Ами тя Българската Силвия 240 РС, на Радослав Петков, с тоя двигател с клапанова глава 4 цил, ама атмосферен, седеше преди години в един сервиз в Шумен.
Ама за съжаление, само купето, без мотора.
Ако не се лъжа, тя е имала епизодична кратка история в ръцете на Валери Великов от Шумен (мир на праха му). Освен това, ако е била в оригиналния си вид, би трябвало да е с FJ24 - 2400 см3, 278 к.с., захранван с карбуратори, сух картер и т.н. Изключителен двигател, от който няма повече от 10 бройки за продан и неизвестно колко още оцелели в гаражите на ентусиасти. По последните данни, които имам, този екземпляр е в ръцете на грижлив собственик, който се е заел с нелеката задача да го възстанови до оригиналния му вид.
FJ20 (2000 см3) от своя страна е по-модерен с последователното впръскване на горивото (първото на японския автомобилен пазар), което дава повишена икономичност при пробег. Не е един примерът за турбиниране на атмосферния вариант или доразвиване на турбокомпресорния такъв. Изключителна скорост и обем на потока през портовете на една от най-впечатляващо изглеждащите цилиндрови глави за 4-цилиндров двигател, ненадмината здравина на блока, коляновия вал... 
Aми през 2002-2003 година, по интензивно си говорих по телефона с Радослав Петков, по отношение на моя Датсун, а и по отношение на едно придобито тогава от мен и един приятел на партийна база, и за кратко, Порше 930.
Той между друго, имаше голям опит с боксерни Порше въздухарки, защото освен неговотото 911 РС, което беше карал преди Датсуна, е правил и участвал в ремонтите и на Карерата на Стоян Колев.
Та, как да е, той освен за проблемите с нестандартните маслени помпи, каза, че на тоя 240 РС му преебали главата по негово време, и правили опит да присаждат двуклапанова.
Така или иначе, каза че колата отишла в Шумен без мотор,или счупен мотор, не помня точно.
Регистрациония номер и беше Сз-13-13, това помня от някакви снимки, които той ми прати по мейли.