Автор Тема: По следите на "американките" в България  (Прочетена 1017813 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Май 08, 2024, 11:55:38
Отговор #3550

Неактивен Mopar440

• Публикации: 87
  • Младен Димитров
.........още ме е срам че му изкривих една от лайсните на вратите

Колега не се коси,стават и грешки понякога (стига да не са фатални)...не може да сме перфектни във всяко едно отношение. Това ми напомня един случай когато карах моя Fleetwood като ежедневка лятото на 2016та по скандинавието как пред една пекарна го подпрях отзад докато го паркирам. Почувствах се доста дрисливо,няма такова тъпо чувство...въпреки че имаше само малка драскотина отзад на ъгълчето ,всичко беше ок :) така че живи и здрави. Извинявам се за офтопика.
1990 Cadillac fleetwood brougham d'elegance
1975 Москвич 426
1969 Москвич 408
"Jeg leker fortsatt med biler..."

Май 08, 2024, 17:27:58
Отговор #3551

Неактивен kaci

• Публикации: 994
                   Качвал съм снимки на въпросната кола, но въпреки това ще кача още една  :)

Май 24, 2024, 21:39:22
Отговор #3552

Активен USfan

• Публикации: 11095
Някои американки от посл. седмици по БГ, вкл. и от тия дни от баловете.
Коя кола къде е, доколкото е известно това инфо, съм записал населените места в заглавията на файловете. Червената Шеви Нова специално, е поредната реставрирана кола, и спасена абс. от отвъдното, на колегата Иво от Благоевград.

https://www.motortrend.com/features/chevrolet-nova-history-generations-specifications-photos/

« Последна редакция: Май 24, 2024, 22:16:36 от USfan »

Май 24, 2024, 22:48:13
Отговор #3553

Неактивен bomber

• Публикации: 4538
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
Еди Мърфи, във филмът "Полицаят от Бевърли Хилс", 1 част, караше  Шеви Нова, но в лошо състояние, без ръчна спирачка. Синя.

Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!

Май 26, 2024, 00:09:15
Отговор #3554

Неактивен didotooo

• Публикации: 2860
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Това трябва да е Петербилд 359 , ако не бъркам. Мнооого е як !

Май 26, 2024, 11:24:11
Отговор #3555

Активен USfan

С камиона работи ли се, или се пази ?
Интересно ми е колко ли струва на година да го имаш/ползваш за кемпер ? Данък гражданска такива.

Ами, не знам подробности, според мен го ползват за наемане за разни евенти, и други такива случаи.
Преди години един американски военен рейс от НАТО, като тия Блубърди, дето возеха работници в Кремиковци, апа доста по къс, и с климатик, беше собственост на мой познат ретроавтотърговец, наколко пъти го бях уредил да го наемат за снимки за клипове, по 1000 лв на ден, плюс ДДС-то, да взима собственика.
Та и тоя може да го дават под наем, ама според мен и за повече пари на ден.

Май 30, 2024, 15:45:39
Отговор #3556

Активен USfan

Да, вярно че Еди Мърфи като нисш и некорумпиран полицай, в Б. Хилс Коп 1 караше тая бита синя Нова.
В Б. Хилс Коп 2, вече като като полицай под прикритие  :)) , беше се ъпгрейдноал до почти новичко служебно Ферари 308-328 гтс.

Още снимки на БГ-американки тия дни качени по Нета, най-вече от балове, но вкл. и други ракурси на червената Нова на Иво.
За която мисля, е крайно време той да и направи едни ъпдейти с инфо, в темата с неговите американки.

На снимката пред Ал. Невски, зад червеното мид-70ско ЕлКамино си вижда варненската Тестароса, предполагаемо возеща абитуриенти по София.

Черното Дуранго от 1 Ген е в Ст Загора, и се продава, а зад него се вижда една червена Додж Дайтона. Вероятно е базова Дайтона, не Шелби, защото всички Шелби Дайтони, както бе и моята бивша синя 2.2 турбо от 1989 год, са с престилки и спойлери пакет, долу по праговете и броните.
Тая такива престилки ги няма, така че е стандартна Дайтона, предполагаемо само с атмосферен 2.5 литра мотор.

« Последна редакция: Май 30, 2024, 16:00:22 от USfan »

Юни 02, 2024, 12:43:39
Отговор #3557

Активен USfan

Да, определено американките са си търсени за балове, че и за сватби, а и някое и друго погребение. ))

Към тия актуални абитур. снимки, основно от София синмани коли, добавям и две от архива ми, от парада на Спасовден, май от 2012 год, като на тях се виждат бившата ми синя 1989 Додж Дайтона Шелби турбо /сега и от доста години вече, собственост на колегата Стефан/, както и това червено 1987 Камаро 5.0 ИРОК, екс на колегата Начо от бившия амер. клуб.
Докато беше Камарото при него, то бе в идеалано сътоние, супер поддържано, и много малко карано.
След като той го продаде, това Камаро извъртя няколко собственика, даже в периода 2020-2021 години, седя близо до мен, в двора на един блок в квартала на Мед. академия, баш у едн калищак и под дървета. Въобще бая се покара, и а си стана улична марийка на съхранение. Сега се върти понякога по БГ-обяви в Нета, искат му 35 бона в лева цена.  :))
Иначе по-рано, в 2015 год, като бях съдия на Райд и Рол конкурса на Банкя, лично убедих другите двама съдии /колегата Пешо, и много уважемия екс- председател на БАК- М. Карабуров/ да му дадем на това Ф-боди Купа, и май туба масло награда, тогава в категорията Янгтаймер.
Поне по онова време колата я заслужаваше, ама собственика не, щото буквално след наколко месеца, я препродаде.

Юни 08, 2024, 15:38:22
Отговор #3558

Активен USfan

БГ-американки от тия дни.
Като се вижда, и комбитата са адекватни коли за балове, стига да са американски комбита.

Юни 08, 2024, 18:08:36
Отговор #3559

Неактивен дядо владо

• Публикации: 71

Знае ли са каква ще му е съдбата на този форд ::)
Старомоден-няма вайбър, скайп и т.н. 0877 17 07 27