Кирчо, и нещо МНООООГО ...МНООООГО важно и интересно! Относно шайбите на коляновия вал, белезите по тях и центровката! Могат да са от един до три (тези белези) и показват какво ли не

! И то на стокови шайби! И по тях се прави центровка разбира се! Та ето при 1300 двупортов въздухар например (аз съм със шайба от такъв, нищо че съм с 1200 двигател) за какво иде реч.
The AB engine's pulley have a mark at
5 BTDC or at 7.5 BTDC, as describe in the following table for the engine made
before October 1971, after that the mark will be
at 0 TDC.
Повярвай ми, не са много хората дето го знаят това! Да не кажа, че никой не го знае! И надявам се разбираш колко е важно!
Вярно, незнанието понякога помага!?!?!? Знаещите най-често мислят, че белегът (когато е един) е на 7.5 градуса предварение, а незнаещите (следвайки "логиката") мислят, че е на Горна Мъртва Точка! Ххаха ... и в двата случая се играе на тото (като се пропуска третата възможност за 5те грудса предварение

) и така се прави центровка! Темата за делката е свързна с всичко това и още по-дълга
ПС. Е аз знам какво показва моят белег ЗАЩОТО ГО ДОКАЗАХ. Надявам се сещаш как ... но "майсторите" ги мързи ... разчитат на "знания" и нали се сещаш какво следва