Евала на колегите, които пишат често във форума и ни показват хубави коли и ценна информация, а аз съм от по несериозните и затова ми е простено един път на два три месеца да пиша....

А последните два три месеца сериозно влязох в бокса, уж за нещо , което трябваше да приключи сравнително бързо, но като домино последваха и други неща. Та реших най-накрая да се заема със спирачките защото осезаемо челюстите отпред затягаха и имаше някакъв проблем. Вдигнах предницата на трупчета и двете колела се движеха трудно и за да започна отнякъде извадих левите челюсти, които бяха по-зле.Огледа показа: липсващо гумено уплътнение на едното бутало на спирачния цилиндър, затегнали бутала, неравномерно износени накладки...Освен нов кит-уплътнения, ми трябваше и ново бутало.
Като знаех предния път за заден цилиндър какво ходене по мъките беше докато намеря, реших да потърся по хронология първо в ибей, после магазините за авточасти.... Да ама не няма нито китове уплътнения, да не говорим за бутало. Тогава случайно попаднах на една обява на 51 страница в гугъл за магазин за спирачни системи на улица Дрин. Отивам аз - и казвам така и така за една стара кола случайно да имате...чичкото хладнокръвно заразлиства един каталог и каза нямам в момента но утре мога да доставя...о чудо. Аз окрилен плахо питам а случайно бутало да ви се намира - той пак....разлиства...и така...следващата седмица ще правя поръчка от Испания, идва за месец и струва 25 лева едното...изобщо трябваше да пусна тото този ден провървя ми.
За да не скучая докато дойде буталото реших да ревизирам цялата предна спирачна система, като:
-спирачни дискове вече си имам благодарение на Марто и Ибей Германия
-поръчах на чичката нови накладки
-пак от него си купих кит за главния спирачен цилиндър и вече той е като нов
-с новите китове за челюстите дефакто всичко ще е обновено
В момента от събота на събота по 2-3 часа обработвам металните части с ръждопреобразувател и тези които имат нужда ще ги боядисам.
Единствено ми се губят някои неща от захващането на накладките - една пружина, щифта и скобата, която притиска пружината, но тях никъде не намерих и ще приспособявам...
Нещо тази вечер не ми дава да си кача снимките ще пробвам пак утре