Автор Тема: По следите на "американките" в България  (Прочетена 999927 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Август 07, 2024, 00:40:14
Отговор #3580

Активен dido1903

• Глобален модератор
  • Публикации: 3528
Цитат
... както и за да го кажем, патинирания Коронет седан без номера, не знам...
Не, Люси. Знаеш. Той си се продава от сто години и си има тема тук :D

https://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,2070.60.html

Август 07, 2024, 10:04:17
Отговор #3581

Неактивен carlito

• Публикации: 432
Здравей Люси,
само да кажа, че белия буйк от 3 години вече не е в България, продаден беше в Гърция и от там на някъде, но не знам къде точно .
Поздрави :)

Август 07, 2024, 15:38:01
Отговор #3582

Неактивен USfan

• Публикации: 10997

Привети Дидо, да, вярно, сега я видх темата за нея отново.

Преди 10 години, като е бил не чак толкова гнил, а сигурно и по комплектен, може и да е имал шанс някой да я вземе. Сега като и гледам снимките, още може да е донор на стъкла, и други такива части...

Здравей Люси,
само да кажа, че белия буйк от 3 години вече не е в България, продаден беше в Гърция и от там на някъде, но не знам къде точно .
Поздрави

Здравей Сашо, и благодаря за инфото.  :)
Той сина на Юлиан осноно искаше да го продава в чужбина, понеже тук колата още беше на жълтите номера и на стария сив талон, и не можеше да се пререгистрира.
Та той се беше насоичл иенно към експорт. Преди няколко години той пък на мен ми казваше, че щял да я откарва да седи в Германия да се продава.
Е, Гърция е по наблизо де.

Август 09, 2024, 20:25:47
Отговор #3583

Неактивен USfan

Още наколко американки, от тия дни по БГ.

Белия Девил с Нордстар мотор е собственост на един приятел, известния тенис тренйор- Пепи Мирчев.
Той Пепи има поне още 5-6 броя Кадилаци на предни предавания мотори ,като почти всичките си ги внсе от Сащ, като преди 10-15 години беше тренйор и съдия по тенис във Флорида.
Той има и идентичен на тоя бял Девил, но мишосив, както и една бронзова 1983 Севиля с анемичния 4.1 мотор /карал съм му я точно неговата Севиля, и вървеше даже по-бавно  :)) от моя бивш бял 1987 Флитууд, дето беше със същия мотор, който имах преди 20-25 години/.

А синия 1-ва Ген Станг е втората ретрокола на Братя Диневи /първата беше един поокепазен с части от С4, късен пластик брони червен С3 Корвет/. В Началото на милениума го купиха тоя Станг от първия му собственик в БГ, който го е имал още от почти нов от соц. време, май от Стара загора.
Още по време на соца така е дошъл от Америка, с този син металик боя, и с този бял винил покрив.
От редкия като пикап версия граждански по-малък Хамър, пък влачеше тоя катер по магистралата към Бургас.

Снимките последните двете показват два доста различни, но и доста редки Форда.
30-ския Ве-8 Салуун, вероятно съдейки по номера, е на някой от Врачанската група амер фенове, а червения неоретро Т-бърд сигурно е нов внос.

Август 17, 2024, 15:39:21
Отговор #3584

Неактивен USfan

Свободно подбрани тия дни от нета БГ-американки.
Повечето снимки са от Киноцентъра правени, а синия С5 и черната Марк 8-ца са врачански коли, на нашия колега Ники.

Август 19, 2024, 15:52:15
Отговор #3585

Неактивен USfan

Още в БГ налични американки, миксажи от разни епохи на производство.
Тези почти всичките са снимани в София, и повечето от тях са налични сега в Киноцентъра в Бояна, за разни филм-проекти.

Кросфайъра купе изглежда поизоставен, но заради все още хубавия му вид го слагам тук, не при скраповете.
Тия кинаджийските, дето са паркирани сред треви и калищаци в Киноцентъра, също повечето са в движение, а и въобще в добър вид, затова и те мисля че е добре да са в амер. раздел.

Септември 07, 2024, 10:27:12
Отговор #3586

Неактивен USfan

Смесени кадри на разни БГ-американки тия дни снимани, основно в София.
Жълтия Рам пикап СРТ-10 е рядката версия с Вайпър 10 цил. мотор.

За повечето от другите коли подробности за моделите им има в надписите на Дж-пег файловете им, които излизат, ако тръгне да се запазват снимките.

Септември 10, 2024, 13:51:40
Отговор #3587

Неактивен USfan

Още смесени американки, основно пак от София, а Теслата КиберТрък е от Варна.
Не може да се сдържа да не кача освен старите бангии, и тия 2 чисто нови електрик пикапи като Хамъра, понеже ми харесва на дизайн много, а е и с двоен тарга покрив, и тоя КиберТрък, понеже най-накрая създадоха кола, с която да ходиш по супермаркетите, без да се притесняваш от майките и бабите с блъскащи се товарни колички.
При КиберТръка неръждавейката панели са екстремно издържащи на леки удари, въобще не се огъват или одраскват/.

Септември 12, 2024, 16:53:50
Отговор #3588

Неактивен kaci

• Публикации: 984
Няколко снимки от едно мото събитие провело се миналата Събота в гр. Кюстендил.

Септември 12, 2024, 22:06:34
Отговор #3589

Неактивен USfan

Брей, даже и  Кюстендилско има Форд А.