Автор Тема: По следите на "американките" в България  (Прочетена 1017639 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Юни 22, 2024, 10:46:10
Отговор #3570

Неактивен USfan

• Публикации: 11093
Ами, не, в американския раздел няма достатъчно, всъщност няма никакви разделени по периоди-години теми, както се вижда.
Има само една тема за общи налични американки в БГ, и това е, и отделни теми за коли на разни соственици.

Иначе, има разделени по години там във Видео и снимки раздела, но затова нали има и раздели по страни на производство, именно там да не се бута всичко омешано като страни производителки.

На моя приятел Серхат е това 1965 Кади Девил, на който доста съм се возил, а и съм го карал, още даже като беше с оригиналния му бежав цвят.
За неговите коли съм му напарвил отделна тема, тук в раздела доста назад. Е му и една скорошна предна снимка, пак от Лукойла на Панчарево, дето наблизо колегата живее.

Юни 30, 2024, 14:53:51
Отговор #3571

Неактивен USfan

Смесени снимки от над 30 годишни американки, от тия дни основно от София, а стария 50-ски пикап е от днеска от Мъсъл Феста от Сливен.

Юли 01, 2024, 10:19:27
Отговор #3572

Неактивен USfan

Най-горе се вижда един допълнителен ракурс, към поредицата снимки на поизбушения бордо Конти Марк 5, който Дидо беше снимал.
А под него е снимка на рядка в БГ кола, това бордо Торонадо от посл. му моделна пост-1986 генерация, същото като моето бивше Трофео /но нямаше люк моето/, както и на един редичък късно 80-ски субкомпакт син металик Форд Темпо /или пък е Топаз/.

Другите снимки са на разни американски янг и нютаймери, тия дни снимани по БГ.
От тях пикапа Додж Дакота аз много го харесвам, понеже е отн. компактен пикап, а го е имало и на тази, и на предишната му генерация, и с осмаци 5.2 литра мотори.

https://www.autobarnclassiccars.com/vehicles/1409/1999-dodge-dakota-sport

Специално на предишната Дакота версия от спрямо тази, който е модела правен от края на 80-те год, имаше и кабрио, и Шелби версии.

Кадито Ескалейд е жестоко в бордо цвят, а тия Чарджъри като този от Бояна в Киноцентъра, и от първа и втора генерации от тях, са едни от най- опулярните полицейски коли в посл. 15 години в САЩ, заради задното им предаване, и надеждното Мерцедес-дериват изцяло независимо окачване.

« Последна редакция: Юли 01, 2024, 10:40:49 от USfan »

Юли 03, 2024, 20:57:17
Отговор #3573

Неактивен USfan

Още някои ретроамериканки, тия дни и седмици снимани в БГ, основно на Мъсълкар феста, и на други паради.

Камаро 4 Ген и Конти Марк 8 може да изглеждат по-нови, но дебютират за моделна година 1993, още в края на 1992 година.
Като бяха нови тия двете, на мен не ми харесваха особено, че ги намирах за деривати на дизайн философията на Кадета Тип Е, или така нар- Яйце.  :))
Но сега, от дистанцията на времето, остаряват елегантно.

Юли 16, 2024, 10:01:25
Отговор #3574

Неактивен USfan

Смесени снимки на американки от тия дни в БГ, основно янгтаймери над 20 годишни, и един лирав С3.
Тематичния паркинг с Олдс и Шеви Алерота, е на територията на Киноцентъра в Бояна.

Юли 16, 2024, 17:20:31
Отговор #3575

Неактивен USfan

Още смесени снимки на американки от тия дни, тия тук смесени под и над 20 годишни модели.

Юли 23, 2024, 14:02:09
Отговор #3576

Неактивен USfan

Сребристия 6 цил. НюЕдж 4-та Ген. Станг кабрио, го скъсаха от снимане видимо /Сашо да каже на кой е )) /, тия седмици по разни локации в Киноцентъра в Бояна, а и не само.

Най-интресната кола от тази свободна селекция от тези снимки, ще да е черния Хенеси Вайпър на Диневи.
Освен този Хенеси, съм виждал преди няколко години, от единия до другия край на Влас те да карат и един черен Хенеси Веном /което си е нещо като раздут и раздължен Лотус Елис, с присаден Корвет осмак вътре/.

Юли 24, 2024, 13:12:52
Отговор #3577

Неактивен USfan

Този доста рядък в БГ, а и навсякъде, черен Зет06 Корвет С5, познаващ се по немахаемия му хардтоп, седи от известно време на улицата в Красно село района, даже и малко мръсничък паркиран.

Мой добър познат има в БГ един жълт Зет06 С5, за който мислех, че е единствения в БГ. Но изглежда, поне 2 бройки вече стават, с този черния.

А ето тук едни по-стари мои снимки, където освен също някои доста редки за БГ американки, се вижда и жълтия С5 Зет06.

« Последна редакция: Юли 24, 2024, 13:24:58 от USfan »

Август 04, 2024, 14:31:52
Отговор #3578

Неактивен USfan

Хардтоп Мустанга от 1-ва Ген не знам къде е в БГ, май е близо до Бургас, но заедно с рядкото Ауди 100 седан С1 Ген. с 2 врати, и Мантата А до него, са отн. нов внос от Америка докарани.

А тези стари снимки от БГ-филм от 70-те или 80-те години, показват 60-ския Буик Скайларк, тук позициониран и пред фрегатата в Албена, и на Аерогарата  София, който бе на един стар приятел от Перник- Юлиан, който бе голям ценител на интересни английски и амер. коли, още по време на соца.
Той за съжаление почина, някъде преди повече от 10-12 години.
Та Юлиан го беше купил още в 1986 год. Буика, понеже помня, че като го купи тогава, и го пререгистрира на модерните нови за периода жълти номера.
До последно колата беше с оригиналния си малък блок Буиков осмак мотор, куплиран с автомат.
Допреди няколко години сина на Юлиан продаваше колата, но мисля че вече е изнесена извън България. Оригинално бе бяла, с червен винил салон.

Лешниковия компактен пост-1985 Кади Девил модел с предно предаване /много подобен на екс-моя 1987 бял 4.1 литра Кади Флитууд/, пък го приписва мълвата на пловдивския бивш банкер Христо Данов.
Дали е така, кой знае, но видимо скоро няма да се задвижи това Кади, особено съдейки и по старите му рег. номера.

А за тия американки налично инфо е следното-
Додж Рам пикапа с грозната надстройка /виждал съм го на живо/, който е само с 6 цил. мотор, но доста малко каран, и обикновено седеше до игрището за бейзбол в Студ. град.
Тоя от 1958 год. Форд седан, видимо е стигнал от Шопско, чак до морето до Нос Калиакра, съдейки по фона отзад.
Подробности за мид-60-ския ВН-номера Девил кабрио, както и за да го кажем, патинирания Коронет седан без номера, не знам, а Камарото от 3 Ген. и Кади деВил купето, седят накъде в полето под Асеновград.
Двата Корвета С3, лилавия и тоя с Ламбо-вратите, поне по регистрациите като се гледа, са от района на София.

« Последна редакция: Август 04, 2024, 16:02:20 от USfan »

Август 06, 2024, 21:46:04
Отговор #3579

Неактивен bomber

• Публикации: 4537
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!