Трите черно-бели снимки, на налични през 60-те и 70-те години американки в Пловдив, са сканирани от колегата Станимир, за което му благодарим, а описанията за конкретните модели коли е на колегата Петер1978- Първата е Челинджър от 1970 г, който врачани стягаха. Той общо взето вече не съществува. Второто е Буик от 56-та, а кабриолета е Плимут от 61-ва.
От мен пък идва пояснението, че специално Чалънджъра, по онова време през 70-те години, може би след пловдивското му пребиваване, е каран и от цирковото конферансие и фокусник- Юлиан Мицев.
Интересно обаче този приказно красив Плимут Фури кабрио от предпоследната моделна година на чистия Вирджил Екснър Дизайн- 1961, къде ли е отишъл след това време, сигурно отдавна е скрапиран, за съжаление.
Съдейки по инфото в тази статия, специално кабриолетите Фури са доставяни само и единствено с 8 цил. мотори за тази моделна година.
https://www.hemmings.com/stories/article/furious-flamboyance-1961-plymouth-furyКато дизайнерски, а и пазарен контрапункт на едно време знаменитите Плимут и въобще Крайслер конвертибъли, ПТ-Крузера иначе си е гнусна кола )), но като кабрио версия, и особено с този цвят, на мен ми харесва.