Автор Тема: Къде изчезнаха Мерцедесите ?  (Прочетена 42552 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Май 02, 2024, 11:00:19
Отговор #80

Неактивен USfan

  • Публикации: 10921
Чавдаре, благодаря за линка, интересно е това за хотелите.
При все това, такова изкуствено име за у нас няма откъде да е дошло, освен като реплика на името на фамилията от сериала, така ми изглежда.
Поне в сайта на фонда-фирмата не пише основателя да е някой немец с точно такава фамилия, при това с Фон представка. Общо взето маркетингов трик.

Вероятно се плашат хотелиерите и от немски претенции за някакви авторски права върху името /примерно от продуцентите на сериала и все още правените в Германия мерчайндайзи с неговото име/, понеже освен че са писали в началото на името О вместо У, пак в официалното им име на организацията са сменили в посл. сричка, видимо умишлено гласната У с Фау съгласна.

Иначе разбира се, реалността на бюджетно купувани и недопрефасонирани Бенц-американки си остава.

И малко отклонение към съседната Брит тема, понеже постнатия там Ролс видимо е от същата сбирка от изложените им в фоайетата модели.
Та, този Ролс Клауд Серия 3 е определено интересна кола, а и цветовото му съчетание е повече от редичко, поне в Европа и САЩ.
С това мимоза жълто като основен цвят, бих предположил да са го купили и и него отн. по-народно на цена за модела, примерно от някой хотел в Ютоизточна Азия, където да е работил като ВИП или сватбено такси. ))
Жълтото е предпочитания и тържествен там за сватби и други церемонии, цвят при колите.

Клаудовете аз много ги харесвам, но имам опит само с возене и малко каране на един ранен 6 цил. Серия 1 модел, докато този с 4-те фара е късен 8 цил модел от Серия 3.
Вероятно от тия хотели са направили добра сделка с купуването на Клауда, с това сложеното му така малко циркаджийско жълто-черно цветово съчетание, понеже дори и в хубаво оригинално състояние да беше, Стандарт Салуун версията Клауд, която е заводския им базов седан с 4 врати, правен в 50-те години и до 1965, допреди да го замести Шадоу, не е особено търсена или лесно продаваема, нито чак особено скъпа за стар Ролс кола.

https://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,10592.60.html
« Последна редакция: Май 02, 2024, 11:15:01 от USfan »

Май 14, 2024, 04:04:35
Отговор #81

Неактивен Bogi

  • Публикации: 759
  • Роден в Дупница, тираджия в Америка понастоящем.
    • Bogi Maramski's garage
Много тънко мина оня ден един "диктаторски" 600 на търг: https://bringatrailer.com/listing/1972-mercedes-benz-600-6/

$43K

Знам че това нещо може да погълне астрономическа сума за реставрация, но може и така да си го пазиш в плевнята :)

немец мръсен, бандит магистрален ...