Минусовите джaнти много пасват като цяло на облика на колата.
....прецизен и търпелив стругар.
И аз така мисля...като за начало ще направя 2 минусови джанти за отзад ...нещо от порядъка на 6J....идеята е да се сложат гуми от порядъка на 195/70/15 или 205/65/15 ... в резултат въздухарът се "отваря" като визия, става по-стабилен (макар, че ако всичко по окачването е в ред костенурката стъпва адски добре на пътя дори и с по-тесни гуми, включително и в завоите) и се разтоварва двигателя откъм обороти (или, с други думи, можем да развъртаме малко повече без да влизаме в критични обороти)...
Засега издирвам кадърен стругар, че нямам конкретен такъв предвид...надявам се и колегата с въздухарът, за който по-горе стана дума, да помогне...
Между другото засега приключих със запалванети и центровката. Свещите са BRISK NOR 14 LG, нови кабели, палец и капачка за делкото BERU, центробежен дистрибутор BOSCH 009 с електронно и "синя" бубина на BOSCH. Колата върви фантастично с 10 градуса предварение на празен ход (900 оборота) и около 32 градуса при 3000+ оборота (тове е мах аванс). При мен практиката се покрива много добре с теорията (за този спортен вал дават точно тези градуси), като при чисто центробежните дистрибутори (поне при въздухарите) е много по-важно какъв е мах аванс на 3000+ оборота (за моето делко трябва при около 2800-3000 оборота да се одстигне мах аванс), отколкото на празен ход. Рузултатът от всичко по-горе е отлична работа на боксера в целия диапазон от около 1000 до 6000 оборота (двигателят се развърта и повече, но не искам да му вадя буталата все пак

) ...като стрелката на километража буквално "забива" на около 170 на равно, а на доста прилични баири не пада под 150.