Здрасти Ники, колко ти е главното предаване? 
Не би трябвало да е нещо по-различно от това, което е срущу редовете за 1965 или 1967/1971 г, т.е.
4.37 или
4.125. А това на клипа по-горе дето "катери" към Аладжата е 1200 кубика въздухар, оригинално 34 кончета, и би трябвало да е към 38-40 при мен (200мм маховик, малко по-висока степен на сгъстяване, възможно най-големия оригинален карб за модела - Солекс 30 PIC 3, и спортна изпускателна система - 4 към 1 изпускателни колектори и средно гърне от Поло 1.2/1.4). И може още малко да се понастъпи ... а карба иска малко донастройка!

Костенурката ми е 1200 кубиков модел от последните и при тези модели има някои неща от 1300 и 1600. Например аз оригинално съм с 200мм маховик, докато почти всички 1200 са със 180мм. Кобиличките при последните 1200 са с отношение 1.1:1, а при по-старите е 1:1 . Слагат им и "гърбави" бутала за малко по-висока стерен на сгъстяване (аз съм с такива в момента) и т.н.
Като цяло трансмисята е сметната много добре и е адски трудно нещо да се строши. Оригиналната стокова трансмисия без проблем издържа един повече от прилично тунингован въздухар от порядъка на 130-150 коня!!! А четвъртата скорост много лесно може да стане и "по-дълга" ... ...само да има "стотинки" ...има и 5 степенни кутии за въздухари, разбира се. И даже и 7степенни !!! Виж клипа по-долу
KT5eg&index=14
И накрая нещо, което обърка предсвите на едни млади момчета... мои приятелчета ...ходят по драгове...върли фенове на Рено ...тунинговат 5чки, които аз иначе уважвам ... и върха на сладоледа е нещо турбинирано ...най-често от Волво и т.н. Но ... когато им пуснах ето това по-долу се хванаха за главата. Без увеличаване на кубатурата ... от стоковия 1600 кубика въздухар на костунурката, който е точно 50 кончета, един швед, казва се Йоханес Персон и не е никак случаен, вади 195 коня на диното ... двукарбораторен тунинг ...двойка Вебери 48 IDA ... няма турбо, комперсори, инжекции, спринцовки и игли ....нищо ... просто здрави карбуратори + супераграсивен разпределителен вал + супер глави и съответната степен на сгъстяване .. и накрая хубава изпускателна система! И тази костенурка дава 11.58 секунди на четвърт миля (400м). Едно доста "прилично" (много меко казано) време

!
&feature=player_embedded