобилостроенето.
Не случайно тази дума присъства в речника на всеки западен колекционер или манияк на старите автомобили във всяка една тяхна форма.
Това е и един доходоносен за не малко хора бизнес.
Дали ще е волан от Ферари, емблема от Мерцедес, състезателните очила на Хуан Мануел Фанджо, скиците на Върджил Екснър или клапан от Ролс Ройса на Джон Ленън, все е "Automobilia".
Директна дума в превод на български език не се сещам, помагайте.
Много от нас имат всякакви джунжурии от този сорт, време е да ги извадим на показ!
Често казано, тресе ме яко треската за събиране на всякакви джунжурии и предмети от отминалите десетилетия.
Гледам да не пропускам битаци, но понякога няма как.... сигурно най-интересните неща ги продават когато мен ме няма , но ....
Започвам със снимките на нещица , които намерих на един битак в Германия.
Там излизат много интересни неща поради простата причина, че хората не са спирали да карат западни и екзотични за нас автомобили.
За сметка на това пък няма шанс да се намерят ремонтни ръководста за ВАЗ и Москвич!
Ламаринената кутийка е от цветен филм AGFA. Хареса ми , а и автомобилът на капачето е Alfa Romeo 6C 1750 Gran Sport Zagato.
Паркинг табелата е на Triumph TR6 , вижда се ясно.