Този стикер ми остана от Ретро парад в София, организиран от руското посолство по случай годишнината от Освобождението, от преди вече 6г. Беше хубава инициатива, надявам се,че с времето политиците ще се филтрират и ще спрат да цапат по историята ни , за да може и да се възстановят подобни добри инициативи.
Понеже отдавна не съм писал в темата за колата,а определено има материал от последните няколко години, ще започна да споделям по малко от това , което съм правил по колата.
За начало ще кажа,че за вече над 40г. експлоатация, моторът и скоростната кутия не са отваряни за ремонт и всичко е автентично и работи перфектно.
Новият сезон вече започна и за тази година съм си обещал да изкарвам форда по-често и да уважа повече ретро мероприятия из България.
Тъй като през миналата година навъртях под 500км ,тогава реших да си спестя тази процедура,но като първа стъпка сега ,разбира се, смених маслото.

Двигателят е сравнително непретенциозен към маслото,но въпреки това не правя компромис.
Поръчах и нови алуминиеви джанти - 13 цолови.Класически Форд рали дизайн, произведени в Швейцария, с пълна документация и сертификати.Старите бяха оригинални за Форд Капри и две от тях имаха леки кривини.Тъй като нямаше как да ги наложа на колата и имах визуална представа за тях само на картинка (нормални рискове при интернет пазаруване), имаше известно притеснение относно това как ще стоят реално на таунуса. Но още с поставянето на първото колело в гумаджийницата , всички съмнения се разсеяха и мога да кажа,че дори изглеждат по-добре от снимките на сайта на производителя.

Джантите са с изнесен борд и определено отвориха колата, а и осезаемо подобриха устойчивостта при завои.
Новите гуми са Ханкук с размер 185/70/13,пак купени през интернет.Шарката ми хареса и определено не съжалявам за избора си.